محرومیت بیست ماهه عبدالله مومنی و بهمن احمدی از مرخصی و ملاقات حضوری

جمعه, ۱۳ آبان, ۱۳۹۰

بهمن احمدی امویی و عبدالله مومنی، دو زندانی سیاسی حامی جنبش سبز و محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، بیست ماه است که از حق مرخصی و ملاقات حضوری با خانواده هایشان محروم شده اند.

دو سال و نیم از بازداشت بهمن احمدی امویی روزنامه‌نگار و عبدالله مومنی فعال دانشجویی می گذرد، اما آنها از جزئی‌ترین حقوق یک زندانی نیز محروم هستند. این دو زندانی سیاسی از بازداشت شدگان بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم هستند. آنها هر دو در روز ۳۰ خردادماه سال ۸۸ بازداشت شده اند.

به گزارش خبرنگار کلمه، ماهها از آخرین ملاقات حضوری این دو زندانی با همسر و خانواده شان می گذرد اما دادستان تهران هر بار با درخواست ملاقات بیست دقیقه حضوری آنها مخالفت می کند. زندانیان سیاسی تنها هفته ای یک بار می توانند خانواده شان را به صورت کابینی ملاقات کنند و انجام ملاقات حضوری آنان با خانواده تنها با نامه کتبی دادستان تهران انجام می شود.

دادستان تهران ماه هاست بدون ذکر هرگونه دلیل مشخص، برخی زندانیان سیاسی از جمله بهمن احمدی امویی و عبدالله مومنی را از حق مرخصی و ملاقات حضوری با خانواده شان محروم کرده است و در این باره نیز هیچ توضیح مشخصی نمی دهد. بهمن احمدی امویی و عبدالله مومنی در طول بیست ماه گذشته تنها دو تا سه بار از حق ملاقات حضوری استفاده کرده اند و در تمامی اعیاد از جمله عید نوروز از مرخصی و ملاقات حضوری با خانواده محروم بوده اند.

گفته می شود مسوولان قضایی برای انتقام گیری از زندانیانی که بر مواضع خود پافشاری می کنند، معمولا آنها را از حقوق اولیه قانونی شان محروم می کنند.

این روزها رعایت حقوق زندانیان سیاسی کاملا سلیقه ای و از روی میل و خواست مسوولان قضایی است. همچنین این دو فعال سیاسی در طول دوران بازداشتشان فقط یک بار از حق مرخصی استفاده کرده اند و در موارد دیگر با درخواست مرخصی آنها مخالفت شده است.

خانواده این دو زندانی سیاسی نیز مانند بسیاری دیگر از خانواده های زندانیان بارها از دادستان تهران برای آنها درخواست مرخصی کرده اند اما تاکنون با این درخواست آنها مخالفت شده است. این در حالی است که احمدی امویی و مومنی هر کدام به ترتیب ۵۰۰ و ۷۰۰ میلیون تومان وثیقه نزد دادگاه انقلاب دارند.

بهمن احمدی امویی، شامگاه روز ۳۰ خرداد سال ۸۸ یعنی درست یک هفته پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری بازداشت و روانه زندان شد. او پس از انتقال به بند عمومی، از سوی قاضی پیرعباسی رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به هفت سال و ۴ ماه حبس تعزیری و ۳۴ ضربه شلاق محکوم شد که این حکم از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به پنج سال و چهار ماه زندان قطعی تغییر یافت.

مهم ترین مصادیق اتهامی احمدی امویی، نگارش مقالات انتقادی درباره عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد در روزنامه سرمایه و وب سایت شخصی اش و همچنین سردبیری وب سایت خرداد نو عنوان شده است.

عبدالله مؤمنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان (ادوار تحکیم وحدت) نیز همچون هم سلولی فعلی خود، احمدی امویی، در تاریخ سی ام خردادماه ۱۳۸۸ بازداشت و به مدت سه ماه در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ و ۲۴۰ محبوس و بازجویی شد. این فعال دانشجویی در دادگاههای نمایشی و محاکمه های غیرقانونی بعد از انتخابات به تحمل چهار سال و ۱۱ ماه حبس محکوم شد. اما این حکم غیرعادلانه هرگز باعث نشد که او از اعتقادات و مواضع خود دست بردارد و در شهریور ماه ۸۹ با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به رهبری با شرح شکنجه ها و شرایط اسف بار زندان های جمهوری اسلامی خواستار آن شد که کمیته حقیقت یاب برای بررسی رخدادهای صورت گرفته، تشکیل شود. اما به جای تشکیل کمیته حقیقت یاب، بار دیگر عبدالله مومنی احضار و با اتهام تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب روبه‌رو شد.

برگرفته از: کلمه

----

همسر ابوالفضل قدیانی: زندان همسرم ماه دیگر تمام می شود و حالا دادگاهی جدید برایش تشکیل داده اند

 

جمعه, ۱۳ آبان, ۱۳۹۰

کلمه-زهرا صدر: ابوالفضل قدیانی یکی از مسن ترین زندانیان سیاسی امروز، در دادگاهی جدید که به اتهامی تازه تشکیل شد نرفت و اعتراض خود را برای چندمین بار به روند غیر قانونی قضایی در کشور اعلام کرد.

وی که به تازگی عمل جراحی قلب خود را پشت سر گذاشته و دوران نقاهتش را در بند ۳۵۰ اوین میگذراند باز هم متهم شده است که به رهبری و رییس دولت توهین کرده است. توهینی که وی و خانواده ی همراهش هرگز قبول نداشته و آن را نقدی در جهت اصلاح کشور و نظام می دانند.

ابوالفضل قدیانی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و مبارز دوران ستمشاهی در مصاحبه ای قبل از بازگشت به زندان به کلمه گفته بود: احمدی نژاد دروغگو، ریاکار، مستبد، قانون گریز و قانون ستیز است و اینها صفات حقیقی اوست. اینها را در دفاعیه ام و در دادگاه گفتم. من به احمدی نژاد فحش ندادم فقط صفات های او را برشمردم و مواردی که من گفتم توهین نبوده انتقاد بوده است.

زهرا رحیمی همسر این فعال اصلاح طلب می گوید: انتقاد حق تک تک افراد جامعه است. افراد حقشان است که انتقاد کنند به عملکرد حاکمیت و جلوی رفتار های بد ناصحیح را بگیرند. اگر مسیر انتقاد باز می ماند به هیچ وجه امروز چنین وضعیتی نداشتیم و هر روز شاید یک خبر در رسانه نبودیم. ۳۰۰۰ میلیارد یک طرف و ۱۰۰۰ میلیارد اختلاس تامین اجتماعی!

و حالا این فعال سیاسی و یکی از ۱۲ اعتصاب کننده ی غذای معترض به شهادت هدی صابر و هاله سحابی با پرونده ای جدید روبه روست تا ماه دیگر فرصت آزادی را پیدا نکند. پرونده ای تازه با دادگاهی غیر قانونی که وی به آن اعتراض دارد و با عدم شرکت در آن رسمی نبود آن را اعلام می کند.

متن مصاحبه ی کلمه با همسر این مبارز سیاسی را با هم میخوانیم:

دادگاه آقای قدیانی قرار بود در هفته ای که گذشت دادگاه داشته باشند، آیا این دادگاه برگزار شد؟

بله دادگاه برگزار شد ولی آقای قدیانی در آن حضور نداشتند.

به چه دلیل؟

زمان تشکیل دادگاه که شد به وکیلشان اعلام شده که آقای قدیانی نمی آیند. همسرم لایحه ای داده بودند، که در آن تصریح شده بود که طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی باید دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه برگزار شود. پس چون برگزاری این دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه نیست فعلی مجرمانه صورت گرفته و برگزار کنندگان آن مجرمند. بنابر این این دادگاه غیر قانونی است و ایشان در آن شرکت نمی کنند. همچنین طبق اصول ۱۵۹، ۱۷۲ و ۱۷۳ دادگاه های انقلاب در حال حاضر غیر قانونی هستند چون تا یک زمان مشخصی اجازه ی فعالیت داشته اند و در واقع الان دادگاه های انقلاب غیر قانونی هستند.

آقای قدیانی لایحه را به وکیل ارائه دادند؟

هنوز که نه. وکیل ایشان از قاضی شعبه ۱۵ قاضی صلواتی که به ایشان نگفته بودند که علت عدم حضور آقای قدیانی چیست نامه ای برای ملاقات گرفته بودند. در زندان یک صورت جلسه ای نوشته شده و اعلام شده که ایشان حاضر نیست در دادگاه شرکت کند. این خبر را هم آقای قدیانی از زندان زنگ زدند به وکیلشان گفته اند.

پس به طور کلی ایشان به وکیلشان دسترسی دارند.

نخیر دسترسی ندارند. این بار هم چون به دادگاه نرفته اند قاضی نامه داده که بروند و ببینند چرا نیامده اند. بعد هم گفته اند که تاریخ دیگری را برای دادگاه انتخاب کرده اند که ۱۲ دی ماه است یعنی ۲ ماه دیگر. البته ما خبر نداشتیم و اصلا نمی دانستیم که جریان چیست.

آیا دلیل تشکیل این دادگاه و اتهام ایشان مشخص است؟

تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری.

با چه مصداقی؟

مصداقش دفاعیه ایشان هست و مصاحبه هایی که داشتند. من که شخصا فکر می کنم مشکل دفاعیه ی ایشان است و مصاحبه ای که قبل از بازگشت به زندان داشتند. یک محکومیت یکساله برای تبلیغ عیله نظام و توهین به رییس جمهوری که البته سنگ تمام گذاشتند و حداکثر مجازاتی را که برای این حکم وجود دارد، داده اند. ایشان ۴ آذر باید آزاد شوند ولی ۵ روز هم به خاطر توهین به احمدی نژاد جریمه دارند که ایشان می گویند جریمه را پرداخت نمی کنم و می مانم. پس می شود ۹ آذر. الان با این وضعیت نمی دانیم که چگونه می شود، با توجه به اینکه آقای قاضی وثیقه ای هم که وکیل گفته بودند نپذیرفتند.

وضعیت جسمی ایشان چطور است؟

در حال مصرف دارو هستند. البته برای چک آپ دوبار با پیگیری هایی که شده آمده اند. وضعیت جسمی شان ظاهرا خوب است. گرچه ایشان به طور کلی هم خیلی اهل گلایه نیستند اما ظاهرا وضع جسمی شان خوب است.

خانم قدیانی، با توجه به سن آقای قدیانی و بیماری هایی که با آن دست و پنجه نرم میکنند و در این یک سال حبس هم بدتر شده و این که ایشان در دوره ی قبل از انقلاب هم سال ها در زندان و تحت شکنجه بوده اند، شما به عنوان همسر ایشان تصمیم پیشنهاد نمی کنید که در حال حاضر سکوت کنند تا این دوران را در خانه به استراحت بپردازند و مجددا به حبس دیگری محکوم نشوند؟

ایشان یک شخصیت آزاد هستند و انگیزه شان هم اصلاح است و ظلم ستیزی. بنابر این به نظر من هیچ کس نباید جلوی ایده ای که یک فرد دارد آن هم چنین آرمان الهی ای که حرکت اصلاحی جامعه برای همه مردم است را بگیرد. دوست داشتن همه مردم و به اصطلاح اصلاح حاکمیت و رشد زندگی مردم برای چنین افرادی اصل است، هیچ کس نباید جلوی ان را بگیرد و من هم به خودم این اجازه را نمی دهم و پشتیانی کامل هم می کنم. من که خود زمان رژیم گذشته مبارز بودم و علیه حاکمیت شاه مبارزه میکردم و سالها هم در زندان بودم، چطور می توانم به خودم این اجازه را بدهم که جلوی ایشان را بگیرم هرچند که می دانم که از نظر جسمی مشکل دارند. خود حاکمیت هم میداند که ایشان مشکل دارند. به تازگی از بیمارستان با گرفتگی ۹۹ درصد رگ اصلی به زندان بازگشتند. می دانند که وضعیت زندان، غذای زندان، شرایط زندان و همه چیزهایی که در زندان هست به ضرر ایشان است. من هم این را می دانم اما به هیچ وجه حاضر نیستم جلوی حرکت مثبتی که ایشان دارد را بگیرم.

نکته خاصی دارید که خوانندگان کلمه را در جریان آن قرار دهید؟

من به عنوان همسر ایشان و همچنین به عنوان عضوی از خانواده زندانیان سیاسی که می دانم که کاری که آقای قدیانی کردند نقد و انتقادی به جا بوده است به حاکمیت، اعلام می کنم که به هیچ عنوان در هیچ کدام از مطالب همسرم توهینی وجود نداشته است. توهین به حرف زشت و زننده میگویند و ایشان هیچ حرف زشت و زننده ای به کار نبرده و فقط انتقاد کرده اند. انتقاد حق تک تک افراد جامعه است. افراد حقشان است که انتقاد کنند به عملکرد حاکمیت و جلوی رفتار های بد ناصحیح را بگیرند. اگر مسیر انتقاد باز می ماند به هیچ وجه امروز چنین وضعیتی نداشتیم و هر روز شاید یک خبر در رسانه نبودیم. ۳۰۰۰ میلیارد یک طرف و ۱۰۰۰ میلیارد اختلاس تامین اجتماعی!

ایشان یک شخصیت آزاد هستند و انگیزه شان هم اصلاح است و ظلم ستیزی. بنابر این به نظر من هیچ کس نباید جلوی ایده ای که یک فرد دارد آن هم چنین آرمان الهی ای که حرکت اصلاحی جامعه برای همه مردم است را بگیرد. دوست داشتن همه مردم و به اصطلاح اصلاح حاکمیت و رشد زندگی مردم برای چنین افرادی اصل است، هیچ کس نباید جلوی ان را بگیرد و من هم به خودم این اجازه را نمی دهم و پشتیانی کامل هم می کنم.

----

دادگاه ۱۵ تن از فعالین سیاسی و مدنی در تبریز برگزار شد

پنجشنبه 12 آبان 1390

خبرگزاری هرانا: صبح امروز دادگاه گروه دوم بازداشت شدگان محله قوم تپه تبریز در شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز برگزار شد.

شعبهٔ اول دادگاه انقلاب تبریز امروز صبح به اتهامات تعدادی از دستگیر شده گان ۲شهریور مراسم افطاری در تبریز رسیدگی کرد.

دادگاه انقلاب گروهی از بازداشت شدگان را به اتهام تجمع و تبانی علیه امنیت کشور و هم چنین تعدادی از این افراد نیز متهم به عضویت در گرو‌های غیر قانونی و تشکیل گروه‌های غیر قانونی شدند.

آقایان موسی برزین، حسن ارک، مصطفی عوض‌پور، مهدی نوری، تقی سلحشور و مهدی حمیدی به دفاع از خود پرداخته و اتهام تجمع و تبانی را رد کردند.

همچنین به دلیل پایان یافتن وقت ادامه رسیدگی به اتهامات این افراد به جلسهٔ بعدی در ۲۲آبان موکول شد.

دستگیر شده گان در این دادگاه ضمن ارائهٔ توضیحاتی دربارهٔ نحوهٔ دستگیری خود از اعمال شکنجه و توهین و بد رفتاری در حین بازداشت در اطلاعات نیز صحبت کردند.

از سوی دیگر علی رغم موافقت دادسرای تبریز با آزادی مشروط ۱۵ دیگر از بازداشت شدگان مراسم افطاری در تبریز دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی، قاضی امن‌زاده با آن مخالفت کرده است.

----

علی اکبر محمد زاده به شش سال حبس محکوم شد

پنجشنبه 12 آبان 1390

خبرگزاری هرانا: حکم ۶ سال حبس صادر شده برای علی اکبر محمد‌زاده فعال دانشجویی ۲۲ ساله دانشگاه صنعتی شریف به اتهام تجمع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به استناد ماد‌ی ۵۱۰ و ۶۰۰ قانون مجازات اسلامی، تایید شد.

مادر علی اکبر محمدزاده در گفتگو با خبرنگار کلمه با تایید این خبر گفت: همه ی شش سالی را که قاضی صادر کرده بود بدون هیچ تغییری تایید کردند .

خانم محمدزاده با بیان اینکه پسرش هنوز از رای دادگاه تجدید نظر اطلاعی ندارد تاکید کرد: اصلا اجازه ندادند که پرونده را بخواند. من نمی دانم چه کرده اند که اینقدر سریع حکم را صادر و تایید کردند.

علی اکبر محمد زاده، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، در روز دوشنبه ٢۶ بهمن ٨٩ به هنگام خروج از درب آزادی دانشگاه صنعتی شریف، توسط ماموران امنیتی تحت تعقیب قرار گرفته و پس از ضرب و شتم در میدان آزادی دستگیر شد.

جلسه دادگاه بدوی این فعال دانشجویی در سوم مرداد در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود. بر اساس این گزارش این حکم متشکل از ۵ سال به اتهام تجمع و تبانی و ۱ سال به اتهام تبلیغ علیه نظام بوده است.

مادر این فعال دانشجویی با بیان اینکه در دادگاه رفتار غیر منصفانه و غیر عادلانه داشتند گفت: آدم چه می تواند بگوید. آن از دادگاه بدوی که هر کاری دلشان خواست کردند. در دادگاه تجدید نظر هم امیدوار بودم منصفانه و بدون اعمال نفوذ پرونده را مطالعه کنند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه ما مستندات و مدارک زیادی داشتیم پرسید: در کجای دنیا به کسی که علیه خودش هیچ اعتراف دروغی نکرده، تنها با اعتراف گیری از همبندانش ۶ سال حکم صادر میکنند؟ نمی دانم صدایمان را باید به کجا برسانیم.

مادر علی اکبر محمدزاده افزود: پسر ما هیچ جرمی نداشت. خدا شاهد است یک مصداق جرم برای پسر من نداشتند. اگر چیزی وجود داشت دلم نمی سوخت. واقعا ما را از دیروز تا حالا آتش زدند. امیدوار بودیم دادگاه تجدید نظر حداقل رحم و مروت داشته باشد روی این پرونده.

علی اکبر محمد زاده، بدون برخورداری از حق مرخصی از زمان بازداشت، هم اکنون در بند ٣۵٠ زندان اوین می باشد.

----

روزشمار نقض حقوق شهروندان بهایی ایران مهر ماه ۱۳۹۰

جمعه 13 آبان 1390

خبرگزاری هرانا: در تدوام سرکوب اقلیت مذهبی بهایی گزارشی ماهانه از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می‌شود که گزارش زیر نقض حقوق بهائیان در مهرماه سال جاری است.

متن این گزارش به قرار زیر است: 
۲ مهر: با شروع ترم جدید «مونا مؤمنی» دانشجوی بهایی ترم ۷ دانشگاه علوم پزشکی شیراز به دلیل اعتقادات مذهبی از دانشگاه اخراج شد. 
۳ مهر: مسئولین ثبت نام دانشگاه قم از ثبت نام «ملیکا وزیرزاده» ورودی جدید این دانشگاه به دلیل اعتقاد به آئین بهایی ممانعت بعمل آوردند. 
۶ مهر: بشیر احسانی فعال حق تحصیل و دانشجوی محروم از تحصیل بهایی به اتهام تجمع و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد 
-
طی روزهای اخیر دو شهروند بهایی ساکن سنندج به نام‌های شهره رئوفی و وحید خلوصی به اداره اطلاعات احضار که پس از بازجویی آزاد شدند. 
- «
ر‌ها ثابت» شهروند بهایی ساکن شیراز پس از کذراندن ۴ سال دوره محکومیت آزاد شد. 
۷ مهر: در یک یورش همزمان بیش از ۲۰ نفر از شهروندان بهایی اصفهان بازداشت شدند تعدادی از این شهروندان بهایی روز بعد آزاد شدند و ۱۱ نفر در بازداشت باقی می‌مانند اسامی بازداشت شدگان اولیه عبارتست از: فربد اشتیاق، لاله نامجویان، پریسا رحمانی، عطاء الله دانشگر، انیسا دانشگر، فردوس نیکی، حشمت الله نیکی، آرمان رحیمی، روحیه حکیمان، سمیرا قانع، فرزاد روحانی، لوا دانشگر، داراب یزدانی، فاضل بهنام، س‌ها بهنام، شهلا سنائی، سهیلا داوردان، داریوش دست پیش، سهیلا واحدیان، تاج الملوک جانمیان و دینا صفاپور (۹ ساله). 
- «
وجیهه ناشری» شهروند بهایی ساکن ساری پس از ۴۰ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شد. 
۹ مهر: دادگاه انقلاب مشهد چهار شهروند بهایی به نام‌های «رزیتا واثقی»، «ناهید قدیری»، «سونیا احمدی» و «نورا نبیل‌زاده» را به ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد همچنین چهار شهروند بهایی دیگر ساکن مشهد به نام‌های «بهمن یزدانی»، «افشین آریانفرد»، «شهاب طائفی» و «وصال محمدی» به ۳ سال حبس تعزیری که در ۵ سال تعلیقی محکوم شدند قابل ذکر است طبق این پرونده تعدادی از شهروندان مسلمان هم به حبس محکوم شدند. 
۱۰ مهر: طی روزهای اخیردادگاه ۷ شهروند بهایی مرتبط با مؤسسه علمی آزاد (دانشگاه آن لاین بهاییان ایران) در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه‌ای برگزار شد اتهام این اشخاص «عضویت در گروههای غیر قانونی (عضویت در جامعه بهاییان ایران) به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت ملی» می‌باشد. اسامی این شهروندان عبارتست از نوشین خادم، کامران مرتضایی، محمود بادوام، وحید محمودی، فرهاد صدقی، کامران مرتضایی و رامین زیبایی. 
۱۲ مهر: «فخرالدین صمیمی» شهروند بهایی ساکن قائم شهر برای گذراندن محکومیت شش ماهه خود را به دایره اجرای احکام معرفی و به زندان قائم شهر منتقل گردید. 
۱۳ مهر: ماموران امنیتی به منزل سما رئوفی شهروند بهایی ساکن سنندج مراجعه کرده که پس از تفتیش محل حکم بازداشت سما رئوفی را داشتند که به دلیل عدم حضور نامبرده موفق به دستگیری وی نشدند. 
- «
کیوان دهقانی» شهروند بهایی ساکن اصفهان پس از دو ماه و نیم بازداشت از زندان اصفهان به اداره اطلاعات مشهد منتقل شد. 
۱۴ مهر: یازده شهروند بهایی بازداشت شده در اصفهان پس از یک هفته بازداشت به قید وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شدند این شهروندان بهایی عبارتند از: حشمت الله نیکی، عطاء الله دانشگر، فربد اشتیاق، فرزاد روحانی، روحیه حکیمان، انیسا دانشگر، لوا دانشگر، داریوش دست پیش، سهیلا داوردان، پریسا رحمانی و آرمان رحیمی. 
۱۶ مهر: «هومن رحمانیان» دانشجوی بهایی رشته کامپیو‌تر دانشگاه صنعتی اصفهان به دلیل اعتقاد مذهبی از دانشگاه مزبور اخراج شد. 
۱۷ مهر: مسئولین دانشگاه علم و فرهنگ تهران از ثبت نام یک دانشجوی بهایی به نام «ارکیده آقایی» ممانعت بعمل آوردند ارکیده آقایی دانشجوی رجایی قزوین بوده که این ترم بصورت مه‌مان قرار بوده در دانشگاه علم و فرهنگ تهران حاضر باشد. 
-
وضعیت جسمانی «بهفر خانجانی» شهروند بهایی ساکن سمنان که در حال سپری کردن محکومیت ۴ ساله در زندان شهر مزبور می‌باشد وخیم گزارش شده این در حالیست که مسئولان زندان از اعطای مرخصی به نامبرده خودداری می‌کنند. 
۱۸ مهر: شش شهروند بهایی بازداشت شده در ارتباط با مؤسسه علمی آزاد پس از گذشت بیش از۴ ماه و نیم بازداشت موقت از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شدند اسامی این شهروندان عبارتست از وحید محمودی، کامران مرتضایی، ریاض سبحانی، محمود بادوام، فرهاد صدقی و رامین زیبایی. 
۱۹ مهر: «مسعود محمودی» شهروند بهایی ساکن شیروان برای ارائه آخرین دفاعیات در شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی بجنورد حاضر شد اتهامات نامبرده تبلیغ علیه نظام و تبلیغ آئین بهایی عنوان شده که نامبرده اتهامات مزبور را رد کرد. 
۲۰ مهر: «فرنود جهانگیری» دانشجوی بهایی رشته زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه بابلسربه دلیل اعتقاد به آئین بهایی از دانشگاه مزبور اخراج شد. 
۲۳ مهر: نوشین خادم شهروند بهایی بازداشت شده در ارتباط با مؤسسه علمی آزاد پس از ۱۴۷ روز بازداشت موقت به بند زنان منتقل شد. 
۲۴ مهر: «دیدار رئوفی» شهروند بهایی ساکن تهران که پیش از این به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود برای گذراندن دوران محکومیت خود را به زندان اوین معرفی و به زندان منتقل گردید. 
۲۵ مهر: هفت شهروند بهایی مرتبط با مؤسسه علمی آزاد مجموعا به ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند طبق این حکم کامران مرتضایی و وحید محمودی به ۵ سال و نوشین خادم، فرهاد صدقی، رامین زیبایی، محمود بادوام و ریاض سبحانی به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شدند. 
-
ماموران اداره اطلاعات به منزل یک شهروند بهایی ساکن امیدیه (واقع در خوزستان) به نام «نسرین شاعر‌زاده» یورش برده که پس از تفتیش محل و ضبط تجهیزات ماهواره‌ای، کامپیو‌تر، تعدادی سی دی و عکس‌های خانوادگی همچنین کتب و عکس‌های مذهبی نامبرده را نیز بازداشت کردند. (نسرین شاعر‌زاده چند ساعت پس از بازداشت به قید وثیقه آزاد می‌گردد) 
۲۷ مهر: طی ابلاغ حکمی «ایقان شهیدی» فعال حق تحصیل و شهروند بهایی ساکن کرمانشاه ممنوع الخروج شد حکم مزبور ۳ مهر ماه صادر شده است. قابل ذکر است نامبرده پیش از این به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده که پرونده‌اش در مرحله تجدید نظر قرار دارد. 
۲۹ مهر: جامعه جهانی بهایی طی گزارشی افشا کرد که تلاش مکارانه و سازمان یافته رسانه‌ای و مطبوعاتی تحت حمایت دولت برای دهشتناک جلوه دادن و بدنام کردن بهاییان از طریق بکار بردن اتهامات دروغ، واژه‌های تحریک آمیز و تصاویر نفرت انگیز در ایران صورت می‌پذیرد این مطلب با استناد و تجزیه وتحلیل بیش از ۴۰۰ نمونه مطلب رسانه‌ای و مطبوعاتی طی ۱۶ ماه گذشته ارائه شده است. 
قابل ذکر است طبق آمارهای رسمی اسامی شهروندان بهایی محبوس در پایان مهر ماه عبارتست از: 
اوین (بند زنان): 
۱-مهوش ثابت: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران) 
۲-فریبا کمال آبادی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهای ایران) 
۳-منیژه نصرالهی (منزویان): محکومیت ۳ سال و ۶ ماه (منتقل شده از زندان سمنان) 
۴-صهبا رضوانی: محکومیت ۳ سال و یک ماه (منتقل شده از زندان سمنان) 
۵-شعله طائف: محکومیت یک سال (منتقل شده از زندان سمنان) 
۶وشین خادم: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر) اوین (بند ۳۵۰) 
۷-سما نورانی: محکومیت یک سال 
۸-یمان کشفی: محکومیت ۴ سال
۹-افشین حیرتیان: محکومیت چهار سال
۱۰-دیدار رئوفی: محکومیت ۳ سالاوین (موقت - در مرحله بازجویی): 
۹-کامران رحیمیان: بازداشت شده در رابطه با موسسه علمی آزاد (دانشگاه مجازی) 
۱۰-فاران حسامی: بازداشت شده در رابطه با موسسه علمی آزاد (دانشگاه مجازی) 
کرج (رجایی شهر): 
۱۱-جمال الدین خانجانی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران) 
۱۲-عفیف نعیمی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران) 
۱۳-بهروز توکلی: محکومیت ۲۰ سال (عضوسابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران) 
۱۴-سعید رضایی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران) 
۱۵-وحید تیز فهم: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران) 
۱۶وحید محمودی: محکومیت ۵ سال (مرحله تجدید نظر) 
۱۷کامران مرتضایی: محکومیت ۵ سال (مرحله تجدید نظر) 
۱۸فرهاد صدقی: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر) 
۱۹-محمد بادوام: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر) 
۲۰رامین زیبایی: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر) 
۲۱ریاض سبحانی: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر) 
مشهد: 
۲۳-سیما اشراقی: محکومیت ۵ سال 
۲۴-رزیتا واثقی: محکومیت ۵ سال (باز بودن پرونده جدید) 
۲۵-ناهید قدیری: محکومیت ۵ سال (باز بودن پرونده جدید) 
۲۶-داور نبیل‌زاده: محکومیت ۵ سال 
۲۷-جلایر وحدت: محکومیت ۵ سال
۲۸-کاویز نوزدهی: محکومیت ۲ سال
۲۹-سیما رجبیان: محکومیت ۲ سال
۳۰-نسرین قدیری: محکومیت ۲ سال 
۳۱-هومن بخت آور: محکومیت ۲ سال
۳۲-فرهود اشتیاق: بازداشت در اداره اطلاعات مشهد (منتقل شده از زندان اصفهان) 
۳۳کیوان دهقانی: منتقل شده از اداره اطلاعات اصفهان به اطلاعات مشهدسمنان: 
۳۴-بهفر خانجانی: محکومیت ۴ سال 
۳۵-سیامک ایقانی: محکومیت ۳ سال 
۳۶-علی احسانی: محکومیت ۲ سال 
۳۷افشین ایقانی: محکومیت ۴ سال و سه ماه و یک روز خاش: 
۳۸-مهران بندی: محکومیت ۳ سال و شش ماه (منتقل شده از زندان یزد) ساری: 
۳۹-طره تقی‌زاده: محکومیت ۲۲ ماه
۴۰-سمیرا سمیعی: محکومیت شش ماه آمل: 
۴۱-هوشنگ فنائیان: محکومیت ۴ سال اصفهان: 
۴۲-نوید پروینی: بازداشت موقت توسط اداره اطلاعات
۴۳-نگار سبحانیان: بازداشت موقت توسط اداره اطلاعات
۴۴-فرشید بدخش: بازداشت موقت توسط اداره اطلاعات یاسوج: 
۴۵-علی بخش بذر افکن: محکومیت ۲ سال و شش ماه روستا کتا از توابع یاسوج: 
۴۶امامقلی بهامین 
۴۷جانعلی راسته 
۴۸روزعلی ماکیده 
۴۹حسنعلی دلاورمنش قائم شهر: 
۵۰فخرالدین صمیمی: محکومیت شش ماهه ارومیه: 
۵۱فرهود اقدسی: محکومیت شش ماه

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران