بازگشت به صفحه اول

 

 
 

گزارش کامل تجمع «دانشگاه، آخرین سنگر آزادی» به همراه گزارش تصویری

خبرنامه امیرکبیر: تجمع بزرگ دانشجویان، دانشگاه آخرین سنگر آزادی، به دعوت دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه تهران با حضور جمعیت بیش از ۲۰۰۰ نفری دانشجویان دانشگاه های تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر از ساعات ابتدایی صبح امروز جمعی از نیروهای انتظامات و حراست دانشگاه های امیرکبیر، علامه و… جهت ممانعت از ورود دانشجویانی که از دیگر دانشگاه ها قصد ورود به دانشگاه تهران را داشتند، به این دانشگاه اعزام شده بودند و مقابل کلیه درب ها حضور داشتند. نیروهای امنیتی و انتظامی به همراه گارد ویژه از ساعت ۸ صبح امروز در اطراف دانشگاه تهران حضوری چشمگیر داشتند و هر لحظه بر تعدادشان افزوده می شد.

دانشجویان ابتدا با تجمع در صحن دانشکده حقوق و خواندن سرود «یار دبستانی» به سمت سر در دانشکده فنی، محل برگزاری تجمع، حرکت کردند. تجمع کنندگان در حالی که تصاویر دانشجویان در بند را در دست داشتند شعار «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» و… سر می دادند.

دانشجویان پلاکاردهایی با مضمون «تا که زندان هست، ما همه در بندیم»، «خواهان آزادی فعالان دانشجویی چپ هستیم»، «سلام بر سه آذر اهورایی، قصابان، توکلی، منصوری»، «می شونید؟! این صدای آزادی است»، «حقوق زن=حقوق بشر»، «دانشگاه زیر چکمه بنیادگرایان»، «سهم ما از مهرورزی، زندان، شکنجه و محرومیت از تحصیل»، «بشیریه را باز گردانید»، «تحصیل سهم من نیست، حق من است»، «حق تعیین سرنوشت اساس کرامت ملت ها»، «نابود باد دشمنی علیه مبارزات حق طلبانه ملت کرد» و… در دست داشتند.

تجمع کنندگان همچنین تصاویر دانشجویان در بند، یاسر گلی، هانا عبدی، روناک صفارزاده، هدایت غزالی، صباح نصیری، علی عزیزی، علی نیکونسبتی، احمد قصابان، مجید توکلی و احسان منصوری را در دست داشتند. تصاویر مهندس مهدی بازرگان، محمد مصدق، عمادالدین باقی و… را در دست برخی از دانشجویان بود.

دانشجویان سپس در حالی که شعار می دادند «دانشجو دانشجو اتحاد اتحاد» به راهپیمایی در صحن دانشگاه تهران اقدام کردند و به سمت درب ۱۶ آذر حرکت کردند. دانشجویان با سر دادن شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد» اقدام به شکستن درب ۱۶ آذر کردند و دانشجویانی که پشت در بودند توانستند وارد دانشگاه تهران شوند. جمعیت حاضر در این تجمع بار دیگر به مقابل سردر دانشکده فنی حرکت کردند و تریبون آزاد «دانشگاه، آخرین سنگر آزادی» آغاز شد.

سخنران اول این مراسم مهدی عربشاهی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، بود. عربشاهی نقش کمیته های انضباطی را سرکوب دانشجویان ذکر کرد و حق تحصیل را جزء حقوق مسلم دانشجویان دانست. دبیر سیاسی دفتر تحکیم سپس افزود: «جنبش دانشجویی در برابر خفقان خواهد ایستاد. دو عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم امروز در زندان هستند. ما خواهان آزادی علی نیکونسبتی، علی عزیزی، دانشجویان پلی تکنیک، کردستان و آذربایجان هستیم.» مهدی عربشاهی سپس با انتقاد نسبت به دستگیری گسترده دانشجویان چپ در هفته گذشته، گفت: «حاکمیت از اتحاد ما می ترسد».

سپس فرشاد دوستی پور، نماینده دانشجویان کرد، به ایراد سخنرانی پرداخت و پیوند خجسته میان جنبش دانشجویان دموکرات کرد و دیگر دانشجویان دموکراسی خواه را تبریک گفت. دوستی پور به سرکوب گسترده دانشجویان کرد اشاره کرد و گفت: «ما مطالبتان را مطابق با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر مطرح می کنیم و شعار ما ایرانی برای همه ایرانیان است». این دانشجوی کرد سپس نسبت به وضعیت فرهنگی و اقتصادی کردها انتقاداتی را مطرح کرد و خواستار پیوند هر چه بیشتر نیروهای دموکراتیک ایران شد.

اسماعیل سلمانپور، عضو شورای عمومی انجمن اسلامی امیرکبیر، به عنوان سخران بعدی این برنامه اعلام کرد پلی تکنیک همچنان زنده است و در صف اول مبارزه علیه اقتدارگرایان قرار دارد. سلمانپور در ادامه با انتقاد به احکام سنگین صادره برای سه دانشجوی در بند دانشگاه امیرکبیر، به حکم بابک زمانیان، دیگر عضو انجمن اسلامی پلی تکنیک، که در آینده نزدیک قرار است صادر شود اشاره کرد. سلمانپور سپس افزود: «امروز صف بندی نیروها کاملا مشخص است. سویی دانشجویان آزادیخواه هستند و در سوی دیگر احمدی نژاد و اقتدارگرایان. امیدوارم روزی جنبش دانشجویی دیگر شاهد افرادی چون رهایی و شریعتی، روسای دانشگاه های امیرکبیر و علامه، نباشد».

در این هنگام دانشجویان نسبت به حضور چند بسیجی که از پنجره های بالایی ساختمان دانشکده فنی نظاره گر تجمع بودند اعتراض کردند و شعار دادند: «بسیجی برو گمشو» و «توپ تانک بسیجی دیگر اثر ندارد». در این هنگام دانشجویان یک صدا سرود «ای ایران» را همخوانی کردند و پس از آن دانشجویان کرد به خواندن سرودهای خود پرداختند.

در ادامه این تریبون رشید اسماعیلی، به عنوان نماینده دانشجویان لیبرال دانشگاه های تهران، سخنرانی کرد. او در ابتدای سخنان خود گفت: «سلام بر مجید توکلی، احسان منصوری، احمد قصابان و… سلام بر دانشگاه که زنده است و استوار. سلام بر ایران، سلام بر کرد و لر و بلوچ. ایران خانه تک تک ماست و از آن همه. نفرین باد بر او که می خواهد ما را از هم جدا کند». اسماعیلی در ادامه افزود: «امروز اینجا جمع شدیم که به نقض حقوق بشر در سراسر ایران اعتراض کنیم. جمع شدیم که از دانشگاه، که مدتی است تحت هجوم چکمه پوشان قرار گرفته، حمایت کنیم. ما به دفاع از حقوق دانشجویان چپ هم برخاسته ایم و امیدواریم این دوستان ما هر چه سریعتر از زندان آزاد شوند. دانشگاه بدون آزادی نخواهد ماند و تا دانشگاه هست آزادی نخواهد مرد».

در ادامه امین نظری، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه همدان، که مجری این مراسم بود اعلام کرد کردها تجزیه طلب نیستند و حق تعیین سرنوشت خود را می خواهند. پس از آن سهراب کریمی، یکی دیگر فعالین دانشجویان کرد، گفت: «چشم امید تمام ایرانیان به شماست. برخی با این دلیل که طرفدار ایدئولوژی حاکمیت نیستند مجازات می شوند. اما ما کردها به این دلیل که کرد هستیم، مجازات می شویم. آن ها می گویند ما باید به جای شما تصمیم بگیریم. آیا این که ما می خواهیم برای خود تصمیم بگیریم تجزیه طلبی است؟! اینجاست که کرامت انسانی ما خدشه دار می شود. امیدوارم روزی جامعه ایران به سامان برسد». کریمی در پایان با انتقاد نسبت به صدور حکم اعدام برای عدنان حسن پور، خواستار آزادی دانشجویان در بند کرد شد.

پس از آن مهدیه گلرو، نایب دبیر انجمن اسلامی علامه، سخنرانی کرد. گلرو در سخنرانی خود گفت: «خواستم از دانشگاه پادگانی و ۳۲ حکم کمیته انضباطی و چندین ترم محرومیت از تحصیل بگویم، دیدم که کوچک است. خواستم از دانشجویان در بند پلی تکنیک بگویم، دیدم که کم است. اما دیدم ارزش آزادی بیش از این هاست و از آزادی سخن می گویم. روزی ساواک آزادی دانشجویان را می گرفت. امروز حراست در دانشگاه ها کار ساواک را انجام می دهد. حکومت سعی در ایجاد رعب و وحشت در دانشگاه ها دارد». گلرو در ادامه به آمار اعدام ها در کشور اشاره کرد و گفت: «۵ درصد از اعدام شدگان زیر ۱۷ سال هستند. فراموش کرده ایم ۴۰ هزار کارتن خواب داریم که ۱۰۰۰ نفر آن ها در فصل زمستان جان می سپارند. امروز آزادی و عدالت حق مسلم ماست یا انرژی هسته ای؟! بیش از ۱۰ میلیون هموطن زیر خط فقر داریم».

دانشجویان در اینجا شعار دادند «مدعی عدالت خجالت خجالت». نایب دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علامه سپس با انتقاد نسبت به شکنجه دانشجویان پلی تکنیک، به خصوص مجید توکلی، در زندان، از ۳۰ دانشجوی دستگیر شده یاد کرد و گفت: «در واقع همه ما زندانی هستیم، زندانی حراست دانشگاه». مجری مراسم در ادامه گفت: «زنان سرزمین ما مدت هاست که برخاسته اند تا بر تاریخ سراسر تبعیض بتازند». و پس از آن حقانی، به نمایندگی از کمیسیون زنان تحکیم و از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم، بیانیه کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت را قرائت کرد. متن این بیانیه قبلا در خبرنامه امیرکبیر آمده است.

بهزاد باقری، از دانشجویان طیف چپ، در ادامه به سخنرانی پرداخت و گفت: «ما باید با مقاومتان نشان دهیم که دانشگاه را نمی توانند تبدیل به پادگان کنند و سکوت گورستانی در آن حاکم کنند. چرا که دانشگاه آخرین سنگر آزادی است. دانشجویانی که برای آزادی مبارزه کرده اند و الان در بند هستند برای ما هیچ فرقی نمی کنند. برای ما بهروز کریمی زاده با علی عزیزی، مهدی گرایلو با علی نیکونسبتی فرقی ندارند. به کوری چشم حاکمیت دانشگاه هم لیبرال دارد، هم چپ و هم ناسیونالیست. ما جامعه ای می خواهیم که در آن زندان و سرکوب نباشد و آزادی سیاسی باشد». دانشجویان شعار دادند «دانشجوی زندانی آزاد باید گردند». مجری مراسم همچنین از ابولفضل جهاندار، سعید درخشندی که ۱۶ ماه است به اتهام توهین به رئیس جمهور و اقدام علیه امنیت ملی در بازداشت به سر می برند یاد کرد. وی همچنین یاد عزت ابراهیم نژاد و اکبر محمدی را گرامی داشت.

سلمان سیما، از دانشجویان دانشگاه آزاد، سخنرانی بعدی این تریبون آزاد بود. سیما در ابتدا یاد پروانه اسکندری، که اولین مراسم ۱۶ آذر را در دانشگاه تهران، برگزار کرد یاد کرد. این دانشجو سپس از دانشجویان در بند دانشگاه آزاد، یاسر گلی، الناز جمشیدی و مهدی نوری، هادی شفیع و… یاد کرد و افزود: «امروز ما صدای پای فاشیسم را نمی شنویم، بلکه آن را به چشم می بینیم. امروز دست فاشیسم از آستین دین بیرون آمده است. امروز چکمه پوشان فاشیست را می بینیم  که پایشان را بر گلوی ما گذارده اند، اما آن ها کور خوانده اند. در این بین شدیدترین سرکوب ها نصیب دانشگاه می شود». سلمان سیما سپس از خواستار استقلال واقعی جنبش دانشجویی شد و گفت: «شارلاتانیزم سیاسی شاخ و دم ندارد و نباید فریب احزابی که می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند را بخوریم».

در پایان این مراسم سجاد ویس مرادی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی امیرکبیر، بیانیه این انجمن را در خصوص روز دانشجو را قرائت کرد و علی وفقی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، بیانیه دفتر تحکیم را به همین مناسبت قرائت کرد. متن این دو بیانیه به صورت جداگانه در خبرنامه امیرکبیر آمده است.

پس از پایان تریبون آزاد دانشجویان تجمع کننده با سر دادن شعار «مرگ بر دیکتاتور» به سمت سردر اصلی دانشگاه تهران حرکت کردند. دانشجویان پس از رسیدن مقابل سر در شعار می دادند «مردم چرا نشستین، ایران شده فلسطین»، «دانشجوی سیاسی آزاد باید گردد». در حالی که جمعیت حاضر در دانشگاه تهران توجه عابرینی که از پیاده روهای خیابان انقلاب عبور می کردند را به خود جلب کرده بود و مردم در خیابان به تماشای تجمع دانشجویان پرداخته بودند، اتوبوس هایی که از قبل به همن خاطر در حاشیه خیابان انقلاب پارک شده بود، به مقابل محل تجمع دانشجویان منتقل شدند و مردم در خیابان توسط پلیس متفرق شدند.

دانشجویان تجمع کننده سپس با سر دادن شعار «دانشجوی با غیرت، حمایت حمایت»، «دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد»، «محمود احمدی نژاد عامل تبعیض و فساد»، « مرگ بر این دولت مردم فریب»، «برابری عدالت حق مسلم ماست»، «مرگ بر دیکتاتور» و… بار دیگر به سمت دانشکده فنی حرکت کردند و در آن جا به تجمع «دانشگاه، آخرین سنگر آزادی» پایان دادند.

پس از اتمام تجمع شنیده شد که ۵ نفر از دانشجویان دانشگاه علامه هنگام خروج از دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. گفته می شود علیرضا موسوی و سعید رحمانی در جمع دانشجویان بازداشت شده هستند. همچنین صبح امروز روشنک غیاثیان و مجتبی باستانی، از دانشجویان دانشکده امور اقتصادی، و میلاد عزیزی، دانشجوی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، توسط حراست دانشگاه تهران دستگیر شدند که از سرنوشت این دانشجویان نیز خبری در نیست. پس از اتمام تریبون خبر رسید علی نیکونسبتی، مسئول روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت، با قرار کفالت از زندان آزاد شده است.

tehran۱۱.JPG

tehran۱۲.JPG

tehran۱۳.JPG

tehran۱۴.JPG

tehran۱۵.JPG

tehran۱۶.JPG

tehran۱۷.JPG

tehran۱۸.JPG

tehran۲۰.JPG

tehran۲۱.JPG

tehran۲۴.JPG

tehran۲۳.JPG

tehran۳۱.JPG

tehran۳۶.JPG

--------

تجمع «دانشگاه، آخرین سنگر آزادی» آغاز شد، همراه با عکس

خبرنامه امیرکبیر: تجمع بزرگ دانشجویان، دانشگاه آخرین سنگر آزادی، به دعوت دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه تهران آغاز شد. گزارش ها رسیده حکایت از آن دارد جمعیتی بالغ بر ۱۵۰۰ نفر در لحظات ابتدایی این تجمع و تریبون آزاد در آن حضور یافته اند و رفته رفته به تعداد دانشجویان تجمع کننده نیز افزوده می شود.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر از ساعات ابتدایی صبح امروز جمعی از نیروهای انتظامات و حراست دانشگاه های امیرکبیر، علامه و… جهت ممانعت از ورود دانشجویانی که از دیگر دانشگاه ها قصد ورود به دانشگاه تهران را داشتند، به این دانشگاه اعزام شده بودند و مقابل کلیه درب ها حضور داشتند.

گزارش های رسیده همچنین حکایت از آن دارد نیروهای حراست دانشگاه ها لیستی از دانشجویان فعال دانشگاه خود در دست داشتند تا دانشجویانی که امروز در این تجمع شرکت کرده اند را شناسایی کنند. نیروهای امنیتی و انتظامی به همراه گارد ویژه از ساعت ۸ صبح امروز در اطراف دانشگاه تهران حضوری چشمگیر داشتند و هر لحظه بر تعدادشان افزوده می شد.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر هم اکنون نیروهای امنیتی و انتظامی در خیابان های اطراف دانشگاه تهران، از یک سو تا میدان انقلاب و از سوی دیگر تا تقاطع وصال حضور دارند. از ساعت ۱۱ نیز مقابل سردر اصلی دانشگاه تهران به وسیله چندین اتوبوس پوشانده شده است. حضور گسترده نیروهای انتظامی و ایجاد جو امنیتی در اطراف دانشگاه موجب ترافیک شدید در خیابان های حول دانشگاه تهران شده است.

دانشجویان ابتدا با تجمع در صحن دانشکده حقوق و خواندن سرود «یار دبستانی» به سمت سر در دانشکده فنی، محل برگزاری تجمع، حرکت کردند. تجمع کنندگان در حالی که تصاویر دانشجویان در بند را در دست داشتند شعار «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» و… سر می دادند.

با حضور دانشجویان مقابل دانشکده فنی، دانشجویان کرد دانشگاه های تهران در حالی که تصاویر دانشجویان زندانی کرد را در دست داشتند به جمعیت حاضر مقابل دانشکده فنی پیوسته که مورد استقبال  تجمع کنندگان قرار گرفتند.

دانشجویان پلاکاردهایی با مضمون «تا که زندان هست، ما همه در بندیم»، «خواهان آزادی فعالان دانشجویی چپ هستیم»، «سلام بر سه آذر اهورایی، قصابان، توکلی، منصوری»، «می شونید؟! این صدای آزادی است»، «حقوق زن=حقوق بشر»، «دانشگاه زیر چکمه بنیادگرایان»، «سهم ما از مهرورزی، زندان، شکنجه و محرومیت از تحصیل»، «بشیریه را باز گردانید»، «تحصیل سهم من نیست، حق من است»، «حق تعیین سرنوشت اساس کرامت ملت ها»، «نابود باد دشمنی علیه مبارزات حق طلبانه ملت کرد» و… در دست داشتند.

تجمع کنندگان همچنین تصاویر دانشجویان در بند، یاسر گلی، هانا عبدی، روناک صفارزاده، هدایت غزالی، صباح نصیری، علی عزیزی، علی نیکونسبتی، احمد قصابان، مجید توکلی و احسان منصوری را در دست داشتند. تصاویر مهندس مهدی بازرگان، محمد مصدق، عمادالدین باقی و… را در دست برخی از دانشجویان بود.

دانشجویان سپس در حالی که شعار می دادند «دانشجو دانشجو اتحاد اتحاد» به راهپیمایی در صحن دانشگاه تهران اقدام کردند و به سمت درب ۱۶ آذر حرکت کردند. جمع کثیری از دانشجویان که قصد داشتند در این تجمع شرکت کنند پشت درب ۱۶ آذر مانده بودند.

دانشجویان با سر دادن شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد» اقدام به شکستن درب ۱۶ آذر کردند و دانشجویانی که پشت در بودند توانستند وارد دانشگاه تهران شوند. دانشجویان سپس به سمت درب خیابان قدس حرکت کردند و فشار جمعیت در دو سوی در باعث شکستن درب خیابان قدس نیز شد.

جمعیت حاضر در این تجمع بار دیگر به مقابل سردر دانشکده فنی حرکت کردند و تریبون آزاد «دانشگاه، آخرین سنگر آزادی» با حضور جمع کثیری از دانشجویان آغاز شد. تریبون آزادی که به همت و دعوت اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان، دفتر تحکیم وحدت، برگزار شد هم اکنون ادامه دارد.

اخبار تکمیلی در خصوص تجمع و تریبون آزاد دفتر تحکیم وحدت متعاقبا ارسال خواهد شد.

tehran۱.JPG

tehran۲.JPG

tehran۳.JPG

tehran۴.JPG

tehran۵.JPG

tehran۶.JPG

tehran۷.JPG

tehran۸.JPG

tehran۹.JPG

tehran۱۰.JPG

--------

گزارش واحد دانشجویی از تجمع دانشگاه تهران

فعالان حقوق بشر در ايران

پس از شکسته شدن درب 16 آذر دانشگاه تهران ، دانشجویان دانشگاه های چون علامه و پلی تکنیک  و دانشگاه های آزاد اسلامی با دانشجویان دانشگاه تهران به صورت متحدالشکل با سرود یار دبستانی به سمت دانشگاه فنی حرکت کردند ، و مراسم را در آنجا برگزار کردند تریبون آزاد دانشگاه تهران به نمایندگی از 7 تن از طیف های مختلف آغاز شد و از تمامی گروه و قومیت ها سخنرانی انجام شد و اتحاد وصف ناپذیری را به نمایش گذاشتند .

ابتدا نماینده دانشجویان کرد سخنان خود را آغاز کرد و به بیان مشکلات کرد های ایران پرداخت و با اشاره به اینکه کرد های ایران تجزیه طلب و جدایی طلب نیستند شهرهای کرمانشاه و ایلام را اصلی ترین قربانیان مقابله با قومیت ها برشمرد در ادامه برنامه آقای رشید اسماعیلی در تائید صحبت های نفر قبلی عنوان کرد " هر جا کورد هست آنجا ایران است " و در ادامه برنامه خانم مهدیه گلرو به نمایندگی از دانشجویان علامه طباطبایی سخنانی را ایراد کردند و همچنین نمایندگان دانشجویان امیر کبیر با اعلام انزجار از برخورد های اخیر با دانشجویان به بازداشت دانشجویان اعتراض کردند .

نماینده دانشجویان چپ سوسیالیت ضمن اعلام اتحاد نسبت به بازداشت دانشجویان در روز های 12 و 13 آذر ماه اعلام نگرانی کرد و آقای رشید اسمائیلی به نمایندگ یاز دانشجویان لیبرال سخنرانی نمود و با دیگر طیف ها اعلام همبستگی کرد و ابراز خرسندی کرد از اتحاد بین دانشجویان که از هر قوم و نژاد و اعتقادی در آن حضور دارند .

آقای سلمان سیما به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه آزاد اعتراض خود را نسبت به شرایط موجود در دانشگاه آزاد اعلام کرد و به حالت طئنه آمیز اعلام کرد که آقای جاسبی قصد دارد دانشگاه جدیدی به نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد اوین را افتطاح نماید که اشاره به زندانی بودن 5 دانشجوی دانشگاه آزاد را داشتند .

در ادامه مراسم دانشجویان با خواندن سرود و سر دادن شعار هایی " رفراندوم رفراندوم این است شعار مردم " ، " دانشجوی زندانی آزاد باید گردد " ، " مرگ بر دیکتاتور " و ... به سمت درب اصلی دانشگاه حرکت کردند که با ممانعت انتظامات و حراست روبرو شدند ولی با هجوم دانشجویان سد انتظامات شکسته شد و دانشجویان به سمت درب اصلی دانشگاه حرکت کردند .

مامورین وزارت اطلاعات برای جلوگیری از اتحاد مردم با دانشجویان در خیابان انقلاب حدود 12 اتوبوس را پارک کرده بود تا مردم در حال عبور از خیابان تجمع اعتراضی دانشجویان را مشاهده نکنند .

در انتها دانشجویان با جمع شدن در میدان اصلی دانشگاه تهران حلقه های را تشکیل دادند و همه گروه ها دست به دست هم دادند و در پایان به نشانه اعتراض به روزنامه کیهان به نمایندگی از رسانه ای که اقدام به شایعه پراکنی و تهمت زدن ها در اقدامی سمبلیک روزنامه کیهان را به آتش کشیدند .

همچنین بنا بر گزارش واحد زندانیان سیاسی آقای علی نیکو نسبتی نیز لحظاتی پیش از زندان اوین آزاد شد ، وی از اعضای کادر مرکزی تحکیم وحدت بود که در 17 آبان ماه توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت شده بود .

لازم به توضیح است که عده ای از دانشجویان دانشگاه های مختلف در مقابل درب 16 آذر ماه بازداشت شدند ، تا کنون از وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست اما به گزارش ایرنا و با تائید وزارت اطلاعات دستگیری ایشان مسجل شده است .

--------

تقابل حاکمیت با دانشجویان در دانشگاه علامه؛ گفت و گو با مهدیه گلرو، نایب دبیر انجمن اسلامی علامه

خبرنامه امیرکبیر: دانشجویان دانشگاه علامه طی یک سال گذشته تحت شدیدترین فشارها از سوی رئیس روحانی این دانشگاه، حجت الاسلام شریعتی، و وزارت علوم بوده اند. اما علیرغم فشارهای وارده دانشجویان این دانشگاه ایستادگی قابل توجه ای را در این مدت از خود نشان داده اند.

مهدیه گلرو، نایب دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه، در آستانه روز دانشجو در مصاحبه ای که خبرنامه امیرکبیر با او داشت به شرح فشارهای وارده بر دانشجویان دانشگاه علامه و واکنش دانشجویان به این فشارها، محدودیت ها و محرومیت ها پرداخت. متن این مصاحبه به شرح زیر است:

خبرنامه امیرکبیر: خانم گلرو در طول یک سال اخیر چه برخوردهایی با اعضای انجمن علامه و عموم دانشجویان این دانشگاه شما شده است؟

گلرو: از ۱۶ آذر گذشته تا کنون علامه نیز همچون دیگر دانشگاه های ایران میزبان مهرورزی های وزارت علوم و دولت مهرورز بود. طبق عرف انتخابات انجمن ها، انتخابات علامه نیز باید در سال گذشته برگزار می شد که به دلیل عدم همکاری دانشگاه انجام نشد. تا خرداد گذشته که دانشگاه انجمن را، طی فرایندی که قبل از آن دیگر تشکل های مستقل همچون شورای صنفی را نیز غیر قانونی اعلام کرده و مجوز تمامی نشریات را نیز لغو کرده بود، رسما غیرقانونی اعلام کرد. ما نیز طی انتخاباتی آزاد انجمن جدید را جایگزین کردیم و البته دانشگاه نیز در برابر این حرکت آرام ننشست و به احضار دانشجویان به حراست و کمیته انضباطی پرداخت و حراست دانشگاه علامه شلوغ ترین روزهای خود را گذراند. در شرایطی که بیش از ۷۰ نفر، یعنی تمامی کسانی که در انتخابات به عنوان کاندیدا شرکت کرده بودند، احضار شدند. در این بین بیش از ۳۰ حکم انضباطی محرومیت از تحصیل صادر شد که بسیاری از این احکام به شکلی غیرقانونی و در ماه های تعطیلات دانشگاهی صادر شد، در واقع بدون جلسه تفهیم اتهام و شنیدن دفاعیه دانشجویان. در این بین دوستان شهرستانی محروم شده از تحصیل از تمامی امکانات به اصطلاح رفاهی دانشگاه همچون خوابگاه و… نیز محروم شدند. همچنین در تابستان گذشته مرتضی اصلاحچی دانشجوی فلسفه در ۱۸ تیرماه بازداشت شد و نیز امیر یعقوبعلی، از فعالین کمپین، هم به مدت ۱ ماه در باز داشت بود.

خبرنامه امیرکبیر: در مقابل برخوردهای صورت گرفته و همچنین بازداشت های گسترده دانشجویان، که در یک سال اخیر شاهد آن بودیم، انجمن اسلامی دانشگاه شما چه واکنشی نشان داده و کلا چه برنامه هایی در این خصوص داشته؟

گلرو: پس از بازداشت دوستانمان در دانشگاه پلی تکنیک انجمن علامه علیرغم شرایطی که عرض کردم تجمعی برای حمایت از ۹ دانشجوی زندانی برگزار کرد، که آن نیز مزید بر علت شد تا حرکت هماهنگ روسای انتصابی پر رنگ تر شده و دانشجویان آزادی خواه را به دانشگاه ممنوع الورود کنند. همچنین در حرکت هماهنگ دانشجویی که از ۱۶ مهر در دانشگاه تهران آغاز و سپس در پلی تکنیک و علامه ادامه پیدا کرد. وزارت علوم برای توقف اعتراضات از طریق وزارت اطلاعات وارد شده و در حرکتی هماهنگ با دانشگاه احضاریه های دادگاه انقلاب را به حراست دانشگاه فرستاده و حراست با تماس با سه تن از دوستان آقایان صادق شجاعی، سلیمان محمدی و رشید اسماعیلی خبر احضار به دادگاه انقلاب را دادند. به دلیل همان تجمع ۱۱ نفر دیگر نیز به کمیته انضباطی احضار شدند که احکام آنها هنوز قطعی نیست.

خبرنامه امیرکبیر: به طور کلی رویکرد جنبش دانشجویی در مقابل برخوردها، بازداشت ها، احکام محرومیت از تحصیل و… چگونه باید باشد و چه سیاستی را باید در پیش بگیرد؟

گلرو: به طور کلی ماهیت جنبش دانشجویی نیز همچون دیگر جنبش ها اعتراضی است. در واقع بسیاری از دانشجویان از فعالین سایر جنبش های آزادی خواه ایران همچون جنبش کارگری و زنان هستند و خوشبختانه این تنیدگی و پیوند جنبش ها که البته برای حاکمیت موجب نارضایتی گشته برای ما بسیار خجسته است. اعتراض های منظم و پیوسته؛ ارتقاء سطح آگاهی دانشجویان؛ اطلاع رسانی به موقع پیرامون شرایت داخلی و خارجی؛ و از همه مهمتر افزایش مطالعه کتاب هایی که می توانند در هدایت و راهنمایی جنبش دانشجویی که دارای اعضای جوان است به ما کمک کند. این که دانشجو هر حرفی که می زند آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط روز باشد به ما کمک می کند تا مردم اعتماد بیشتری به دانشجویان فعال و سیاسی داشته باشند و در آخر مبارزه و پایداری که در شرایط کنونی بسیار با اهمیت است. محرومیت های پی در پی؛ بازداشت و زندان چیز هایی است که یک دانشجوی آزاده را می سازد و ما باید به این باور برسیم.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به گردهما ئی