بیانیه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق اتمی ایران + ۱۴ مقام ایرانی از جمله صادق لاریجانی نیز تحریم شدند

جمعه, 22ام دی, 1396
اندازه قلم متن

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز جمعه ۲۲ دی ۱۳۹۶ یک بار دیگر توافق اتمی موسوم به «برجام» را تمدید کرد اما به گفته دست کم دو تن از مقامات ارشد در کاخ سفید تاکید کرده است این آخرین باری است که چنین اقدامی را انجام می دهد، مگر آن که کنگره و متحدان اروپائی آمریکا آن را اصلاح و تقویت کرده باشند.

همزمان با این تصمیم پرزیدنت ترامپ، وزارت خزانه داری آمریکا نیز چهارده مقام و نهاد جمهوری اسلامی از جمله رئیس قوه قضائیه را مشمول تحریم هائی جدا از برجام ساخت.
این تحریم ها در ارتباط با نقض حقوق بشر؛ سانسور و حمایت جمهوری اسلامی ایران از مسلح ساختن گروه های پیکارجو در منطقه است.

پرزیدنت ترامپ در بیانیه ای که کاخ سفید منتشر کرد، نوشت:

رژیم ایران بزرگترین حامی ترور است. این رژیم، حزب الله لبنان، حماس و تروریست های بسیار دیگری را قادر به ایجاد هرج و مرد و کشتن افراد بی گناه ساخته است. این رژیم برای بیش از صد هزار پیکارجو تامین مالی، تسلیحات و آموزش فراهم کرده است تا تخریب و نابودی را به منطقه خاورمیانه تعمیم بدهند.

این رژیم، رژیم قاتل بشار اسد را تقویت می کند و به آن کمک کرده است تا مردم خود را به قتل برساند. موشک های ویرانگر رژیم، کشورهای همسایه و کشتیرانی بین المللی را تهدید می کنند.

در داخل ایران، رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلابش، برای خفه کردن مردم ایران سراغ بازداشت های گسترده، شکنجه و سرکوبی رفته اند. رهبران حاکم بر ایران گذاشته اند مردم گرسنه شوند ضمن آنکه با غارت ثروت های ملی، خود را ثروتمند می کنند. اکتبر گذشته من به مردم آمریکا و جهان استراتژی خودم را برای مقابله با این موارد و سایر فعالیت های خرابکارانه شرح دادم. ما با جنگ های وکالتی ایران در یمن و سوریه مقابله می کنیم. ما انتقال پول توسط رژیم برای تروریست ها را متوقف می کنیم. ما تقریبا صد فرد و نهاد را که در برنامه موشک بالستیک رژیم ایران و سایر فعالیت های غیرقانونی آن درگیر بوده اند تحریم کرده ایم.

امروز من ۱۴ مورد دیگر را به فهرست تحریم ها اضافه کرده ام. ما همچنین از شهروندان شجاع ایرانی که خواستار تغییر در رژیم فاسدی هستند که پول مردم ایران را در سیستم های تسلیحاتی در کشور و تروریسم خارجی تلف می کند، حمایت می کنیم، و جدا از تمامی ملل می خواهیم از مردم ایران حمایت کنند که تحت رژیمی هستند که آزادی های ابتدایی را سرکوب می کند و امکان بهبود زندگی را از خانواده هایشان سلب می کند. فرصتی که حق خداداد هر انسان است.

همه اینها در تضاد کامل با سیاست و اقدامات دولت پیشین است. وقتی مردم ایران در سال ۲۰۰۹ به خیابان ها ریختند، پرزیدنت اوباما اقدامی نکرد. هنگامی که ایران موشک‌های خطرناک می‌ساخت و آنها را آزمایش می‌کرد و به صدور ترور مشغول بود، او چشمان خود را بست. او برای پیشبرد توافق هسته‌ای ایران، که بطور فاجعه آمیزی ایراد دارد، کارهایی کرد که دل رژیم ایران را به دست بیاورد.

من نقطه نظرم را در باره آن توافق به روشنی بیان کرده‌ام. توافق مزایای زیادی را، در ازای مطالباتی اندک، به ایران داده است. به لطف آن توافق، رژیم ایران مبالغ هنگفتی را دریافت کرد – دسترسی به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، از جمله ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار پول نقد – که برای زندگی بهتر مردم ایران مصرف نشد. در عوض، برای تسلیحات، ترور، و سرکوب و پر کردن بیشتر جیب رهبران رژیم فاسد هزینه شد. مردم ایران از این موضوع آگاه هستند، و این یکی از دلایلی است که به خیابان‌ها آمده‌اند تا خشم خود را ابراز کنند.

به رغم تمایل قوی ام، من هنوز آمریکا را از توافق اتمی خارج نکرده ام. در عوض، من دو مسیر ممکن را برای آینده ارائه داده ام: یا ایرادات این توافق فاجعه بار را درست کنید، یا آمریکا از آن خارج می شود.

آغوش من به روی همکاری با کنگره بر سر مصوبه ای دو حزبی در مورد ایران باز است. اما هرگونه مصوبه ای که امضا کنم باید شامل چهار مورد حیاتی باشد:

اول، مصوبه باید از ایران بخواهد که فورا به بازرسان بین المللی اجازه دهد از همه سایت هایی که می خواهند بتوانند بازرسی کنند.

دوم، مصوبه باید اطمینان دهد که ایران هیچگاه به داشتنِ یک سلاح اتمی نزدیک نخواهد شد.

سوم، بر خلاف توافق اتمی ، این موارد باید هیچ تاریخ انقضایی نداشته باشند. سیاست من این است که همه راه های ایران به سمت سلاح اتمی را ببندم، نه فقط برای ده سال، که برای همیشه.

اگر ایران به یکی ازاین موارد عمل نکند، تحریمهای اتمی آمریکا بطور اتوماتیک احیا خواهند شد.

چهارم، باید بطور مشخص در مصوبه قید شود که براساس قانون در آمریکا، برای نخستین بار، برنامه موشک با برد بالا و برنامه اتمی غیرقابل تفکیک شناخته می شود و توسعه و آزمایش موشکها باید با تحریمهائی شدید مواجه شود.

در سال ۲۰۱۵، دولت اوباما بطور ساده لوحانه ای تحریمهای قوی چند جانبه را در ازاء یک توافق ضعیف مبادله کرد. برخلاف آن دولت، دولت من با متحدین کلیدی اروپائی در پی توافقی جدید هستیم که مکمل اولی باشد تا در صورتی که ایران موشک با برد بالا تولید و آزمایش کرد، از بازرسیها سر باز زد، یا در مسیر تولید سلاح اتمی پیش برود تحریمها چند جانبهء جدید علیه آن کشور وضع و اعمال کنیم…معیارهایی که می باید در توافق اتمی گنجانده می شد. همانند مصوبه ای که از کنگره انتظار دارم، مفاد این توافق تکمیلی هیچگاه نباید منقضی شود.

من همچنین از همه متحدانمان می خواهم که گام های محکمتری با ما در مقابله با اقدامات مخرب ایران بردارند. از دیگر اقدامات متحدانمان باید این باشد که مسیر تامین مالی سپاه پاسداران، پیکارجویان نیابتی اش، و هرکس دیگری را که در حمایت ایران از تروریسم نقش دارد، قطع کنند. آنها باید حزب الله – به شکل کلی آن را سازمانی تروریستی قلمداد کنند. آنها باید در محدود کردن توسعه موشکی ایران و اشاعه موشکی اش به ویژه به یمن، به ما بپیوندند. آنها باید در مقابله با تهدیدات سایبری ایران به ما بپیوندند. آنها باید در بازداشتن تحریکات ایران علیه کشتیرانی بین المللی به ما کمک کنند. آنها باید رژیم ایران را تحت فشار بگذارند تا حقوق شهروندانش را نقض نکند . آنها نباید با گروه هایی که دیکتاتوری ایران را غنی می کنند و یا منابع مالی سپاه پاسداران و تروریست های نیابتی اش را تامین می کنند، داد و ستد داشته باشند.

امروز من مشمولیت برخی از تحریمهای خاص اتمی را مستثنی قلمداد می کنم، اما صرفاً بخاطر موافقت متحدین اروپایی که قول داده اند کاستی های توافق اتمی با ایران را اصلاح کنند. این آخرین فرصت است. در صورتی که چنین اقدامی انجام نشود، ایالات متحده بار دیگر تعلیق تحریمها را به منظور پایبندی به توافق، تمدید نخواهد کرد، و اگر در هر زمانی حس کنم که چنین توافقی در افق نیست، فوراً از آن کنار خواهم کشید.

هیچ کس نباید به حرف من شک کند. گفتم عملکرد به توافق را تایید نمی‌کنم – و نکردم. همچنین مسیری را که تعهد کرده‌ام تمام و کمال طی می‌کنم. بدینوسیله، از کشورهای اروپایی می‌خواهم برای اصلاح ایرادهای عمده توافق، مقابله با تهاجم ایران، و حمایت از مردم ایران، به ایالات متحده بپیوندند. اگر دیگر کشورها در این مقطع زمانی اقدام نکنند، من به توافقمان با ایران پایان خواهم داد. آنهایی که، به هر دلیلی، تصمیم بگیرند با ما همکاری نکنند، جانب جاه طلبی‌های هسته‌ای رژیم ایران را می گیرند و در مقابل مردم ایران و ملت‌های صلح‌طلب جهان قرار خواهند گرفت.

***

آمریکا ۱۴ مقام ایرانی از جمله صادق لاریجانی را تحریم کرد

وزارت خزانه داری ایالات متحده روز جمعه ۲۲ دی و در تازه ترین تحریمها علیه حکومت ایران، ۱۴ شخصیت حقیقی و حقوقی رژیم جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد. از جمله مقام های ایرانی که در این تحریم ها قرار گرفته اند، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است.

پیشتر وزیر خزانه داری آمریکا وعده داده بود که تحریم های غیر هسته ای و بخصوص برای حقوق بشر آمریکا علیه ایران، اجرا خواهد شد.

تحریم جدید این ۱۴ فرد حقیقی و حقوقی توسط آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران به خاطر نقض حقوق بشر و حمایت تسلیحاتی از گروه های تروریستی صورت گرفته است.

در بیانیه خزانه داری آمریکا تاکید شد، صادق لاریجانی از نزدیک ترین متحدان آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران است که آمر، هدایتگر و رهبری تجاوز به حقوق اشخاص، شهروندان یا افراد مقیم در ایران را برعهده دارد.

در فروردین ۱۳۹۱، صادق لاریجانی توسط اتحادیه اروپا برای نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی در اعتراضات بعد از انتخابات سال ۸۸ داشت، تحریم شده بود و از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد.

در تحریم خزانه داری آمریکا چند شرکت چینی و ایرانی که فعالیت نظامی دارند نیز تحت تحریم قرار گرفته اند.

لیست کامل تحریم‌های خزانه داری آمریکا در ۲۲ دی به این شرح است:‌

  1. صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه
  2. زندان رجایی‌شهر
  3. غلامرضا ضیایی، رییس زندان رجایی‌شهر
  4. سازمان نبرد الکترونیک و دفاع سایبری سپاه
  5. شورای عالی فضای مجازی
  6. مرکز ملی فضای مجازی
  7. شرکت مخابراتی موج سبز واقع در مالزی
  8. مرتضی رضوی، تبعه ایران
  9. شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها)
  10. صنایع هواپیمایی ایران (صها)
  11. شی یوهاوا (تبعه چین)
  12. شبکه خرید مستقر در ایران و چین، شامل:
  13. پردازان سیستم نماد آرمان (پسنا الکترونیک)
  14. شرکت بوچانگ سرامیک (مستقر در چین)
  15. ژو یوگون (تبعه چین و نماینده شرکت بوچانگ سرامیک)

تلاش دولت ترامپ برای تحریم های غیر هسته ای

استیو منوشن عصر پنجشنبه به وقت محلی در واشنگتن و در پاسخ به پرسش خبرنگاران در همین زمینه، با بیان این که همچنان به تحریم‌ها توجه می‌کنیم گفت، «به نظرم شما می‌توانید انتظار داشته باشید که تحریم‌های بیشتری در راه باشد.»

این در حالی است که مهلت قانونی پرزیدنت ترامپ برای اعلام تصمیم خود در مورد تعلیق تحریم‌های ایران که به دنبال اجرای برجام لغو شد رو به پایان است، و یک مقام دولتی نیز روز گذشته گفته بود که حتی اگر تعلیق ادامه یابد، تحریم‌های جدیدی اعلام خواهد شد.

ایران و شش قدرت جهانی گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، روز ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ به توافقی بر سر برنامه هسته‌ای تهران دست یافتند که در ازای اعمال محدودیت های سنگین بر آن برنامه بحث‌برانگیز، تحریم های مرتبط با آن لغو شدند.

پرزیدنت ترامپ که در دوران تبلیغات انتخاباتی برجام را بدترین توافق تاریخ خوانده بود، پس از آغاز به کار دولت خود با این استدلال که ایران با ادامه فعالیت‌های خود در منطقه روح برجام را نقض می‌کند، در نهایت از تایید مجدد پایبندی تهران به آن خودداری کرد.

کنگره آمریکا ۶۰ روز پس از آن فرصت داشت در مورد بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای ایران تصمیم‌گیری کند. اما با به سر رسیدن این زمان و عدم تصمیم‌گیری کنگره، رئیس جمهوری ایالات متحده خود تا پایان مهلت مقرر قانونی تصمیم خود را در این مورد اعلام کند.

طبق قانون، مجوز لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران باید هر ۱۲۰ روز تمدید شود.

دولت ایالات متحده پیشتر نیز با وجود اجرای توافق اتمی وین، تحریم‌های دیگری را به دلیل ادامه برنامه موشکی بالیستیک و همچنین نقض حقوق بشر، علیه برخی افراد، نهادها یا شرکت‌های مرتبط با این فعالیت‌های بی ثبات کننده تهران اعمال کرده است.
از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.