بی‌بی‌سی از شورای حقوق بشر خواست مانع آزار کارمندانش توسط ایران شود

دوشنبه, 21ام اسفند, 1396
اندازه قلم متن

بی بی سی می گوید برای اولین بار در تاریخ خود از سازمان ملل متحد در ژنو می خواهد در جهت دفاع از حقوق خبرنگاران این شبکه و خانواده های آنها قدم بردارد.

بی بی سی در بیانیه ای نوشت که این اقدام “بی سابقه” را در واکنش به سال ها سرکوب و آزار کارکنان بخش فارسی که در سال ۲۰۱۷ بالا گرفت انجام می دهد.

تونی هال مدیرکل بی بی سی گفت: “بی بی سی با این درخواست بی سابقه نزد سازمان ملل رفته چون تلاش های ما برای قانع کردن مقام های ایرانی به پایان آزار (کارکنان ما) با بی اعتنایی کامل روبرو شده است.”

او افزود: “در واقع، در طول ۹ سال گذشته، تنبیه جمعی خبرنگاران بخش فارسی بی بی سی و خانواده هایشان بدتر شده است.”

او گفت که موضوع از بی بی سی فراتر می رود چون این تنها رسانه ای نیست که موقع پوشش ایران هدف آزار قرار گرفته است: “ماجرا در واقع خیلی فراگیرتر است: موضوع بحث ما حقوق اساسی بشر است. ما اکنون از جامعه جهانی در سازمان ملل می خواهیم از بی بی سی حمایت کند و حق آزادی بیان را حفظ کند.”

بی بی سی در ماه اکتبر ۲۰۱۷ از اقدام قضایی مقام های ایران علیه بیش از ۱۵۰ نفر از کارکنان فعلی و سابق بخش فارسی به سازمان ملل متحد شکایت کرد.

بی بی سی آن شکایت را از طرف کارکنان بخش فارسی و با قید فوریت به دیوید کی، گزارشگر ویژه حمایت و ترویج حق آزادی بیان و عقیده و همین طور عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران تحویل داد.

خبرنگاران بی بی سی این هفته برای اولین بار در یک جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از کشورهای عضو خواهند خواست برای حفاظت از کارمندان بی بی سی گام هایی بردارند و از توانایی آنها برای گزارشگری آزادانه اطمینان حاصل کنند.

بی بی سی در همکاری با فدراسیون بین المللی خبرنگاران (آی اف جی) یک رشته رویدادها را در جریان ۳۷مین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو درباره بخش فارسی ترتیب داده است. این فعالیت ها شامل یک کنفرانس خبری در روز ۱۲ مارس و رویدادی جانبی در روز ۱۵ مارس خواهد بود.

جرمی دیر، مدیر فدراسیون بین المللی خبرنگاران گفت: “خبرنگاران ایرانی برای سال های طولانی رنج کشیده اند؛ مجبور به اختفا، رفتن به تبعید، و دستگیر و زندانی شده اند و در معرض آزار، خشونت و ارعاب دایمی قرار گرفته اند. ایرانیان اکنون بیش از پیش برای آگاهی از آنچه در کشورشان اتفاق می افتد به رسانه های بین المللی رجوع می کنند. هدف گرفتن اعضای خانواده ها در ایران در تلاشی برای ساکت کردن خبرنگاران در لندن باید متوقف شود؛ جامعه جهانی باید همین حالا اقدام کند.”

مقام‌های ایران چند ماه پیش تحقیقاتی کیفری علیه ۱۵۲ نفر از کارکنان فعلی، سابق و همکاران بی‌بی‌سی فارسی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» آغاز کردند.

بر اساس قراری که دادگاهی در تهران صادر کرد دارایی‌های این گروه از کارکنان بی‌بی‌سی فارسی مسدود شده و آنها از فروش دارایی‌‌هایی خود مانند ملک و حتی خودرو در ایران محروم شدند. این ممنوعیت، در مواردی همچون اموالی که از خانواده به ارث می‌رسد، بر اعضای خانواده این کارکنان هم اثر می‌گذارد و آنها را نیز از فروش و تقسیم این اموال محروم می‌کند.

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.