دستگیری بیش از 200 نفر در جریان اعتراضات 25 بهمن در تهران

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"در جریان اعتراضات گسترده مردم تهران در روز 25 بهمن سالگرد قیام مردم ایران ،گزارشات موثق حاکی از آن است که بیش از 200 نفر از مردم تهران دستگیر شده اند. دستگیر شدگان ابتدا به مراکز نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات منتقل شد.

اما حوالی نیمه شب همان روز  آنها را به بند 209 زندان اوین شکنجه گاه وزارت اطلاعات و همچنین به بندهای 2- الف سپاه پاسداران و بند 240 منتقل شدند.

بنابه گفتۀ یکی از شاهدین عینی دستگیر شدگان حین انتقال و در بازداشتگاه ها وحشیانه مورد ضرب و شتم نیروهای سرکوبگر قرار گرفته اند.

از طرفی دیگر خانوده های دستگیر شدگان به پلیس امنیت ،دادگاه انقلاب و زندان اوین مراجعه کردند و خواستار مطلع شدن از وضعیت وشرایط عزیزانشان هستند اما هیچ کدام از این مراکز حاضر به پاسخگوی به خانواده ها نیستند وبرخوردی غیر انسانی با آنها داشتند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیریهای گسترده و غیر قانونی مردم تهران را محکوم می کند و از کمیسر عالی وگزارشگر ویژه حقوق بشر خواستار دخالت برای جلوگیری از شکنجۀ دستگیر شدگان و آزادی بی قید و شرط تمامی آنها می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

27 بهمن 1390 برابر با 16 فوریه 2012

----

درگیری خونین در بند 1 زندان گوهردشت کرج

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"درگیری خونین در بند 1 زندان گوهردشت کرج منجر به زخمی شدن تعدادی از زندانیان گردید.

روز یکشنبه 30 بهمن ماه حوالی ساعت 15:00 درگیری خونینی در بند 1 زندان گوهردشت کرج روی داد که در اثر این درگیری خونین حداقل 2 نفر به شدت زخمی شدند. زخم های عمیق و خونریزی زیاد آنها به حدی بود که یکی از آنها بلافاصله به یکی از بیمارستانهای خارج از زندان منتقل گردید و دومین زندانی در بهداری زندان بستری شد.

زندانی رضا شاکری حدودا 30 ساله  از ناحیۀ ریه و باسن مورد اصابت چاقو قرار گرفته است  که  باعث سوراخ شدن ریۀ وی و نهایتا خونریزی شدید داخلی شده است. گفته می شود او به یکی از بیمارستانهای خارج از زندان منتقل شده است. این زندانی نزدیک به 4 سال است که در زندان بسر می برد.

زندانی دیگر حسین نیشمند 28 ساله است که چاقوها به نقاط مختلف بدنش اصابت کرده است او در حال حاضر در بهداری زندان گوهردشت بستری است.

پس از پایان یافتن درگیری خونین در بند و انتقال مجروحین به بهداری ،گارد زندان به زندانیان بی دفاع یورش برد و آنها را آماج باتونهای خود قرار داد و در حالی که دما چند درجه زیر صفر بود آنها را به حیاط زندان منتقل  و برای  مدتی طولانی در معرض سوز سرمای شدید قرار دادند.

همزمان تعدادی دیگری از گارد زندان به سلولهای زندانیان یورش بردند و حداقل امکانات آنها را به عمد تخریب کردند. ضرب و شتم و توهینها توسط 70 الی 80 نفر از گارد زندان صورت می گرفت.

این یورشهای وحشیانه با حضور  و دستور محمد مردانی و علی خادم رئیس و معاون زندان صورت می گیرد.این دو جنایتکار علیه بشریت که خود شخصا زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار می دهند توهینهای اخلاقی غیر قابل تصور علیه زندانیان و خانواده های آنها بکار می بردند.

این درگیریهای خونین توسط باندهای مافیایی زندان بر علیه زندانیان معترض  به شرایط قرون وسطایی  در زندان صورت می گیرد . باندهای مافیایی  عامل فروش مواد مخدر و سرکوب زندانیان معترض در بندها هستند.این باندها بدستور رئیس زندان،معاون وی و رئیس اطلاعات زندان عمل می کنند و تا به حال تعدادی از زندانیان در اثر این درگیریها خونین کشته و یا معلول شده اند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، بکار بردن باندهای  مافیای توسط مسئولین زندان برای سرکوب زندانیان معترض به شرایط قرون وسطایی و بی دفاع را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر خواستار دخالت برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای علیه مردم ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

01 اسفند 1390 برابر با 20 فوریه 2012

----

پس از 2000 روز پیوسته زندانی بودن جان آقای سید حسین کاظمینی بروجردی، در معرض خطر جدی قرار دارد

بر اساس اخبار رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" از داخل زندان، ماموران حکومت، همه هم سلولی های زندانی عقیدتی آقای سید حسین کاظمینی بروجردی را به سلول های دیگری منتقل نموده و به جای آن فرد ناشناسی را به عنوان زندانی جدید وارد سلول ایشان نموده اند. ظاهرا این  نقل و انتقالات به بهانه تاثیرایشان بر سایر زندانیان وهمبندیان بوده است.

 همان طور که اخیرا در خبرها آمده بود،  از طرف یکی از زندانیان تازه وارد به جان آقای بروجردی، سو قصد شده بود که ناکام ماند. بنابراین اکنون در مورد امنیت جانی این زندانی آزادیخواه نگرانی های زیادی وجود دارد.

از طرف دیگر ایشان همچنان در وضعیت وخیم جسمی قرار دارند و بیماری های ایشان در اثر حبس در شرایط نامساعد و سرمای هوا تشدید شده است. در واقع از روز 28 آذر که مامورین با هجوم به بند روحانیت اقدام به تفتیش و  ضبط لباسها، داروها و وسایل وی کرده بودند، سلامتی ایشان همچنان در وضعیت نگران کننده ای قرار دارد.

لازم به توضیح است که هواداران این زندانی نیز در شهرهای مختلف ایران تحت کنترل شدید امنیتی هستند و به طور مداوم تهدید می شوند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تحرکات جدید علیه این زندانی عقیدتی که می تواند یک تهدید جدی علیه جان ایشان باشد را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات لازم برای آزادی فوری و بی قید و شرط این زندانی عقیدتی است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

01 اسفند 1390 برابر با 20 فوریه 2012

----

آخرین وضعیت 2 زندانی سیاسی محبوس در بند 350 زندان اوین

گزارشی از وضعیت 2 زندانی سیاسی جهت انتشار در اختیار "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"گذشته شده است . متن گزارش به قرار زیر می باشد:

به یاد زندانیان سیاسی ایران هستیم:

در صورتی که در مورد زندانیان سیاسی در ایران سوالی از هر مقام حکومتی پرسیده شود، قطعا با این جواب مواجه خواهیم شد که "ما در جمهوری اسلامی زندانی سیاسی نداریم" . اما با وجود پیشرفت در عرصه رسانه و وجود شبکه ارتباطی به نام اینترنت، دیکر کتمان این مسئله مانند سالهای اول انقلاب نمی‌تواند باعث ناآگاهی مردم ایران و دیگر نقاط جهان از وجود و حتی وضع حال زندانیان سیاسی ایران شود.

هر چند وقت یک بار لیستی از زندانیان سیاسی ایران منتشر می‌شود و اطلاع دقیق از تعداد و اسامی زندانیانی که در بند‌های عمومی نگهداری می‌شوند بدست می‌آید. با این حال اگر قصد آشنایی با بعضی از اسامی این لیست‌ها را داشته باشید متوجه می‌شوید که به غیر از نام، هیچ اطلاعات دیگری در مورد آنها در دست نیست. این مسئله ما را بر آن داشت تا علی رغم وجود مشکلات فراوان در مسیر جمع آوری دانسته‌هایی درباره زندانیان سیاسی گمنام موجود در بند‌‌های سیاسی، تمام تلاش خود را به کار گرفته و وظیفه‌ای را که بر دوش داریم تا حد امکان انجام داده و با برنامه‌ای تحت عنوان به یاد زندانیان سیاسی ایران هستیم، در بازه‌های زمانی ممکن به معرفی تنی چند از این دوستان در بند بپردازیم.

در این راستا آشنا می‌شویم با دو تن از زندانیان سیاسی بند 350 اوین که کمتر درباره آنها خوانده و شنیده‌ایم.

حسن سی سختی:

حسن سی سختی متولد 19 شهریور سال 65 بوده و اکنون در سن 25 سالگی در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند 350 زندان اوین است. وی در پرونده‌های معروف به (گرداب) و (آویزون) در شهر شیراز بازداشت شده و تا کنون به غیر از بازداشتگاه‌ها و زندانهای تهران، بازداشت در زندان‌های شیراز را نیز تجربه کرده است. سی سختی بعد از بازداشت با اتهامات اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور، توهین به مقدسات و طراحی سایت در مجموعه مذکور روبه‌رو شده و بعد از طی روندی طولانی در بازجویی‌های غیر انسانی، پرونده وی به شعبه 15 دادگاه انقلاب فرستاده شد. این دادگاه نیز به ریاست قاضی صلواتی تشکیل و متهم را به اعدام به علاوه‌ی 8 سال و 6 ماه حبس تعذیری محکوم کرد که حکم اعدام در دیوان عالی کشور تایید شده و تنها به شکل مضحکی حکم تعذیری به 3 سال و 6 ماه کاهش پیدا کرد. سرانجام در آبان ماه سال 90 این حکم توسط کمیسیون عفو شکسته و به حبس ابد به علاوه‌ی 3 سال و 6 ماه حبس تعذیری تبدیل شد.

حسن سی سختی که قبل از بازداشت مشغول تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک دانشگاه بوشهر بود، باید تا آخر عمر پشت میله زندان‌های جمهوری اسلامی روزگار سپری کند.

محسن جوادی افضلی:

محسن جوادی افضلی معروف به (آریو) و متولد 16 آذر ماه سال 62 می‌باشد که با بازداشت و زندان ناآشنا نبوده و تا به حال چندین بار در شهرری، تهران و شیراز طعم بازداشت را چشیده است. وی در 12 اسفند 88 بار دیگر توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مدت 13 روز در بند 209 اوین نگهداری و بازجویی شده که در این بازجویی‌ها به منظور فشار به وی حتی از بازداشت اعضای خانواده او نیز خودداری نشد و برادرش نیز در این مدت توسط ماموران اطلاعات بازداشت و به اوین منتقل شد.

پرونده محسن جوادی با اتهامات اجتماع و تبانی به دلیل حضور در تجمع عاشورای 88 و عضویت در انجمن فرزندان ایران بزرگ، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام به شعبه 26 دادگاه انقلاب فرستاده شده و در این شعبه به ریاست قاضی پیرعباسی رای به 2 سال و 6 ماه و 13 روز حبس تعذیری و 74 ضربه شلاق داده شد. این رای در شعبه 54 دادگاه تجدید نظر به 2 سال و 3 ماه و یک روز کاهش یافت.

وی هم اکنون در بند 350 زندان اوین نگهدارن می‌شود و همسر و دختر 2 ساله‌اش تنها هفته‌ای یک بار از پشت شیشه با وی ارتباط دارند.

با تشکر از تمامی دوستانی که در این راه ما را یاری کرده و می‌کنند.                                    

کوششگران حقوق بشر ایران

----

محکومیت قطعی هوتن کیان وکیل دادگستری به شش سال حبس تعزیری

 

يكشنبه 30 بهمن 1390

خبرگزاری هرانا: هوتن کیان، وکیل دادگستری تبریز که در جریان پرونده سکینه آشتیانی بازداشت شده بود از سوی دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

نقی محمودی وکیل دادگستری ضمن تائید خبر محکومیت قطعی آخر کیان به گزارشگر هرانا گفت: "آقای کیان از سوی شعبه ۴ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی به شش سال حبس محکوم شده است."

وی هم چنین خاطر نشان کرد: " آقای هوتن کیان پیش‌تر از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز به یک سال حبس و از سوی شعبه ۱۰۱ جزایی و عمومی تبریز به ۵ سال حبس محکوم شده بود."

هوتن کیان به هنگام ملاقات با دو خبرنگار آلمانی و فرزند سکینه محمدی آشتیانی (سجادقادر زاده) در دفتر کار خود در تبریز بازداشت شد و پس از شکنجه های جسمی در اداره اطلاعات تبریز و بند ۲۰۹ و صدور حکم بدوی به زندان مرکزی تبریز منتقل شد.

آقای محمودی که پیش‌تر پس از انتقال هوتن کیان به زندان تبریز موفق به ملاقات با وی در زندان شده بود در خصوص وضعیت جسمی این زندانی به هرانا گفت: "آقای کیان اخیرا از بند مالی زندان مرکزی تبریز به بند متادون این زندان منتقل شده است که محل ویژه نگهداری زندانیان معتاد به مواد مخدر است و از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود محروم است."

این وکیل دادگستری که به دلیل پیگیری وضعیت هوتن کیان و سایر زندانیان سیاسی از حق وکالت در ایران محروم شده است در ادامه افزود: "دادگاه تجدید نظر استان در حالی وی را به شش سال حبس قطعی محکوم کرده است که وی از حق دسترسی به وکیل و یا معرفی آن به دادگاه نیز محروم بوده است."

آقای محمودی در مورد سایر مسائل مربوط به حقوق این زندانی گفت: "هوتن کیان از حق ارتباط با سایر زندانیان هم بند نیز محروم است و بر اساس اعلام مسئولین زندانیان که اقدام به ارتباط با وی در زندان نمایند جریمه می‌شوند و این موضوع باعث انزوای بیشتر وی در زندان نیز شده است که تحمل حبس برای ایشان را سخت‌تر از قبل خواهد کرد."

گفتنی است: هوتن کیان به دلیل شکنجه‌های شدید جسمی از طریق پوشاندن شورت پلاستیکی و خاموش کردن سیگار بر بیضه هاش با گذشت بیش از یک سال از زمان بازداشت همچنان بهبود نیافته است و به دلیل عدم مداخله پزشکی در زمان مناسب که موجب مصرف داروهای قوی اعصاب از طرف این زندانی شده است و این امر با گذشت زمان موجب تخریب سیستم عصبی وی و اختلال در رفتار ایشان شده است.

لازم به ذکر است این زندانی پرونده دیگری در تهران به اتهام جاسوسی دارد که روند طی شده قضایی آن اطلاعی در دست نیست.

----

محکومیت ترانه ترابی به ۵ سال و ۱۰ ماه حبس تعزیری

چهارشنبه 03 اسفند 1390

خبرگزاری هرانا: "ترانه ترابی" شهروند بهایی ساکن سمنان از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال و ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از سمنان، طبق حکم دادگاه انقلاب شهر سمنان نامبدره به اتهامات تشکیل و راه اندازی گروه غیرقانونی با اهداف تشکیلاتی (منظور تشکیلات مذهبی بهایی است) به نفع اجانب ومعاندین نظام، عضویت در گروه غیرقانونی (منظور جلسات آئین بهایی است) با هدف جذب مسلمانان و ترویج اهداف تشکیلاتی علیه نظام به نفع اجانب، وتبلیغ علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به نفع اجانب به پنج سال و ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

یاداوری می‌شود ترانه ترابی در اسفند ماه ۱۳۸۹ به همراه تعدادی دیگر از شهروندان بهایی سمنان بازداشت که پس از یک ماه به قید وثیقه آزاد شد.

دادگاه نامبرده در دی ماه گذشته برگزار شد که متعاقب آن، حکم صادره طی روز گذشته به وی ابلاغ گردید.

----

وضعیت حاد جسمی و عدم درمان زندانی سیاسی حسن فرجی موسوی در بند 350 زندان اوین

گزارشی از وضعیت حاد جسمی و عدم درمان جدی زندانی سیاسی حسن فرجی موسوی جهت انتشار در اختیار "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"گذشته شده است. متن گزارش به قرار زیر می باشد:

عدم رسیدگی درمانی- بهداشتی در زندان‌های جمهوری اسلامی بی سابقه نبوده و تقریبا روزی نیست که از این قبیل خبرها را در رسانه‌های مختلف مشاهده نکنیم.

بار دیگر یکی از زندانیان بند 350 زندان اوین که سابقه طولانی بیماری و در نتیجه عدم رسیدگی در این مدت را دارد، روزانه به بهداری زندان اوین منتقل می‌شود ولی تنها رسیدگی در آنجا مختصر می‌شود به تزریق مسکن و آرامبخش. حسن فرجی موسوی که به دلیل بیماری قلبی و درد شدید در ناحیه ستون فقرات تقریبا هر روز روانه بهداری می‌شود.

از سوی مسئولان بهداری اوین جواب شده و پزشکان موجود به دلیل نبودن تجهیزات حتی قادر نیستند علت درد را تشخیص دهند چه رسد به درمان. اما همچنان وی به بهداری زندان اوین منتقل می‌شود و خبری از انتقال به بیمارستانی خارج از زندان برای درمان بیماری قلبی و تشخیص علت درد در ستون فقرات نیست.

لازم به ذکر است حسن فرجی در بازداشت‌های گسترده بعد از عاشورای سال 88 دستگیر و در ابتدا با اتهاماتی مربوط به سال‌های گذشته(رخدادهای سال 78) بازجویی و نهایتا بعد از رفع این اتهامات، بدون دلیل در دادگاهی چهار دقیقه‌ای به اتهام جاسوسی محاکمه و ابتدا به 10 و نهایتا به 7 سال حبس تعذیری محکوم شد.

وی متولد کشور عراق بوده و 25 سال پیش به ایران مهاجرت کرده است. حسن فرجی در ایران ازدواج کرده و دارای سه فرزند دختر است.

با تشکر از تمامی دوستانی که ما را یاری کرده و می‌کنند.

کوششگران حقوق بشر ایران

03 بهمن 1390

----

دو شهروند بهایی ساکن مشهد به حبس محکوم شدند

 

چهارشنبه 03 اسفند 1390

خبرگزاری هرانا: دو شهروند بهایی ساکن مشهد که در تیر ماه سالجاری بازداشت شده بودند به حبس محکوم شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از مشهد، بر اساس حکم دادگاه انقلاب مشهد ژیلا رضوانی و سعیده فروغی (نگاری) به اتهام تبلیغ بهائیت به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شدند که حکم مزبور به مدت ۵ سال به تعلیق در آمده است.

یادآوری می‌شود نامبردگان در تیرماه ۹۰ مدتی بازداشت بوده‌اند که پس از اخذ وثیقه تا اعلام حکم آزاد شده‌اند.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران