حماس در نامه به خامنه‌ای از «حمایت‌ها و هدایت‌های ایران» قدردانی کرد

جمعه, 29ام دی, 1396
اندازه قلم متن

دیدار اسماعیل هنیه با رهبر جمهوری اسلامی در بهمن ماه سال ۹۰ در تهران

رئیس دفتر سیاسی گروه حماس در نامه‌ای به آیت الله علی خامنه ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی، از آنچه «حمایت‌های ملت ایران و هدایت‌های»‌ او «از جنبش مقاومت» نامید، قدردانی کرد.

به گزارش وب‌سایت رهبر جمهوری اسلامی، اسماعیل هنیه در این نامه با اشاره به آنچه «ابعاد توطئه بزرگ استکبار علیه قدس و ملت فلسطین با هدف سرنگون‌کردن غزه به‌عنوان قلعه مقاومت»‌ توصیف کرد، نوشت که از دیگر اهداف «استکبار»، «پایان دادن به مبارزه علیه رژیم اشغالگر و عادی‌سازی روابط حکام وابسته منطقه»‌ با اسرائیل بود.

او در بخشی از نامه خود به نیابت از کسانی که «تمامی مردم پایدار فلسطین»‌ نامید، اضافه کرد که آنان «مواضع ثابت و ارزشمند جمهوری اسلامی در مسئله فلسطین و قدس و حمایت از مقاومت مردمی فلسطین با انواع کمک‌ها را می‌ستایند».

اسرائیل، ‌آمریکا و شماری از کشورهای جهان همواره تهران را به حمایت از گروه‌های فلسطینی حماس و جهاد اسلامی که تروریست می‌نامند،‌ متهم کرده‌اند. در مقابل،‌ جمهوری اسلامی ایران آنها را «جنبش‌های رهایی‌بخش اسلامی» توصیف می‌کند.

در این ارتباط،‌ سپاه پاسداران در بیانیه‌ای در دوم مرداد ماه اعلام کرد که این نیرو «به‌عنوان یکی از حامیان اصلی و راهبردی انتفاضه فلسطین، اراده همه مجاهدان طریق‌القدس را می‌ستاید و در حمایت از آنان ذره‌ای دریغ نخواهد کرد».

پیش از این، آیت‌الله کاظم صدیقی، امام جمعه تهران، در خطبه های نماز ۲۴ آذر، خواستار «تسلیح مردم فلسطین» شده بود.

علی سعیدی،‌ نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران، نیز در روز ۲۳ آذر، در مراسمی در استان سمنان، ضمن تشریح «تدبیرهای جمهوری اسلامی ایران» برای «تغییر صحنه‌های نبرد» در منطقه افزوده بود: «اگر موشک‌های فجر پنج در غزه نبود، این باریکه امروز وضع دیگری داشت و دشمنان مقاومت آن را نابود می‌کردند».

حماس و جهاد اسلامی فلسطین در عملیات تابستان ۱۳۹۳، موشک‌های فجر پنج به سوی شهرهای اسرائیل از جمله اورشلیم (بیت‌المقدس) و تل‌آویو شلیک می‌کردند. البته شلیک این موشک‌ها به سوی اسرائیل حدود دو سال قبل از آن آغاز شده بود.

این نخستین بار بود که یک مقام عالی‌رتبه ایران به وجود موشک‌های فجر پنج در غزه اشاره می‌کرد.

البته پیش از او، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، تحویل این موشک‌ها از سوی ایران به نیروهای فلسطینی را تکذیب کرده بود.

نامه رئیس دفتر سیاسی حماس به رهبر جمهوری اسلامی در شرایطی منتشر شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز ۲۲ دی، همزمان با رفع تحریم‌های هسته‌ای ایران گفت: «رژیم ایران، بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان است و حزب‌الله، حماس و بسیاری از تروریست‌های دیگر را قادر ساخته است که هرج و مرج ایجاد کنند و مردم بی گناه را بکشند. این حکومت به منظور تخریب سراسر منطقه خاورمیانه ضمن تامین مالی بیش از۱۰۰ هزارشبه نظامی، آنها را آموزش داده و مسلح کرده است».

پیشتر، آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، روز ۱۲ دی، گفته بود: خمپاره‌هایی که روز دوشنبه و جمعه گذشته از غزه به سوی جنوب اسرائیل پرتاب شد، در سال ۲۰۰۸ میلادی در ایران تولید شده و به حماس تحویل شده بود.

به گفته آقای لیبرمن، «گروه‌های غزه با حمایت ایران فعالیت می‌کنند و بسیاری از آنها از ایران جنگ‌افزار تحویل می‌گیرند».

در این میان، اسماعیل هنیه در بخش دیگری از نامه خود از عملکرد واشینگتن و رهبران برخی از کشورهای عربی انتقاد کرد و نوشت که «آمریکا و برخی حاکمان شکست‌‌خورده درصددند به مسئله فلسطین و مقاومت در مقابل رژیم اشغالگر پایان دهند تا رهبرانی که برای رضایت آمریکا و اسرائیل لَه‌لَه می‌زنند، بتوانند روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی و برملا کنند و در مقابل، با جهت‌دادن دشمنی‌ها به‌سمت ایران و تحریک تعصبات شیعه و سنی، قطب‌نمای امت اسلامی را منحرف سازند».

رئیس دفتر سیاسی حماس با اشاره به اینکه به «نقش بزرگ» آیت‌الله خامنه‌ای در «هدایت جمهوری اسلامی و فرماندهان مؤمن آن برای رویارویی با پروژه تمام‌کردن مسئله فلسطین، ایمان عمیق»‌ دارد، از «حضور ایران در کنار فلسطین در مراحل دشوار و عمل به وظیفه اسلامیِ حمایت از مقاومت» قدردانی کرد.

او در این ارتباط افزود که ایران با هدایت‌های رهبر جمهوری اسلامی، «برتری بزرگی در تقویت مجاهدین و ریشه‌دار کردن گزینه مقاومت و مبارزه در فلسطین داشته و خواهد داشت».

حماس که آمریکا آن را گروهی تروریستی می‌داند، با انتقاد شدید از اعلام پذیرش بیت‌المقدس از سوی رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان پایتخت اسراییل، فلسطینیان را به آغاز انتفاضه فرا خوانده است.

جمهوری اسلامی ایران در بین گروه‌های فلسطینی همواره از حماس حمایت کرده است. با این حال، در یک دوره چند ساله، گزارش‌هایی درباره تیرگی روابط بین ایران و حماس و نزدیکی این گروه به عربستان سعودی منتشر شده بود.

با این همه، این مناسبات پس از انتخاب یحیی السنوار به عنوان رهبر حماس در غزه در سال گذشته میلادی، بهبود یافت. آقای سنوار پس از آن در روز ششم شهریور از بهبود روابط با ایران خبر داد.

در آن زمان خبرگزاری رویترز،‌ به نقل از این مقام ارشد حماس نوشت که «روابط ما با ایران، امروز بسیار خوب است، و ایران بزرگترین حامی تسلیحاتی و مالی گردان‌های عزدالدین قسام (شاخه نظامی حماس) است».

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری تسنیم و دیگر منابع خبری؛ ب.ک./م.ا.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.