بازگشت به صفحه اول

 

 
 

Events: Iran National Front Invites: Seminar on " Iran Ethnics Issues & the National Unity "  
Date: Sunday December 3, 2006
Time: 1 - 6 p.m.
Place: Columbia University, Mathematics Building, Room 312
Broadway & 116th. Street
Manhattan, New York

سازمانهای جبهه ملی ایران در امریکا دعوت می نماید:

در کوششی برای تحکیم و تداوم دوستی میان اقوام ایرانی در سرزمین پهناور ایران، برقراری آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی
 در سراسر کشور بزرگ ما، و دفاع از حقوق پایمال شده مردم ایران،  فراتر رفتن از مناسبات قبیله ای و پیوستن به قافلۀ فرهنگ و تمدن حامعۀ جهانی، 
  در رویاروئی با خطر تجزیۀ ایران که حاصل سیاستهای بیخردانه حکومت واپسگرای تحمیلی است،
و برای دفاع از تمامیت ارضی و حفظ وحدت ملی ایران برگزار میکند.

 
سمینار مسائل قومی و وحدت ملی ایران
   در دانشگاه کلمبیا - نیویورک

زمان برقراری :یکشنبه 3 دسامبر 2006
از ساعت یک تا 6 بعد از ظهر

 Columbia University- Mathematics Building- Room 312
Broadway & 116th. Street, New York City


( این برنامه بدنبال برگزاری موفق سمبناری در همین موضوع در دانشکاه ایالتی نورث ریج
، در ماه سپتامبر، در شهر لس آنجلس، برگزار میشود .  سمینار " مسائل قومی و وحدت ملی ایران" که باشرکت بسیاری از
  دانشوران ایرانی در لس آنجلس، انجام گرفت و باز تاب بسیار خوبی در حامعه ایرانیان خارج از کشور و
 ایراینان درون کشور که از آن اطلاع پیدا نمودند از خود باقی گزارد.
 ما همچنین بدنبال تهیه کتابی از مجموعه این سخنرانی ها می باشیم .)
در این برنامه اقای احمد پاکزاد، قاضی بازنشسته و وکیل دادگستری ایران،
 اشعاری از استاد محمدحسین شهریار و عارف قزوینی در این موضوع را خواهند خواند .
 

 سخنرانان: محمد ارسی،دکتر محمد اقتداری، محمد امینی، دکتر محمد برقعی، شیرین دخت دقیقیان، دکتر محسن قائم مقام و دکتر محمد علی مهرآسا  
 
 

آقای دکتر بابک امیر خسروی از پاریس بدلیل تآخیر در کسب ویزای امریکا امکان شرکت در این سمینار را نخواهند داشت . 
 ایشان در سمینار دیگری که در آینده باز در این زمینه خواهیم داشت شرکت خواهند نمود

سخنرانان سمینار " مسائل قومی و وحدت ملی ایران " –   نیویورک
یکشنبه 3  دسامبر 2006
دانشگاه کلمبیا- منهتن، نیویورک

 
1. محمد ارسی
روزنامه نگار و نویسنده
 “مکتب تبریز و وحدت ملی و تمامیت ارضی ایران"
و " فدرالیزم از کدام نگاه "

2- دکتر محمد اقتداری
استاد سابق دانشگاه
" اصول فدرالیسم و تجربیات جهانی آن "

3- محمد امینی
نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران
 "
زبان فارسی و مناسبات قومی در ایران "

4- دکتر محمد برقعی
نویسنده و فعال سیاسی، استاد سابق آنتروپولوژی در ایران
و مؤلف چندین کتاب پیرامون اقوام ایرانی
" ایران زیستگاه اقوام گوناگون یا رنگین کمان اقوام"

5- شیرین دخت دقیقیان
نویسنده، و محقق در زمینه های فلسفه و تاریخ، صاحب نظر در زمینه مدیریت سازمانهای مشارکت مردمی
"
گوناگونی  متحد و دمکراتیک ، گزینه ای برای جامعه چند فرهنگی ایران "

6- دکتر محسن قائم مقام
نویسنده، ازسازمانهای جبهه ملی ایران در امریکا
" نقش استبداد حکومتی در روابط قومی ایران "

7- دکتر محمد علی مهرآسا
استاندار پیشین کردستان، از جبهه ملی ایران
"کشور ایران و ناسیونالیزم ایرانی، قومها درخود دارد؛ ولی مشکل قومیت ندارد"

  آقای دکتر بابک امیر خسروی از پاریس بدلیل تآخیر در کسب ویزای امریکا امکان شرکت در این سمینار را نخواهند داشت . 
. ایشان در سمینار دیگری که در اینده باز در این زمینه خواهیم داشت شرکت خواهند نمود .

مسائل قومی و وحدت ملی ایران
 

کشور کهنسال ما ایران امروزه در برابرخطرات بزرگی در درون و برون مملکت قرار گرفته است . خطراتی که یکپارچگی و استقلال سرزمین باستانی ما را مورد تهدیداتی جدی قرار داده است و در چنین شرایط دشوار و بحرانی وظائف آزادیخواهان و میهن دوستان صد چندان میگردد .

ایران ما پیکری است با صلابت که از دیرباز تاریخ بشری همواره شاهدخدمات با ارج و فراموش نشدنی مردمانش در ساختن و رشدفرهنگ و تمدنی پرباری بوده که نهایتآ به فرهنگ و تمدن پیشرفته جامعه امروز بشری انجامیده است . اقوام گوناگون ایرانی اندامهای این پیکر شکوهمند تاریخی اند و نقش آفرین سرزمینی هستندکه یکی از سازندگان اصلی تمدن بشری شمرده شده و ایران نام گرفته است .

امروز ما شاهد درد و رنج بسیار پیکر دیرپای میهنمان ایرانیم که قراری برای شهروندان ایرانی که اقوام گوناگون این سرزمین را میسازند، باقی نگذارده است . این دردو رنج مشترک را همه ی شهروندان ایرانی در گوشه و کنار این سرزمین پهناور فریاد میزنند! درد سرکوب دمکراسی و پایمال شدن حقوق انسانی مردم در داشتن نهادهای نمایندگی و دمکراتیک، مشارکت مردمی، سندیکاهای کارگری و اتحادیه های صنفی، آزادی بیان و اندیشه؛ درد آور تر، تنگ گرفتن بر زنان، و پایمال کردن حقوق مدنی ایشان و الزام بر پوشش ایشان در لباسهای اجباری و ممانعت از حضور ایشان در مقامات بالای حقوقی و اجرائی مملکت و باز درد هویت های جعلی در صحنه جهانی است که ملت ما را واپسگرا و دور از قافله تمدن به جهانیان معرفی می نماید؛ هویتی جعلی که در آن تصویری از ملتی بزرگ با سوابق درخشان تاریخی و فرهنگی در هویت مذهبی و عقب مانده حکومت تحمیلی ایران، بارتاب یافته است .

در چنین شرایطی تنها شهروندان ایران در غالب فردی و قومی، دست در دست هم میتوانند بهم سازند و بنیاد کژی ها و ناراستی ها را دگرگون نمایند و آزادی و دمکراسی و احترام به حقوق بشر را در ایرانی آزاد و آباد و یکپارچه مستقر سازند!

 در رویاروئی با خطر تجزیه ی ایران، که سیاستهای بیخردانه ی حکومتیان و  نگاه شرربار و آزمند دولتهائی که به منافع ملی ما چشم دوخته اند، صورت خطری واقعی را بآن می بخشد و تصور دردناک تبدیل ایران به پاره های پرآشوب، همراه قحطی و ویرانی و ناتوان در عرصه بین المللی، وظیفه ی مبرم تمام آزادیخواهان و  نیروهای معتقد به دمکراسی در ایران است که بار دیگر مسائل ملی و قومی را از دیدگاهی نو  در پرتو تجربه هائی تاریخی و برخوردهای علمی معاصر بازنگری نمایند . سازمانهای جبهه ملی ایران در امریکا در پاسخگوئی باین نیاز تحلیلی و تاریخی اقدام به برگزاری سمیناری با شرکت صاحب نظران مستقل و ایران دوست نموده است . و میکوشد تا دراین سمینار، ابعاد گوناگونی چون جامعه شناسی،فرینه ها و تجربه های زنده تاریخی در ایران، تجربیات ملل پیشرفته در برخورد با مسائل قومی، نظام های دمکراتیک و مسائل مربوط به زبان ملی در کنار زبانها و گویشهای قومی مورد بررسی قرار گیرد .

ما از یکایک ایرانیان آزادیخواه که به یکپارچگی، استقلال و دمکراسی در ایران اعتقاد دارند صمیمانه دعوت مینمائیم که ما را در انجام چنین وظیفه و اقدام بزرگی یاری دهند و با ما همکاری نمایند .

تحکیم دوستی میان ایرانیان و مبارزه برای برقراری آزادی و دمکراسی در این سرزمین تاریخی و کهنسال، وظیفه هر ایرانی میهن دوست  و تنها ضامن استقرار ایرانی آزاد و آباد و برخوردار از عدالت اجتماعی است .

پيروز باد مبارزات مردم ايران برای ساختن ايرانی آزاد ، آباد و دمكرات و برخوردار از عدالت اجتماعی!
برقرار باد دوستی ديرپای اقوام ايرانی و  وحدت ملی ايران!

 سازمانهای جبهه ملی ایران در امریکا

18 خرداد ماه 1385 - 8 ماه ژوئن 2006


E. Mail: JebheMelli_USA_@ Yahoo.Com            


 
فطعنامه پنجمین پلنوم سازمانهای جبهه ملی ایران در امریکا
لس آنجلس- 31 سپتامبر 2006

 
جایگاه و حقوق اقوام ایرانی

 سابقه تاریخی کشور ایران در داخل مرزهای کنونی و غالباً بسی فراتر از آن به هزاران سال می رسد. مردمان این سرزمین با ویژگیهای محلی و قومی خود طی این سالها به عنوان مردم یک دیار کهنسال در کنار هم زیسته اند. اگر چه، به ویژه در طول 1400 سال پس از حمله اعراب ، عموماً حکومتهای جابر و سفاک بر آن حکم می رانده اند؛ ولی هیچ نقطه از سرزمین کنونی از راه غلبه جنگی به تصرف در نیامده و هیچ قومی از مردم ایران به جبر مغلوب و ضمیمه ملت ایران نشده است. و نیز کشور ایران و ملت ایران در شکل و ترکیب کنونی از راه طرح و نقشه کشی و تقسیم بندی های جغرافیایی ساختگی بدست قدرتهای بزرگ به وجود نیامده است بلکه کشور ایران و ملت ایران در شکل و ترکیب کنونی خود یک پدیدۀ دیر پای تاریخی است.

اقوام ایرانی که در طول هزاران سال در کنار هم و در یک کشور زندگی کرده اند اکنون یک ملت واحد را تشکیل می دهند. در عین حال تاکید بر یک ملت نباید وجود اقوام گوناگون ایرانی در داخل این واحد ملی را نفی کند. وجود اقوام گوناگون ایرانی به معنای وجود حقوق ویژه برای این اقوام است.

در صد سال اخیر که کشور به سوی دنیای جدید بحرکت در آمده و ملت ایران در مفهوم امروزی آن پدید آمده در زیر سلطۀ حکومتهای دیکتاتوری نه تنها به حقوق و آزادیهای همه ملت ایران تجاوز شده، بلکه با ترکیب خودکامگی و مرکز گرایی حقوق ویژه اقوام ایرانی هم زیر پا گذاشته شده است.

باید از هم اکنون همراه با پیکار آزادیخواهانه برای تامین حقوق و آزادی ها و استقرار حاکمیت ملی، مبارزه برای بدست آوردن حقوق ویژه اقوام گوناگون ملت ایران را هم به پیش برد .

اقوام ایرانی با فرهنگهای گوناگون خود در طی قرون متمادی و در کنار هم فرهنگ بزرگ ایران را ساختند که فرایند رشد یا بنده ای از این فرهنگ های گوناگون و همچون چتری در برگیرنده همه فرهنگهای درون خود گردید. به این ترتیب برای تضمین شکوفائی فرهنگ ملی باید زمینه آزاد رشد و بالندگی فرهنگ های گوناگون اقوام ایرانی را بوجود آورد.

باید با استفاده از تجربیات مشابه ملتهای دیگر و با توجه به ویژگیهای مردمانی که در این سرزمین بزرگ زندگی می کنند مناسب ترین راههای علمی و عملی برای پیش برد این فرایند را جستجو نمود.

علیرغم همانندی های نزدیکی که در میان فرهنگهای اقوام ایرانی وحود دارد زبان مادری در آنها یکی نیست. در عین اینکه زبان فارسی از دیر باز زبان مشترک همه اقوام ایرانی بوده است، دیگر زبانهای اقوام ایرانی از جمله ترکی و کردی و عربی را باید به عنوان زبان مادری بخشهایی از ملت ایران مورد توجه قرار داد. و مطالعه علمی برای تدوین برنامه های آموزش ابتدائی به زبانهای محلی و تاسیس کرسیهای زبانهای قومی ایرانی در دانشگاههای کشور، از اقدامات ضروری در این زمینه است.

برنامه های پیشرفت اقتصادی در مراکز قومی با شرکت مستقیم همان مردم، تاسیس و گسترش و تکثیر مراکز جنبش و پیشرفت اقتصادی از دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی تا مراکز صنعتی و وسائل ارتباطی و موسسات مالی و بانکی، و ایجاد ارتباط تنگاتنگ و فزاینده میان اقتصاد و مراکز قومی با اقتصاد ملی رکن مهمی از مبارزه برای احقاق حقوق قومی است .

در سطح قدرت سیاسی در کشور: ما خواهان سهیم شدن همه شهروندان و گروه بندیهای آنان و از آنجمله سهیم بودن همه اقوام ایرانی در قدرت سیاسی هستیم که خود پایه اصلی دمکراسی و حاکمیت ملی است. کاستن از تمرکز گرئی، سپردن کارها بدست مردم مورد اعتماد هر محل، تعیین مسئولان دولتی از طریق انتخابات آزاد و  توسط مردم همان منطقه از اقدامات لازم برای حرکت به سوی دمکراسی و وحدت ملی است.

زندگی در کنار هم و آمیختن اقوام ایرانی در یکدیگر در درازای تاریخ و به ویژه شتاب بس بیشتر این درهم آمیختگی در صد سال گذشته، در جامعه ای که پا به جهان نو گذاشته است، زمینه مادی هر چه بهم نزدیکتر شدن اقوام ایرانی را در شکل یک ملت واحد تثبیت کرده است. اصطلاح وارداتی «کشور کثیر المله» در مورد ایران بدون هیچگونه پایه تاریخی و اجتماعی و فقط یک شعار تبلیغاتی بدخواهانه است.

                                                        ********

با پیوند میان خواستها و هدفهای عمومی آزادیخواهانه و حقوق ویژه اقوام ایرانی، از یک طرف مبارزه در راه تاسیس دمکراسی موثرتر و نیرومند تر می گردد و از طرف دیگر بهترین و مطمئن ترین تضمین برای صیانت از وحدت ملی بدست می آید. همبستگی ملی که به این ترتیب در مبارزه مشترک در کنار هم شکل می گیرد وحدت ملی داوطلبانه را به صورت یک احساس تاریخی در دل افراد و اقوام ملت جا می دهد.

در چنین زمینه ای احتمال موفقیت هرگونه دسیسه و تحریک خارجی در جهت تجزیه طلبی و آسیب به تمامیت ارضی کشور بطرف صفر می رود در حالیکه حرکت ملی در جهت آزادیخواهی و دمکراسی با پیوند خود به حقوق قومی، بخش مهمی از برنامه خود را که تاریک و بی اثر مانده بود روشن می سازد و پایه استوارتری برای تحقق آزادی و دمکراسی بنا مینهد.
فرخنده باد پیوند مبارزه آزادیخواهی و دمکراسی با پیکار برای حقوق اقوام ملت ایران!

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به گرد هما ئی