احسان هوشمند، پژوهشگر زندانی شکنجه شده است

شصت و چهارمین روز بازداشت هوشمند

 

جرم احسان هوشمند: مصاحبه با هاشمی

 

دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۰

کاوه قریشی

چند روز پس از آنکه خبر ضرب و شتم احسان هوشمند، پژوهشگر زندانی در رسانه‌ها منتشر شد، همسر او در مصاحبه با روز می‌گوید تلاش‌هایش برای پیگیری وضعیت وی بی‌نتیجه مانده و مقامات دادستانی درخواست او برای اطلاع از وضعیت سلامتی این پژوهشگر را بی‌جواب گذاشته‌اند.

همزمان سایت کلمه خبری را که ایلنا، خبرگزاری کار ایران، در مورد شکستن اعتصاب غذای مهدی سحرخیز منتشر کرده بود تکذیب و اعلام کرد که این وبلاگ نویس زندانی در شصت و چهارمین روز بازداشت خود همچنان در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

در همین حال، مائده سلطانی، دختر عبدالفتاح سلطانی در مصاحبه با روز از انتقال پدرش از بند ۲۰۹ به بند ۳۵۰ زندان اوین خبر داده؛ موضوعی که به گفته او موجب ناخرسندی قاضی عباس پیرعباسی شده است.

روز دوشنبه، ۲۲ اسفند همچنین مادر مهدی محمودیان، روزنامه نگار زندانی، در نامه‌ای به دادستان تهران که نسخه‌ای از آن در اختیار روز قرار گرفته، با بیان اینکه فرزندش در دوران حبس سه بار بر اثر شکنجه بیهوش شده، خواسته است قبل از آنکه دیر شود او را آزاد کنند.

شصت و چهارمین روز بازداشت هوشمند

بر اساس گزارش‌ها، احسان هوشمند در بند ٢٠٩ زندان اوین تهران مورد بد رفتاری مسئولان این زندان قرار گرفته و شکنجه شده است.

این پژوهشگرکرد روز هفدهم دی ماه ۱۳۹۰، در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

گزارش شده که مامورین هنگام بازداشت با احسان هوشمند و خانواده او برخوردی خشن و نامناسب داشته‌اند؛ طوریکه بعد از رفتن آن‌ها دختر خرد سال اش از وحشت بە گریە افتادە و خون دماغ شدە است.

همسر او می‌گوید ماموران امنیتی پس از بازرسی کامل منزل و ضبط کامپیوتر‌ها، اسناد و مدارک الکترونیکی و کاغذهای شخصی آقای احسان هوشمند، اقدام به دستگیری وی کردند.

ناهید کوه شکاف، در مصاحبه با روز ضمن ابراز نگرانی از وضعیت همسرش می‌گوید: "بعد از تماس همسرم جهت پیگیری وضعیت او به دادسرا مراجعه کردم. درخواست را از من گرفتند و وعده دادند که پیگیری کنند،اما بعد از آن اتفاقی نیفتاده است. قرار شده روز چهارشنبه دوباره مراجعه کنم و تا حدودی از وضعیت احسان باخبر شوم."

به گفته خانم کوه شکاف اتهام آقای هوشمند "تبلیغ علیه نظام" عنوان شده است. او می‌گوید: "ما فکر می‌کنیم این اتهام به دلیل مصاحبه‌ای صورت گرفته که همسرم قبل از بازداشت با آقای هاشمی رفسنجانی داشتند. البته تماس با فعالان خارج از کشور هم مطرح شده که به شدت از سوی احسان رد شده است."

او می‌افزاید: "مصاحبه با آقای هاشمی مربوط به روزهای قبل از بازداشت می‌شود. جلسه اول مصاحبه انجام گرفته بود و در شرف برگزاری دومین جلسه مصاحبه احسان دستگیر شد. ماموران هنگام مراجعه برای دستگیری مطالب یادداشت شده از این مصاحبه را هم با خودشان بردند."

البته خانم کوه شکاف می‌گوید به نظر می‌رسد مصاحبه با آقای هاشمی بهانه باشد:"چون قبلا چندین بار در محل از همسایه‌ها پرس و جو کرده بودند و حتی چند بار هم در مکان‌های مختلف همسرم مورد بازجویی قرار گرفته بود. از او به خاطر سفرهای خارج از کشور، فعالیت در نشریه چشم انداز و ملاقات‌ها و مصاحبه‌های علمی پرس و جو شده بود."

احسان هوشمند اهل بیجارو کار‌شناس ارشد رشته جامعه‌شناسی، روزنامه نگار و پژوهشگر مطالعات در مسائل کردستان و گروەهای قومی است. او پیش‌تر همراه با همسرش در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۸۸ نیز بازداشت و دە روز بعد در‌‌‌ همان سال آزاد شده بود.

موج بازداشت روزنامه نگاران و پژوهشگران علمی از یک ماه پیش آغاز شده است. سازمان گزارشگران بدون مرز اخیرا در بیانیه‌ای بازداشت احسان هوشمند و چند روزنامه نگار و پژوهشگر دیگر را محکوم کرده بود.

خزعلی در شصت و چهارمین روز اعتصاب

روز دوشنبه، ۲۲ اسفند ماه، ایلنا خبرگزاری کار ایران در خبری اعلام کرد که مهدی خزعلی پس از درخواست هاشمی رفسنجانی اعتصاب غذای خود را شکسته است؛ این خبر ساعاتی بعد از خروجی این خبرگزاری حذف شد.

سایت کلمه هم درخبری دیگر تاکید کرده که آقای خزعلی که این روز‌ها در بند ۲۰۹ اوین نگهداری می‌شود، در شصت و چهارمین روز اعتصاب غذاست.

بر اساس این گزارش، نگرانی‌ها از وضعیت جسمی مهدی خزعلی که همچنان در اعتصاب غذای‌تر به سر می‌برد، شدت گرفته اما وی حاضر به شکستن اعتصاب خود نیست.

پیش از انتشار خبر شکستن اعتصاب غذای مهدی خزعلی در خبرگزاری ایلنا، وبسایت بازتاب، به نقل از مادراین وبلاگ نویس منتقد خبر از پایان اعتصاب غذای او داده بود. این خبر نیز از سوی رسانه‌های نزدیک به جنبش سبز تکذیب شد.

مهدی خزعلی چندی پیش به دنبال یک اعتصاب غذای ۴۰ روزه، دچار ناراحتی قلبی و از زندان اوین به بیمارستان منتقل شده بود. وی پس از بازگرداندن به زندان در نامه‌ای خطاب به مسئولان اوین اعلام کرد در صورت مرگ بر اثر اعتصاب، تنها مقامات پزشکی سازمان ملل اجازه دارند جسد او را کالبد شکافی کنند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای نگرانی خود را در مورد وضعیت سلامتی مهدی خزعلی که در وضعیت "خطرناکی" قرار دارد، اعلام کرده است. پیش‌تر نیز سازمان عفو بین الملل نسبت به وضعیت سلامتی این زندانی سیاسی ابراز نگرانی کرده بود.

"ضرب و جرح عمدی مهدی محمودیان"

در شرایطی که وضعیت وخیم چند زندانی سیاسی از سوی رسانه‌ها گزارش شده، فاطمه الوندی، مادر مهدی محمودیان، در نامه‌ای، اینبار به دادستان تهران، نسبت به وضعیت فرزندش ابراز نگرانی کرده است.

او در نامه خود خطاب به جعفری دولت آبادی، دادستان تهران نوشته با وجود گذشت ۳۱ ماه از بازداشت فرزندش و درخواست‌های مکرر خانواده از دستگاه قضایی برای مرخصی و انتقال او به خارج از زندان جهت مداوا، تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

در بخش دیگری از این نامه آمده از زمانی که مهدی محمودیان، از بیمارستان به زندان رجایی شهر و سپس به بند ۲ الف سپاه در اوین و باز به رجایی شهر برگشته، دومرتبه به علت شکنجه و یکبار دیگر هم در زندان رجایی‌شهر به علت "ضرب و جرح عمدی و اصابت ضربه به ناحیه سر" بیهوش شده است.

فاطمه الوندی، از دادستان تهران خواسته است "به منظور احقاق حق فرزندش" به وضعیت او رسیدگی و اجازه داده شود وی برای ادامه درمان "قبل از آنکه دیر شود" به مرخصی بیاید.

مادر مهدی محمودیان هفته پیش هم در نامه‌ای دیگر خطاب به غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌ها، از ضرب و شتم شدید فرزند روزنامه نگارش توسط ماموران زندان پرده برداشته بود.

از مهدی محمودیان به عنوان افشاکننده کهریزک نام برده می‌شود؛ روزنامه نگاری که سال ۸۷ از بازداشتگاه کهریزک نوشته و نسبت بدان هشدار داده بود. او در زندان نیز در نامه‌ای سرگشاده از رواج تجاوز جنسی به زندانیان در زندان رجایی شهر خبر داده و خطاب به آیت الله خامنه‌ای نوشته بود: "در حکومت شما زندان‌ها به شهر مردگان می‌ماند که باید به هر طریقی فقط از آن خارج شد".

این روزنامه نگار در زندان دچار عفونت ریه و بیش از یک ماه در بیمارستان بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. با این حال با مرخصی او موافقت نشد.همان زمان مادرش در مصاحبه با روز اعلام کرد: "بچه‌های بی‌گناه و سالم را گرفتند بردند وبیمار و مریضشان کردند الان هم دست از سرشان برنمیدارند چه می‌خواهند آخر؟ می‌خواهند این‌ها از بین بروند؟ چقدر می‌خواهند در زندان نگه‌شان دارند؟ سلامتیشان را که نمی‌توانند بازگردانند حداقل آزادیشان را بازگردانند و بگذارند برگردند به خانواده و زندگیشان."

انتقال سلطانی به بند ۳۵۰ اوین

در دیگر خبر‌هایی که از وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی در روز دوشنبه منتشر شده آمده است عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری که بیش از ۶ ماه در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شد به بند عمومی ۳۵۰ اوین منتقل شده است.

مائده سلطانی، این وکیل مدافع زندانی ضمن تائید این خبر به روز می‌گوید: "امروز خانواده توانستند در بند ۳۵۰ با پدرم ملاقات کنند. وضعیت عمومی او مناسب توصیف شده و روحیه بابا به مراتب بهتر از قبل بوده است."

خانم سلطانی به نقل از وکیل مدافع آقای سلطانی می‌گوید: "قاضی عباس پیرعباسی از انتقال پدرم به بند ۳۵۰ که شرایط نسبتا مناسبت تری نسبت به امنیتی ۲۰۹ زندان اوین دارد، ابراز ناخرسندی کرده است. این درحالیست که این قاضی پیشتر بار‌ها در صحن علنی دادگاه گفته بود که دستور انتقال را شخصا صادر کرده اما از دلایل عدم جابه جایی آقای سلطانی اطلاع ندارد."

دختر آقای سلطانی می‌گوید بدین ترتیب پدرش اولین روزهای قانونی دوران حسب خود را سپری می‌کند: "بر اساس قوانین دستگاه قضایی متهم پس از پایان مرحله تحقیقات و بازجویی آزاد و بعد از آنکه حکم او در مراجع قضایی قطعیت یافت و همچنان محکوم شد به زندان منتقل می‌شود. بر این اساس بازداشت و نگهداری پدرم در ماه‌های گذشته کاملا غیرقانونی بوده است."

عبدالفتاح سلطانی، وکیل مدافع زندانی، روز یکشنبه، ۱۴ اسفند، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی عباس پیرعباسی به ۱۸ سال زندان، تبعید به شهر برازجان و ۲۰ سال محرومیت از حرفه وکالت محکوم شد.

ابلاغ این حکم و موج جدید فشار بر اعضای کانون مدافعان حقوق بشر، با اعتراض شماری از نهادهای بین المللی از جمله سازمان عفو بین الملل و برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر روبرو شده است.

 از: روز

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران