بازگشت به صفحه اول

از ايران ما

 
 

رابطه به جای تحریم

پنجشنبه، ۹ تیرماه ۱۳۸۴
فرید ذکریا

فرید ذکریا- مترجم : نیلوفر قدیری - " در تحليل انتخابات ايران اين نكته را نبايد فراموش كرد كه حكومت ايران در اين انتخابات قدرت خود را تحكيم كرده است."
اين اولين جمله از سرمقاله اخير "فريد ذکریا" سرد بير عرب تبار بخش بين الملل مجله "نيوزويك" در شماره اخير اين نشريه است. ذکریا كه از تحليلگران جوان سياست خارجي واشنگتن و از آن گروه از نويسندگاني است كه تحليل هايش همواره مورد توجه سيا ستگذاران امريكايي قرار مي گيرد ، در اين سرمقاله توصيه اي جديد براي دولت بوش در برخورد با كشورهايي مثل ايران دارد.

رابطه به جای تحریم
فرید ذکریا ؛ مترجم ، نیلوفر قدیری -ذکریا ابتدا به تناقضات سياست خارجي امريكا در برخورد با كشورهاي با موقعيت يكسان اشاره مي كند و مي نويسد :" پنج دهه است كه امريكا مجموعه اي از سياست هاي پرهزينه را در قبال كشور كوبا و با هدف سرنگون كردن حكومت آن اجرا مي كند. اين در حالي است كه ويتنام كه آن هم كشوري كمونيست و در موقعيتي مشابه كوبا بوده، از سياستي متفاوت برخوردار شده و واشنگتن با اين دشمن سابق روابط عادي برقرار كرده است. ويتنام اگرچه همچنان در قالب حكومتي لنينيستي باقي ما نده ، اما جامعه آن بازتر شده است."
ذکریا اين شرايط را به سياست متفاوت امريكا در مقابل ايران و ليبي تشبيه مي كند و مي نويسد :" واشنگتن سالهاست كه ايران را در تحريم اقتصادي نگه داشته و به دنبال انزواي آن است؛ در حالي كه ليبي اكنون به كشور تقريبا دوست امريكا تبديل شده است."
ذکریا سياست چند سال اخير امريكا در مقابل كشورهاي دشمن خود را به نقد گرفته و مي نويسد :" واشنگتن هر كشوري را كه دوست خود نداند ابتدا به انزوا مي كشاند، بعد تحريم مي كند و بعد در انتظار سقوط آن مي نشيند. حاميان اين سياست وقايع گرجستان و اوكراين را مثال مي زنند كه در مدت كوتاهي حكومت هاي خود كامه شان سرنگون شدند. اما به خاطر داشته باشيد كه واشنگتن هيچ سياست تغيير رژيمي در مقابل اين كشورها نداشته و بلكه روابط خوبي هم با دولت هاي سرنگون شده داشته است. در حقيقت همين رابطه باعث ايجاد فضايي متفاوت در اين كشورها شده و زمينه را براي سقوط اين حكومت ها فراهم كرده است."
ذکریا سپس روابط امريكا با چين دوران مائو را مثال مي زند و مي گويد :" نيكسون و كيسينجر با برقراري رابطه با چين دوران مائو باعث بروز تغييراتي شدند كه اكنون در چين شاهد آن هستيم."
او به دولت بوش توصيه مي كند به جاي سياست پرهزينه تحريم و انزوا در مقابل ايران سياست برقراري رابطه و مشاركت با اين كشور را در پيش بگيرد و از اين طريق به اهدافش برسد. نويسنده در پايان به نتايج تحقيقي اشاره مي كند كه اخيرا توسط موسسه اقتصاد بين الملل انجام شده و به نتايج تحريم امريكا در26 كشور جهان كه بيش از نيمي از جمعيت دنيا را در خود جا داده اند پرداخته است. اين تحقيق نشان مي دهد اين تحريم ها براي امريكا بين 15 تا 19 ميليارد خسارت داشته و فقط در 13 درصد موارد نتيجه داده است.
منبع : نیوزویک

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات