مراکش: جبهه ‌پولیساریو از گذرنامه دیپلماتیک ایران استفاده می‌کند

جمعه, 21ام اردیبهشت, 1397
اندازه قلم متن

زنان مسلح جبهه‌ی پولیساریو در تصویری در سال ۲۰۱۶

سخنگوی دولت مراکش اعلام کرد که اعضای جبهه‌‌ی پولیساریو برای شرکت در نشست‌های بین‌المللی، از گذرنامه‌های دیپلماتیک ایران استفاده می‌کنند. به گفته‌ی او این گذرنامه‌ها در سفارت ایران در الجزایر تامین می‌شود.

مصطفی الخلفی، سخنگوی دولت مراکش در گفت‌وگویی با خبرگزاری آناتولی ترکیه گفته است: «اعضای جبهه پولیساریو از پاسپورت دیپلماتیک ایران برای شرکت در جلسات بین‌المللی استفاده می‌کنند.»

او افزوده است: «این گذرنامه‌ها توسط یکی از کارکنان سفارت ایران در الجزایر تامین شده است.»

مراکش اخیرا روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران را قطع کرد. ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه‌ی این کشور علت این اقدام را پشتیبانی تسلیحاتی و آموزشی حزب‌الله لبنان و نیز ایران از جبهه‌ی پولیساریو و “تهدید امنیت و ثبات مراکش” اعلام کرد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی ایران، این اتهامات را رد کرد و آنها را “بی‌اساس و عاری از حقیقت” خواند.

الخلفی در مصاحبه با آناتولی همچنین گفته: «امنیت ملی ما خط قرمز ماست و برای حفظ آن هر چه لازم است انجام خواهیم داد».

او به قطع روابط دیپلماتیک کشورش با ایران به عنوان واکنشی به “حمایت تسلیحاتی و آموزشی حزب‌الله لبنان از جبهه‌ی پولیساریو” اشاره کرده و افزوده که این تصمیم برای “حفاظت از حق حاکمیت و منافع ملی مراکش صورت گرفته و با فضای بین‌المللی شکل گرفته علیه ایران ارتباطی ندارد”.

مصطفی الخلفی همچنین گفته که در خصوص ارتباط حزب‌الله لبنان و جبهه‌ی پولیساریو دلایل محکمی در دست است: «اسنادی وجود دارد که نشان دهنده‌ی ارسال محموله‌های مواد منفجره و موشک‌های SAM 9 و SAM 11 از سوی حزب‌الله به جبهه‌ی پولیساریو و آموزش عناصر این جبهه توسط فرماندهان حزب‌الله است.»

به گفته‌ی سخنگوی دولت مراکش، روابط حزب‌الله لبنان با جبهه‌ی پولیساریو در سال گذشته به شکل وسیعی افزایش یافته و تصمیم قطع روابط دیپلماتیک با ایران بعد از تایید این شواهد اتخاذ شده است.

جبهه‌ی پولیساریو سازمانی شبه‌نظامی است که برای استقلال منطقه‌ی “صحرای غربی” مبارزه می‌کند. این منطقه بین مراکش و موریتانی واقع شده و هم اکنون بخش بزرگی از آن در اختیار دولت مراکش است.

مراکش پیش‌تر در سال ۲۰۰۹ نیز به صورت یکجانبه روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران قطع کرده بود. در آن زمان دلیل این قطع رابطه “موضع غیرقابل قبول از طرف ایران علیه مراکش و دخالت در امور دینی داخلی مراکش” توصیف شده بود. مراکش و ایران نزدیک به پنج سال پیش روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.

حذف مراکش از مقصد سفر ایرانیان

همزمان رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران اعلام کرد که به دنبال قطع روابط دیپلماتیک مراکش با ایران، این کشور از فهرست مقاصد سفر ایرانی‌ها حذف شد.

حرمت‌الله رفیعی به خبرگزاری ایسنا گفت: «قطعا با تعطیلی سفارتخانه‌ها و توقف صدور ویزا، امکان سفر به ایران و مراکش از اتباع دو کشور گرفته شده است.». به گفته‌ی او، آژانس‌های مسافرتی به دلیل “فضای ملتهب سیاسی” مراکش را از مقاصد خود حذف کرده‌اند.

مراکش که در قیاس با سایر کشورهای هم‌قاره‌ی خود ارزان‌تر است، در دو سال اخیر با استقبال تورها و گردشگران ایرانی روبرو شده بود و از بازارهای نوظهور گردشگری در ایران بود. اکنون با یک چرخش سیاسی این بازار نیز متوقف شده است.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در پایان با توجه به نوسانات ارز تصریح کرده که موضوع فقط بر سر حذف سفر مراکش نیست، بلکه تورها به خاطر گرانی و کمیابی ارز از رونق افتاده‌اند و شاید دیگر مقاصد خارجی نیز اتوماتیک حذف شوند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.