۱۲ نفر در شیراز اعدام شدند؛ پنج تن در ملاء‌عام، هفت تن در زندان

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

رسانه های ایران روز یکشنبه اعلام کردند که حکم اعدام ۱۲ تن به جرم آدم‌ربایی، تجاوز به عنف، قتل، سرقت مسلحانه و قاچاق مواد مخدر در شیراز اجرا شده که از این بین حکم پنج متهم در ملاء عام و مابقی در زندان به اجرا در آمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سحرگاه روز یکشنبه هفت قاچاقچی مواد مخدر در زندان شیراز و پنج نفر نیز به جرایمی نظیر قتل، آدم‌ربایی، تجاوز به عنف و سرقت مسلحانه در یکی از میادین شهر شیراز و در ملاء عام به دار آویخته شدند.

یکی از اعدام شدگان مرد ۳۴ ساله‌ای بود به نام رحمت‌الله که به گفته قوه قضائیه ایران سه فقره قتل، از جمله قتل یک پسربچه ۱۲ ساله و سه مورد آدم‌ربایی را در پرونده خود داشت.

حکم اعدام این فرد سحرگاه یکشنبه در مقابل محلی که این پسربچه ۱۲ ساله ربوده شده بود توسط اولیای دم به اجرا گذاشته شد.

در همین روز دو تن نیز به جرم تجاوز به عنف و شش فقره آدم‌ربایی اعدام و دو فرد دیگر نیز به دلیل سرقت مسلحانه از چندین بانک، به دار آویخته شدند.

این احکام در حالی به اجرا در آمده‌اند که سازمان عفو بین‌الملل در اردیبهشت ماه سال جاری از افزایش شمار اعدام های در ملاء‌عام در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

روز یکشنبه به علاوه هفت تن نیز در زندان شیراز به جرم قاچاق مواد مخدر به دار آویخته شدند.

در عین حال نبی‌الله حیدری، رییس پلیس فرودگاه‌های ایران در این روز گفت که در سال جاری ۹ تن به اتهام حمل مواد مخدر در فرودگاه‌های ایران، به اعدام محکوم شده‌اند.

مطابق قوانین ایران، در صورتی که در فرودگاه‌های کشور از مسافران داخلی يا خارجی دست کم ۳۰ گرم، موادمخدر صنعتی کشف شود، حمل کننده به اعدام محکوم خواهد شد.

عفو بین‌الملل تعداد اعدام مجرمان مواد مخدر در ایران در سال ۲۰۱۱ را ۴۸۸ تن اعلام کرده و از سه برابر شدن این اعدام‌ها نسبت به سال ۲۰۰۹ خبر داده است.

همچنین در کنار مسئله افزایش شمار اعدام‌ها در ایران، مخفی ماندن برخی از اعدام‌ها نیز موضوع دیگری است که گروه‌های حقوق بشری به آن اشاره می‌کنند.

اخیرا کمپین بین‌الملی حقوق بشر در ایران در گزارشی، جزئیات بیش از یکصد مورد اعدام مخفیانه در زندان وکیل آباد مشهد را منتشر کرد.

در این گزارش تاکید شده که در فاصله بین تابستان ۸۸ تا آخر تابستان ۹۰، حدود ۵۵۰ تن در ۳۵ نوبت اعدام شده‌اند که این کمپین موفق به مستند کردن مشخصات بیش از یکصد تن شده است.

ايران بارها از سوی سازمان‌ها و گروه‌های حقوق بشری متهم شده است که يکی از بالاترين موارد اعدام در جهان را دارد. بر اساس قوانين جزايی جمهوری اسلامی، مواردی چون قتل، تجاوز، سرقت مسلحانه، قاچاق مواد مخدر و ارتداد از دين مجازات اعدام در پی دارد.

ایران پس از چین، از لحاظ تعداد اعدام‌های سالیانه در رده دوم قرار دارد و به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در سال ۲۰۱۱ حدود ۶۰۰ تن در ایران اعدام شده‌اند.

از: راديو فردا

----

افزایش اختلافات داخلی

افزایش اعدام‌ها ۴۳ اعدام در ۱۰ روز

کاوه قریشی

یکشنبه ۲۵ دى ۱۳۹۰

خبرگزاری‌های حکومتی از اعدام ۹ زندانی در آینده نزدیک در شیراز خبر داده اند و به نقل از مقامات قضایی اعلام شده احکام چهار نفر از اعدامی ها در ملاء عام اجرا می‌شود؛ آنهم در حالی که در دو هفته گذشته ۲۱ مورد اعدام به صورت رسمی تائید و اعلام شده است.

محمود امیری مقدم، فعال و سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران، در مصاحبه با روز پیش بینی می‌کند، سیاست اعدام‌ها در سال جاری میلادی همچنان ادامه خواهد داشت. او می‌گوید: "هر چه بحران‌های داخلی بیشتر می‌شود، به نظر می‌رسد حکومت به سیاست ایجاد ترس و وحشت در جامعه از جمله به سیاست اعدام بیشتر متوسل می‌شود و از آنجا که در سال ۲۰۱۲ بحران‌های درونی شدت گرفته است، متاسفانه پیش بینی می‌شود روند اعدام‌ها نیز افزایش پیدا کند."

گزارش رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی نشان می‌دهد از آغاز سال ۲۰۱۲ میلادی تا کنون نزدیک به ۲۱ نفر به جرایم مرتبط با مواد مخدر، تجاوز به عنف و سرقت مسلحانه به دارآویخته شده‌اند؛ موضوعی که میانگین تعداد اعدامهای روزانه دستگاه قضایی را نسبت به گذشته بالا‌تر برده است.

ادامه اعدام‌ها

دادستان عمومی و انقلاب شیرازکه اعدام ۹ زندانی در "آینده نزدیک" را اعلام کرده، گفته است که احکام ۳ نفر از آن‌ها در ملاء عام اجرا می‌شود.

خبرگزاری آفتاب به نقل از علی القاصی، اتهامات این افراد را "تجاوز و آدم ربایی"، "سرقت مسلحانه بانک‌های شیراز"، "قتل" و "خرید و فروش" مواد مخدر اعلام کرده است.

این مقام قضایی استان شیراز از انتشار اسامی افراد خودداری کرده اما گفته است در میان این افراد چهار نفر که به قاچاق مواد مخدر محکوم شده‌اند "به زودی" در زندان عادل آباد شیراز اعدام می‌شوند.

در مورد محل اجرای احکام پنج نفر دیگر علی القاصی توضیحی نداده است، ولی تاکید کرده که سه نفر از آن‌ها در ملاء عام اجرا می‌شود.

روزنامه شرق نیز روز چهارشنبه، چهارشنبه، ۲۱ دی از اعدام دو زندانی در زندان اوین تهران خبر داد.

این روزنامه چاپ تهران، اسامی آن‌ها را فضل الله و جلال اعلام کرده که به صورت جداگانه، به اتهام "تجاوز به عنف" و "تعرض" به اعدام محکوم شده بودند.

آمار اعدام‌های رسمی و اعلام شده نشان می‌دهد طی ۹ روز اول سال ۲۰۱۲ در مجموع ۱۹ نفر در شهرهای مختلف ایران اعدام شده‌اند و در ۱۴ روز اول سال این رقم به ۲۱ نفر رسیده است.

در همین تاریخ، برخی گزارش‌های غیر رسمی اعدام مخفیانه دست کم ۲۲ نفر در زندان اوین تهران را با ذکر اسامی اعلام کرده‌اند.

به علت خودداری جمهوری اسلامی از اعلام کامل آمارهای اعدام و همچنین جلوگیری از ورود مدافعان جهانی حقوق بشر برای بررسی وضعیت اعدام در ایران، امکان راست آزمایی کامل آمارهای واقعی مجازات اعدام در کشور فراهم نیست.

میانگین اعدام‌ها؛ ۴ نفر در هر روز

محمود امیری مقدم، سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران، به روز می‌گوید: "تحقیقات نهاد‌های مدافع حقوق بشر در سال ۲۰۱۱ نشان داد که آمارهای واقعی اعدام در ایران بسیار بالا‌تر از آمارهای اعلام شده هستند. یعنی جدا از اعدام‌های مخفیانه که حاکمیت تعمدا از گزارش آن‌ها خودداری می‌کند، بسیاری اعدامهای دیگر به خصوص در شهرهای کوچک گزارش نمی‌شوند."

به گفته این مدافع حقوق بشر، آنطور که از آمارهای منتشر شده پیداست، تعداد اعدام‌های ماه ژانویه بالاست و به نظر می‌رسد به‌‌ همان شدت سال گذشته در سال جاری نیز ادامه پیدا کند: "۴۴ مورد اعدام در ۱۰ روز و اعلام قبلی ۹ اعدام در روزهای آینده نشان از روند سعودی پدیده اعدام در جمهوری اسلامی دارد."

آمار‌های منتشر شده اعدام در سال جاری میلادی تاکنون شاخص بالاتری نسبت به اولین ماه میلادی سال گذشته دارد.

به گفته آقای امیری مقدم، اعدام ۴۴ نفر در ۱۰ روز، متوسط اعدام روزانه را در ایران به ۴ نفر در روز افزایش داده است.

متوسط اعدام در ایران از آغاز سال ۲۰۱۱ تا کنون، دو نفر در روز بوده که جمهوری اسلامی را در مقام دومین اعدام کننده در جهان، پس از چین، قرار می‌دهد. اما گزارش‌های جدید در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد که میانگین اعدام‌های روزانه در ایران دست کم تا ۱۰ روز اول ژانویه، به ۳ نفر افزایش یافته است.

سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران، می‌گوید: "سال گذشته شاهد اعدام‌هایی به مراتب بیشتری نسبت به سالهای قبل از آن بودیم، به ویژه شاخص اعدام‌های در ملاء عام بالا‌تر رفته است؛ روندی که به نظر می‌رسد در سال جاری هم متاسفانه ادامه خواهد داشت."

جمهوری اسلامی به دلیل افزایش اجرای احکام اعدام مورد انتقاد بسیاری از سازمان‌ها و کشورهای مختلف قرار گرفته است. در یکی از آخرین موارد محکومیت جهانی این اعدام‌ها، کمیته سوم سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که در آن از جمهوری اسلامی به علت "شلاق زدن، قطع عضو، افزایش مجازات اعدام" به شدت انتقاد شده است.

این قطع نامه چند هفته پیش با اکثریت بالای اعضای سازمان ملل متحد در مجمع عمومی این سازمان به تصویب رسید.

در آخرین مورد اما کا‌ترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه، ۱۶ دی، همزمان با انتشار اسامی ۱۰۱ اعدام شده زندان وکیل آباد، در بروکسل از سیر صعودی اعدام در ایران ابراز نگرانی کرد.

از: روز

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران