اخراج یک دانشجوی دیگر از دانشگاه به جرم درویش بودن

یکشنبه, 15ام بهمن, 1396
اندازه قلم متن


«سپیده مرادی»، دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته علوم کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس تهران به جرم درویش بودن از دانشگاه اخراج شد. او فرزند «حمیدرضا مرادی» فعال حقوق درویشان و از مدیران سایت مجذوبان نور است که بارها تجربه بازداشت و زندان طویل المدت را از سر گذرانده است.

«سپیده مرادی» نیز همچون پدرش پیرو طریقت نعمت اللهی گنابادی است و تا هفته گذشته مشغول تحصیل در رشته علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس بوده است.

پیش از آن به این دانشجو گفته شده بود در صورت امضا نکردن تعهدنامه ای که توسط کمیته انضباطی دانشگاه به او ارائه شده، از دانشگاه اخراج خواهد شد.

در متن این تعهدنامه قید شده دانشجوی امضا کننده موظف است در چهارچوب قوانین و مقررات جاری، به ویژه مقررات انظباطی دانشگاه قدم بردارد، در غیر این صورت دانشگاه مجاز خواهد بود از ادامه تحصیل دانشجو ممانعت کند.

سپیده مرادی روز گذشته متوجه می شود به سیستم جامع این دانشگاه دسترسی ندارد و کلیه واحدهایش از سیستم کامپیوتری دانشگاه حذف شده و سیستم آنلاین هم اجازه ثبت نامش را برای ادامه تحصیل در ترم جدید نداده و او را محدود کرده است.

کسرا نوری، فعال حقوق دراویش ضمن اشاره به مسبوق به سابقه بودن این روش در مورد دانشجویان درویش می گوید: «ماه گذشته فشارهایی از سمت کمیته انظباطی به خانم مرادی وارد شده بود تا تعهدنامه ای را امضا کند که طبعا خانم مرادی به علت غیرقانونی بودن و عدم وجاهت این تعهدنامه، تن به امضای آن نداده بود. »

کسرا نوری با اشاره به اینکه در پی عدم امضای تعهدنامه، دسترسی خانم مرادی به سایت دانشگاه مسدود شده، خبر از حذف واحدهای این دانشجو که پیش از آن به عنوان ماده درسی با موفقیت گذرانده بوده، از روی سیستم کامپیوتری دانشگاه می دهد.

کمیته انضباطی زمان احضار دانشجویان درویش برای امضای تعهدنامه مذکور به آنان هشدار داده در صورتی که تعهدنامه را امضا نکنند، دسترسی آنان به وب سایت دانشگاه و ثبت نام، مسدود خواهد شد.

سال گذشته نیز مصطفی دانشجو، فعال حقوق دراویش و زندانی عقیدتی پیشین، بعد از دعوت به امضای چنین تعهدنامه ای از ادامه تحصیل در رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد تهران بازماند و همین مسئله منجر به اعتراض گسترده دانشجویان و صدور یک بیانیه اعتراضی با سه هزار امضا شد.

کسرا نوری با اشاره به تجربه اخراج آقای دانشجو و همچنین فرشید یداللهی از دانشگاه می گوید: « آنها هیچ دستور یا نامه رسمی مبنی براخراج آقای دانشجو برایش ارسال نکردند. فقط دسترسی اش را به سایت دانشگاه مسدود کردند.»

او با اشاره به اینکه حق دسترسی به آموزش طبق قانون اساسی، حق همگانی و رایگان است و در اسناد لازم الاجرای بین المللی هم به روشنی بر این حق اشاره شده، تاکید کرد ایران به این میثاق ها متعهد است و باید به اجرای آنها احترام بگذارد.

ماه گذشته نیز ماجرای اخراج «زهرا قلندری نژآد» از دراویش گنابادی ساکن شهرستان بندرعباس که در رشته کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه آزاد بندرعباس تحصیل می کرد، واکنش بسیاری از رسانه ها را برانگیخت.

زهرا قلندری نژاد هنگام برگزاری روزهای امتحان به اداره آموزش احضار شده و به طور شفاهی به او ابلاغ شد که از دانشگاه اخراج شده است.

کسرا نوری می گوید هیچ دلیل مشخصی در مورد اخراج خانم قلندری نژاد از سوی مسئولان دانشگاه اظهار نشد و پیگیری های این دانشجو تاکنون به نتیجه نرسیده: « ایشان اخیرا اظهارنامه ای خطاب به رئیسدانشگاه بندرعباس ارسال کرده در متن این اظهارنامه سوال کردند به چه دلیل از تحصیل محروم شده اند؟ تا با استناد به پاسخ همان اظهارنامه بتوانند شکایتشان را پیگیری کنند.»

در طول سالهای گذشته سیاست حذف و اخراج دراویش گنابادی از دانشگاه یا ادارات و موسسات دولتی اجرا شده است. علاوه بر دانشجویان اخراجی ذکر شده از دانشگاه، افرادی همچون احسان الله حیدری، وکیل پایه یک دادگستری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد خرم آباد، محمدعلی طاووسی از پژوهشگران سازمان میراث فرهنگی، همچنین دکتر شهرام پازوکی، بیژن بیدآبادی و علی محمد صابری از اساتید صاحب نام دانشگاه های کشور به جرم تقید به طریقت گنابادی از ادامه تدریس و کار محروم مانده اند.
از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.