بيش از ۴۰ درصد کارگران قراردادی حداقل مزد را دريافت می‌کنند

نرخ اعلامی بيکاری مرکز آمار ايران منطبق با واقعيت‌های بازار ايران نيست‌ و نرخ بيکاری هم اکنون بيش از ۱۵ درصد است. ايلنا: رئيس اتحاديه کارگران قراردادی و پيمانی سراسر کشور اعلام کرد: در حال حاضر بيش از ۵۰ درصد از اشتغال کشور ناپايدار است.

فتح الله بيات درگفت‌وگو با خبرنگار ايلنا با بيان اينکه نرخ اعلامی بيکاری مرکز آمار ايران منطبق با واقعيت‌های بازار ايران نيست، تصريح کرد: نرخ بيکاری هم اکنون بيش از ۱۵ درصد است.

وی وضعيت واحدهای توليدی کشور را بحرانی اعلام کرد و افزود: در حال حاضر اکثر کارخانجات کشور به خاطر حذف حامل‌های انرژی با مشکلاتی از قبيل کمبود نقدينگی مواجه شده‌اند.

به گفته بيات به منظور رفع مشکلات بيکاری دولت بايد يارانه واحدهای توليدی کشور را پرداخت کند.

وی در ادامه خواستار افزايش سياست‌های حمايتی دولت از کارگران شد و افزود: در حال حاضر بيش از ۴۰ درصد از کارگران قراردادی حداقل دستمزد را دريافت می‌کنند.

----

دهمین روز اعتصاب کارگران مجتمع های پتروشیمی در ماهشهر

سه شنبه 04 اکتبر 2011

شاهرخ بهزادی

اعتصاب بیش از 6500 کارگر مجتمع های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر کماکان ادامه دارد و امروز وارد دهمین روز خود شد. بسیاری از اتحادیه ها و تشکل های مستقل کارگری در بیانیه مشترکی پشتیبانی خود را از اعتصابیون اعلام داشته اند.

علیرضا نوایی می گوید که دولت و مقامات مسئول محلی در برابر این اعتصابات سکوت پیشه کرده و کلاً منکر این مسئله میشوند که در ماهشهر اعتصابی در جریان است...  

در باره خواست اصلی این کارگران اعتصابی، همچنین خواست مشترک کارگران در صنایع کشور و واکنش کارفرمایان و دولت در برابر این اعتصابات با علیرضا نوایی از فعالین اتحاد بین المللی حمایت از کارگران ایران به گفتگو نشسته ایم.

علیرضا نوایی اظهار میدارد که خواست اصلی کارگران حذف شرکت های پیمانکاری است که به صورت واسطه عمل می کنند. آنان خواستار قرارداد دسته حمعی با شرکت های بالا دستی و استفاده از مزایای مندرج در قوانین کار کشور هستند. این اعتصاب در ادامه اعتصاب 11 روزه در فروردین ماه سال جاری روی میدهد. درآن هنگام کارفرمایان قبول کردند که به خواست کارگران پاسخ مثبت بدهند و از آنان تا شهریور ماه امسال مهلت خواستند.کارگران با ملاحظه این امر که قصد کارفرمایان وقت کشی است از ده روز پیش اقدام به اعتصاب نمودند.
علیرضا نوایی همچنین می گوید که دولت و مقامات مسئول محلی در برابر این اعتصابات سکوت  پیشه کرده و هنگامی که خبرنگاری از فرماندار ماهشهر در باره اعتصاب اخیر پرسش می کند ، وی کلاً منکر این مسئله میشود که در ماهشهر اعتصابی در جریان است...
از: ار اف ای

----

۳۰۰ کارگر سد گتوند دست به اعتصاب زده اند

 

سه‌شنبه  ۱۲ مهر ۱٣۹۰ - ۴ اکتبر ۲۰۱۱

اتحادیه آزاد کارگران ایران: ٣۰۰ کارگر سد گتوند از از روز گذشته دست به اعتصاب زده اند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شرکت تابلیه در سد گتوند از روز گذشته شنبه دهم مهر ماه دست به اعتصاب زده اند.
بنا بر این گزارش، این کارگران که تعداد آنان حدود سیصد نفر هستند از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند و تاکنون هیچ نهاد مسئولی به خواست وشکایت آنان در این رابطه رسیدگی نکرده است. سد گتوند در نزدکی شهر شوشتر قرار دارد.

----

یک میلیون شغل ایجاد شده کجاست؟

چهارشنبه, ۱۳ مهر, ۱۳۹۰

روزنامه‌ی مردم سالاری  در سرمقاله امروز خود نوشت؛ راستی آزمایی آمارهایی که دولت اعلا م می کند، همواره یکی از مطالبات کارشناسان و منتقدان برای بررسی صحت این آمارهاست. موضوعی که بارها مطرح شده و دولت نیز تاکنون شرایطی پدید نیاورده تا بتوان در این خصوص اظهارنظر دقیقی صورت داد.

پس از آنکه در اواخر سال گذشته به یکباره دولت اعلا م کرد که در سال ۸۹ بیش از یک میلیون و ششصد هزار شغل ایجاد کرده است، صدای منتقدان و حتی طرفداران دیروز دولت بلند شد که طبق شرایط اقتصادی کشور و بررسی شاخص های مختلف تحقق چنین آماری جای تردید بسیار دارد.

چرا که ایجاد یک میلیون و ششصد هزار شغل در سال ۸۹، می بایست روی شاخص های دیگر اقتصاد تاثیر بگذارد و در عین حال شاهد موج جذب نیروی بیکار در شهرهای مختلف باشیم که انتقادات تند و مکرر نمایندگان مردم در مجلس از تریبون خانه ملت، حکایت از اعتراض های جدی به دولت در خصوص بالا بودن نرخ بیکاری داشت.

حتی دولت وقتی موج انتقادات را مشاهده کرد، قرار شد وزیر کار، اسامی افراد و تعداد شغل های ایجاد شده در شهرهای مختلف را اعلا م کند تا راستی آزمایی این آمار بررسی شود که تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است. اما سال ۹۰، با شعار جدید احمدی نژاد، مبنی بر ایجاد ۲/۵ میلیون فرصت شغلی آغاز شد. وعده ای که بسیاری از کارشناسان تحقق آن را فقط در حد یک رویا می دانند و این آمار دولت را از هم اکنون زیرسوال برده اند.

در این میان اعلا م خبر ایجاد یک میلیون شغل در نیمه ابتدایی سال توسط معاون اول دولت، با این سوال اساسی را به همراه دارد که با وجود حواشی متعددی که گریبانگیر دولت بود، در کنار بررسی شاخص های دیگر اقتصاد، چگونه یک میلیون شغل در کشور ایجاد شده و نرخ بیکاری نیز از ۱۳/۵ درصد در سال گذشته به ۱۱/۱ درصد در پایان شهریور ماه۹۰، رسیده است؟

در این خصوص چند نکته قابل ذکر است:

اول آنکه، ای کاش دولت اعلا م می کرد، این یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شده در نیمه اول سال در چه عرصه ها و حوزه هایی بوده است و ۳۰هزار میلیارد تومان اختصاص یافته شده برای این موضوع، در چه بخش هایی سرمایه گذاری شده است؟

دوم آن که، دولت بهتر است پاسخ دهد که اشتغال زایی دولت چگونه صورت گرفته است و چگونه ممکن است در چند ماه، شغل پایدار ایجاد کرد؟ چرا که حداقل زمان لازم برای اجرای یک پروژه تولیدی ۱۲ ماه است.حال آن که کارخانجات بزرگ که بتوانند نیروی بیکار بیشتری جذب کنند، نیاز به حداقل صرف ۲ سال زمان برای ساخت و تولید دارند. بنابراین دولت بگوید چگونه طبق ادعایش، طی چند ماه، یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده است؟

سوم آنکه، وقتی یکباره توسط دولت اعلا م می شود که یک میلیون شغل در نیمه اول سال ۹۰ایجاد شده، قطعا باید شاهد کوشش و جهاد همگانی درکشور و افزایش فعالیت های اجرایی و عمرانی برابر باشیم، که تصور نمی شود، نگاه عمومی در کشور این جهاد همگانی را تایید کند. چرا که در نیمه سال ۹۰، دولت بیش از جهاد اقتصادی درگیر حواشی نظیر خانه نشینی ۱۱روز رئیس جمهور، ادغام پرسروصدای وزارتخانه ها و برکناری وزرای اثرگذار در امر اشتغال، ابلاغ دیر بودجه۹۰، حواشی مربوط به فساد بزرگ مالی در سیستم بانکی و… بود.

چهارم آنکه، بر فرض آنکه تصور کنیم، دولت در ۶ ماهه اول سال ۹۰ توانسته یک میلیون شغل ایجاد کند، جای سوال است با نظر به این که هرسال بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر به جمع بیکاران کشور اضافه می شود، چطور نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته در همین زمان، ۲/۵درصد کاهش داشته است؟ چون در بهترین حالت، شغل ایجاد شده می تواند خنثی کننده افزایش نرخ بیکاری با نظر به ورود بیکاران به جامعه باشد. این ابهام وجود دارد که آیا نرخ بیکاری امسال بدون محاسبه ورود متقاضیان جدید کار در کشور صورت گرفته باشد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران