سیاست متفاوت لهستان در قبال توافق هسته‌ای با ایران

یکشنبه, 6ام خرداد, 1397
اندازه قلم متن

یاکسک چاپوتویچ، وزیر امور خارجه لهستان

یک روز پیش از اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره توافق هسته‌ای با ایران، وزیر امور خارجه لهستان خواستار همدلی بیشتر اتحادیه اروپا با سیاست آمریکا و تفاهم بیشتر درباره نگرانی‌های امنیتی آن کشور شد. 

خبرگزاری رویترز در آستانه برگزاری همایش وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت‌وگویی داشته است با یاکسک چاپوتویچ، وزیر امور خارجه لهستان. این گفت‌وگو روز شنبه ۲۶ مه در وزارت امور خارجه لهستان در ورشو صورت گرفته است.

وزیر امور خارجه لهستان در این مصاحبه تاکید کرده است که این کشور نگرانی‌های خود را درباره توافق هسته‌ای با ایران با سایر وزیران امور خارجه کشورهای عضو مطرح خواهد کرد.

همایش وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای بررسی و اتخاذ تصمیم در رابطه با سیاست مشترک درباره توافق هسته‌ای با ایران، روز دوشنبه ۲۸ مه برگزار می‌شود.

همدلی بیشتر اتحادیه اروپا

چاپوتویچ از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست نگرانی‌های امنیتی آمریکا در ارتباط با برنامه‌ هسته‌ای ایران را جدی بگیرند. او همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا نسبت به سیاست‌های آمریکا در قبال ایران همدلی بیشتری از خود نشان دهند.

جمهوری اسلامی ایران برای ادامه پایبندی خود به برجام، بر کشورهای اروپایی اعمال فشار کرده است. ایران از اروپا خواسته است تا با عرضه یک بسته اقتصادی جدید زیان‌های ناشی از ادامه تحریم‌های آمریکا را جبران کند.

سایر کشورهای شرکت کننده در مذاکره هسته‌ای با ایران پس از خروج آمریکا از برجام بر پایبندی خود به تعهدات پیش بینی شده در توافق هسته‌ای تاکید کرده‌اند.

اکنون قرار است در اتحادیه اروپا نسبت به تعیین یک سیاست عمومی در قبال توافق هسته‌ای با ایران تصمیم گیری شود.

تصمیم مشترک

وزیر امور خارجه لهستان صراحتا گفته است که این کشور هنوز تصمیم روشنی در این باره اتخاذ نکرده است. او در عین حال تاکید کرده است که تصمیم درباره چنین موضوعی، یک تصمیم پیچیده است و از این رو، این تصمیم باید مورد پشتیبانی همه ۲۸ عضو اتحادیه اروپا قرار گیرد.

پس  از قدرت‌گیری حزب راستگرای “قانون و عدالت” در سال ۲۰۱۵ در لهستان، سیاست‌های این کشور از سیاست‌های اتحادیه اروپا فاصله گرفت.

لهستان در عرصه سیاست خارجی نیازمند پشتیبانی آمریکا است. لهستان بر این باور است که تنها با کمک و پشتیبانی آمریکا می‌تواند امنیت خود را در برابر سیاست‌های روسیه حفظ کند.

باید یادآور شد که ترامپ در توضیح خروج آمریکا از برجام به این نگرانی‌ها اشاره کرده است: توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ فعالیت‌‌های اتمی ایران را صرفا تا سال ۲۰۲۵ محدود می‌کند و افزون بر آن، برنامه موشکی ایران را در بر نمی‌گیرد و مانع از نفوذ ایران در منطقه و به‌ویژه در یمن و سوریه نمی‌شود.

وزیر امور خارجه لهستان از کشورهای عضو این اتحادیه خواسته است برای نگرانی‌های امنیتی آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران تفاهم بیشتری داشته باشند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.