وقاحت باورنکردنى خواهر مرى

دوشنبه, 15ام آبان, 1396
اندازه قلم متن

معصومه ابتکار، که در زمان اشغال فاجعه بار سفارت امریکا در تهران به «خواهر مرى» مشهور بود، و اکنون معاون حسن روحانى رییس جمهور است، در گفت و گویى که اخیرا صورت گرفته مى گوید:

«هیچ کس پشیمان نشد. دانشجویان [اشغال کننده ى سفارت امریکا] اصلا پشیمان ندارند. دانشجویان همه نسبت به کاری که کردند معتقدند. حالا شاید بگویند تبعات، عواقب و اتفاقاتی که بعدا افتاد، خارج از اختیار و کنترل ما بود، بالاخره هر حرکتی ممکن است یک عوارضی هم داشته باشد. هیچ کس الان نمی گوید این کار صد درصد درست و خوب بود ولی هیچ کس هم پشیمان به مفهوم واقعی این کلمه نیست. چون بالاخره در آن شرایط و در آن مقطع بهترین تصمیمی بود که می شد گرفت و اقدام دانشجویان به استناد شواهد و اسنادی که بعد از تسخیر لانه جاسوسی به دست آمد، جلوی خیلی از آسیب ها را گرفت. آمریکایی ها از طریق تحریک اقوام، کارهای عجیب و غریب می کردند و دخالت هایی در امور ایران داشتند، تسخیر سفارت آمریکا این اقدامات را قطع کرد و یک درجه مصونیت را برای انقلاب به وجود آورد. و البته تسخیر سفارت عوارضی هم داشت. اما اینکه فکر کنیم همه بدبختی ها از تسخیر سفارت آمریکا شروع شد، موضوعی است که آمریکایی ها خیلی دوست دارند، آن را القاء کنند که همه گرفتاری های ایران مربوط به این موضوع است. در حالیکه این طور نیست و در مقابل می توان این تحلیل را مطرح کرد که اگر تسخیر سفارت آمریکا نبود آیا احتمال نداشت کودتای ٢٨ مرداد ٣٢ تکرار شود؟ بله احتمالش خیلی زیاد بود…»

وقاحت معصومه ابتکار باور نکردنى ست. اگر در زمان اشغال سفارت، براى دانشجویانى که بچه سال بودند، اشتباه بودن این کار و عوارضى که به دنبال آن مى توانست کشور را به نابودى بکشاند مشخص نبود، اکنون بعد از ٣٨ سال که از آن رویداد شوم مى گذرد، پا فشردن بر این که آن کار در آن زمان درست بوده و هیچ یک از دانشجویان به خاطر آن پشیمان نیستند جز وقاحت نام دیگرى بر آن نمى توان گذاشت.

معصومه ابتکار از احتمال وقوع کودتایى مانند ٢٨ مرداد ٣٢ سخن مى گوید حال آن که اگر آن کودتا منجر به زندانى شدن و کشته شدن عده اى از زنان و مردان طرفدار دکتر مصدق و مخالف شاه و نظام سلطنت شد، فاجعه ى اشغال سفارت، حتى اگر نگوییم به طور غیر مستقیم موجب صف کشى بسیارى از کشورها و قدرت هاى درجه ى اول جهان در مقابل جمهورى اسلامى و وقوع جنگ خانمانسوز هشت ساله شد، موجب انزواى ایران در جهان، تا همین لحظه ى کنونى شده است. با احتساب جنگ و پیامدهاى سیاسى آن که سرکوب دگر اندیشان و کشتار زندانیان سیاسى بخشى از آن بود فاجعه ى اشغال سفارت امریکا، موجب از بین رفتن انسان هاى بى شمار و منابع مادى و معنوى کشور شد، و این فاجعه هنوز هم در حال قربانى گرفتن است.

سر مشقى که معصومه ى ابتکار و دانشجویان اشغال کننده ى سفارت امریکا براى مغزهاى معیوب در کشورهاى مختلف شدند، بخش بزرگى از ناآرامى ها و اعمال دور از شان انسانیت در سطح جهان را رقم زد و راه را براى گسترش تروریسم و پاى گذاشتن بر تمام اصول و عرف بین الملل شد.

براى معصومه ابتکار، که امروز فرزند و عروس اش در آغوش همان کشورى که سفارت اش را اشغال کرد زندگى مى کند بعد از گذشت ٣٨ سال از مشارکت در تبهکارى اش، فرصتى باقى نمانده که بخواهد به خاطر ندانم کارى و دست زدن به کارى خطا در زمان جوانى، از مردم هستى باخته عذرخواهى کند، ولى با خنده و خیره سرى در چشم مردم نگریستن و آن کار خطا را درست نامیدن، جز مردم ستیزى وقیحانه نام دیگرى در تاریخ نخواهد گرفت.

از: گویا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

یک نظر

  1. هر کس بابد برای هر اشتباه حتی غیر عمدیش محاکمه و جبران خسارت شود بخصوص اشغاالگران سفاذت امریکا که شروع نا میمون همه این کارها بود