دانشجویان کوی دانشگاه تهران در اعتراض به مشکلات صنفی ۱۳ آبان دست به تجمع خواهند زد

۱۰ آبان ۱۳۹۰

جــــرس: در پی بی توجهی مقامات دانشگاه تهران به اعتراضات صنفی دانشجویان ساکن کوی دانشگاه، «شورای صنفی مستقل دانشجویان کوی دانشگاه تهران» در دومین بیانیه خود اعلام کرده است که به علت عدم رسیدگی به مطالبات صنفی دانشجویان توسط مسئولین دانشگاه، از دانشجویان می خواهد تا برای دومین بار در ساعت هفت بعد از ظهر روزجمعه 13 آبان ماه در میدان اصلی کوی دانشگاه دست به تجمع بزنند. شورای صنفی مستقل دانشجویان کوی دانشگاه تهران از دانشچویان خواست 13 آبان ماه در میدان اصلی کوی دانشگاه دست به تجمع بزنند.

در پی بی توجهی مقامات دانشگاه تهران به اعتراضات صنفی دانشجویان ساکن کوی دانشگاه، «شورای صنفی مستقل دانشجویان کوی دانشگاه تهران» در دومین بیانیه خود اعلام کرده است که به علت عدم رسیدگی به مطالبات صنفی دانشجویان توسط مسئولین دانشگاه، از دانشجویان می خواهد تا برای دومین بار در ساعت هفت بعد از ظهر روزجمعه 13 آبان ماه در میدان اصلی کوی دانشگاه دست به تجمع بزنند."

به گزارش منابع دانشجویی جرس، این شورا در بیانیه خود از دیگر دانشجویان دانشگاههای دیگر دعوت نموده است تا در این روز به صورت مشترک برای رسیدگی به مشکلات صنفی خود دست به اعتراض بزنند .

گفتنی است در پی اعتراض صنفی دانشجویان کوی دانشگاه تهران در سی مهرماه امسال و تجمع صدها تن از دانشجویان در میدان اصلی کوی ، جمعی از دانشجویان این دانشگاه با صدور بیانیه ای از تشکیل «شورای صنفی مستقل دانشجویان کوی دانشگاه تهران» خبر داده و از پیگیری مطالبات خود خبر داده بودند.

در بیانیه شماره دوم این تشکل دانشجویی مستقل، با تاکید بر تجمع روز سیزدهم آبان آمده است: "سیزدهم آبان فرصتی است تا دوباره نشان دهیم که دانشگاه و دانشجو برای همیشه زنده است. دانشجو به خواسته آنان که به عمد سعی دارند تا دانشجو را بمیرانند و یا آن را در ضعف قرار دهند هیچ گاه تن در نمی دهد. دانشجویانی که همواره در برابر ظلم و بی عدالتی برای احقاق حقوق خود و جامعه اش چون کوه استوار هستند."

متن بیانیه صادر شده از سوی این دانشجویان به شرح ذیل می باشد
دومین بیانيه شورای صنفی مستقل دانشجویان کوی دانشگاه تهران

خدا حال قومى را تغيير نمی دهد تا آنان حال خود را تغيير دهند(رعد 11)
دانشجویان عزیز سراسر ایران به ویژه کوی دانشگاه تهران

کشور ما سالهاست که با ضعف شدید مدیریت علمی و دانشگاهی روبروست. ضعفی که ناشی از حضور مسئولین نالایق و چاپلوسی است که برای در انزوا قرار دادن قشر روشنفکر و پیشرو دانشجو از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند. مسئولینی که تنها با ارائه آمارهای دروغ و سراسر غلط سعی در انحراف افکار عموم مردم از نارضایتی دانشجویان عزیز دارند. مسئولینی که با سیاسی و برانداز جلوه دادن فعالیت ها و تلاش های علمی و صنفی دانشجویان در پی آنند تا صدای دانشجو را خفه کنند و جایگاه خود را به هر قیمت که شده حفظ نمایند. مسئولینی که نه به دانشجو و خواسته هایش و نه به توسعه و پیشرفت علم اهمیت می دهند. تحریم سایت های علمی از سوی این مسئولین و بازنشسته کردن اساتید بزرگ و به کارگیری استادان خاص و کم بهره از علم این را به خوبی نشان می دهد. رتبه بندی دانشگاه های ایران در میان دانشگاه های جهان نیز خود بحثی دیگر است. همه این افتضاحات مدیریتی از ذهن بیمار کسانی ترشح می کند که سعی در ریشه کن کردن بنیان علم و اندیشه دارند و برای این هدف از هیچ اقدامی دریغ نمی کنند. بی گمان کاهش شدید امکانات رفاهی و آموزشی، افزایش شدید هزینه های رفاهی، استفاده از اساتید گلچین شده نان به نرخ روز خور، امنیتی کردن فضای دانشگاه ها، جلوگیری از فعالیت تشکل های سیاسی و صنفی، جلوگیری از چاپ نشریات مستقل، ستاره دار کردن و تعلیق دانشجویان به بهانه های واهی همه و همه در راستای این هدف یعنی بی انگیزه کردن دانشجویان است. هرچند بیکاری، تورم، فساد اداری و مالی حاکم بر جامعه خود دلیل دیگری برای بی انگیزه شدن دانشجویان و جوانان عزیز ایران است. اما همانگونه که همه می دانیم این سخت گیری های گفته شده در دانشگاه تهران و خوابگاه های آن بیش از همه جا محسوس است زیرا دانشجوی دانشگاه تهران در طول دهه های گذشته همواره پیشرو در تحولات و اعتراضات مدنی و اجتماعی بوده است
.

اما دانشجویان عزیز:
سیزدهم آبان فرصتی است تا دوباره نشان دهیم که دانشگاه و دانشجو برای همیشه زنده است. دانشجو به خواسته آنان که به عمد سعی دارند تا دانشجو را بمیرانند و یا آن را در ضعف قرار دهند هیچ گاه تن در نمی دهد. دانشجویانی که همواره در برابر ظلم و بی عدالتی برای احقاق حقوق خود و جامعه اش چون کوه استوار هستند
.

13 ابان روز خروش دانشجویان سراسر ایران برای اعتراض به وضع علمی و صنفی دانشگاه ها. 13 آبان روز همدلی همراهی و همنوایی همه ما دانشجویان ایران برای احقاق حقوق از دست رفته خود از امکانات رفاهی تا آزادی اندیشه و بیان . لذا از تمام دانشجویان ساکن در کوی دانشگاه می خواهیم تا در عصر سیزدهم آبان ماه راس ساعت هفت بعد از ظهر در میدان اصلی کوی دانشگاه در اعتراض به وضع معیشتی خود دست به تجمع بزنند

شورای صنفی مستقل دانشجویان کوی دانشگاه تهران 

----

فشار بر دانشگاه در آستانه مناسبت های دانشجویی هراس حکومت از ۱۳ آبان و ۱۶ آذر

آرش بهمنی

چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۰

با نزدیک شدن به مناسبت های دانشجویی چون 13 آبان و 16 آذر، مسوولان انضباطی دانشگاه‌ها و همچنین مسوولان قضایی فعالیت‌های خود را افزایش داده‌اند. در همین راستا در دو هفته گذشته حداقل 3 فعال دانشجویی بازداشت و چندین دانشجو از ورود به دانشگاه منع شده اند.

امید رضایی و پیمان عارف، دو فعال دانشجویی محروم از تحصیل، از جمله بازداشت شدگان این مدت هستند که هنوز علت بازداشت آنها اعلام نشده است.

سحر موسوی، از فعالان سابق دانشجویی دانشگاه آزاد و دانشجوی محروم از تحصیل نیز پیش از این بدون ارائه هرگونه توضیحی، توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود. بازداشت وی در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات رخ داد.

امید رضایی، دانشجوی دانشگاه گیلان دیگر بازداشتی روزهای اخیر بوده است. رضایی که بیش از دو هفته از زمان بازداشتش می‌گذرد، در این مدت تنها تماسی کوتاه با خانواده خود داشته و از بازداشتش خبر داده است.

هنوز از علت بازداشت و اتهامات رضایی اطلاعی در دست نیست، اما یک فعال دانشجویی در دانشگاه گیلان به "روز" گفت که در روزهای گذشته، تعدادی از فعالان این دانشگاه به اداره اطلاعات احضار و ضمن هشدار نسبت به فعالیت‌هایشان، به آن‌ها اعلام شده که در صورت هر گونه تجمع اعتراضی در روزهای 13 آبان یا 16 آذر بازداشت خواهند شد.

محرومیت از تحصیل در پی اعتراضات صنفی

با گذشت حدود یک هفته از اعتراضات صنفی دانشجویان دانشگاه مازندران، برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که فشارها بر دانشجویان این دانشگاه مجددا افزایش یافته است.

یکی از فعالان دانشجویی این دانشگاه به "روز" گفت: "در سال‌های گذشته دانشجویان دانشگاه مازندران در عرصه دفاع از حقوق ملت بسیار فعال بودند. بعد از کودتای 22 خرداد نیز این دانشگاه شاهد تجمعات گسترده دانشجویان بود؛ اعتراضاتی که باعث تعجب و خشم مقامات امنیتی این استان هم شد. آن‌ها به همین دلیل در دو سال گذشته تمام تلاش خود را کردند تا با بازداشت، اخراج، محرومیت از تحصیل، تهدید و ایجاد جو امنیتی در دانشگاه، این جو را از بین ببرند. در واقع آن‌ها هزینه هرگونه حرکت اعتراضی را تا حد ممکن بالا بردند؛ ضمن آنکه ماموران امنیتی نیز به کرات در دانشگاه حاضر می‌شدند. اما اعتراضات هفته گذشته، باعث شده که آنان تمام رشته‌های خود را پنبه شده ببینند".

دانشجویان دانشگاه مازندران پیش از این در پی مشکلات صنفی، نامه‌ای با بیش از هزار امضا به مسوولان تحویل داده و خواستار رفع مشکلات خود شده بودند. آن‌ها پس از بی پاسخ ماندن این نامه دست به تجمعی اعتراضی زدند که با استقبال دانشجویان همراه شد.

سایت دانشجونیوز نیز در همین زمینه گزارش داده است که "از همان روز تجمع تهدیدها و احضارها به حراست مرکزی اغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.در آخرین مورد برخی از دانشجویان نیز به دانشگاه ممنوع الورود شده اند".

در همین حال، دانشجویان دانشگاه بین‌المللی قزوین نیز در اعتراض به شرایط نامناسب دانشگاه، دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار بهبود شرایط صنفی دانشگاه شدند.

این دانشجویان ظرف‌های غذای خود را به شکل واژه "اعتراض" در محیط دانشگاه چیده و خواستار بررسی اعتراضات خود توسط مسوولان شده اند.

این در حالی است که فعالان دانشجویی این دانشگاه خبر از آن می‌دهند که نیروهای امنیتی حضور پررنگی در این تجمع داشته‌اند.

با آغاز سال تحصیلی جدید بسیاری از دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه زنجان، دانشگاه کردستان، دانشگاه شهر کرد، دانشگاه یزد، دانشگاه مازندران و برخی دانشگاه های دیگر، شاهدتجمعات گسترده دانشجویان در اعتراض به سیاست های جدید وزارت علوم در ارتباط با اجرای طرح های محدود کننده دانشجویان و همچنین شرایط ناگوار صنفی دانشگاه‌ها بوده است.

منبع: روز

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران