سرنوشت پرونده «آزار جنسی» چند نماینده مجلس

چهارشنبه, 9ام خرداد, 1397
اندازه قلم متن

احسان مهرابی

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس است، با دو اتهام «تجاوز» و «آزار جنسی» که در قوه قضاییه تبرئه شده اما برخی نمایندگان اصول گرا همچنان بر مقصر بودن او دراین پرونده ها تاکید کرده اند.

سلمان خدادادی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران در میان طرفدارانش به «حاج سلمان» مشهور است و هنگام بررسی اعتبارنامه اش درمجلس هشتم، مدافعانش درمقابل مجلس تجمع می کردند و او را با همین اسم می خواندند.

 مدیرکل اداره اطلاعات اردبیل و فرمانده سپاه ملکان از جمله سمت های او پیش از نمایندگی بوده است.

در ماه های پایانی مجلس هفتم خبربازداشت یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به اتهام موضوعات «اخلاقی» در وب سایت عصر ایران منتشر شد.

برای خبرنگاران پارلمانی این خبر چندان غافلگیر کننده نبود،چرا که آنان دراین مجلس حداقل دو نمونه فاش شده دیگر از بازداشت نمایندگان به دلیل پرونده های «فساد اخلاقی» را شاهد بودند.

محمد حسن جمشیدی،نماینده بهشهر و حسن سیدآبادی نماینده سبزوار، دو نماینده ای پیش از آن به دلیل «فساد اخلاقی» بازداشت شده بودند.

براساس گزارش ها،جمشیدی نماینده بهشهر را ماموران اطلاعات استان مازندران درخانه ای به همراه چند زن و افراد دیگر بازداشت کرده بودند.

بازداشت سیدآبادی اما از یک درگیری با خانواده همسرش آغاز شده بود. براساس برخی روایت ها او از همسرش جدا شده بود و براساس برخی روایت های دیگر هنوز مراحل قانونی طلاق طی نشده بود.

برادران همسرسیدآبادی یا همسر سابق او، مدعی بودند که او با خواهر همسرش «رابطه نامشروع» داشته، درحالی که هنوز به صورت رسمی از همسرش جدا نشده بود.

درنهایت این درگیری بالا گرفته و سید آبادی اقدام به شلیک تیرهوایی کرده بود. با حضور ماموران انتظامی سیدآبادی برای ساعاتی بازداشت شده بود اما این پرونده درنهایت به زندانی شدن او منجر نشد.

تفاوت سید آبادی و جمشیدی با خدادادی اما این بود که آنان درمجلس هشتم حضور نداشتند.

سلمان خدادادی اما درانتخابات مجلس هشتم باردیگرپیروزشده بود و تعدادی از نمایندگان به اعتبارنامه او اعتراض کردند،ازجمله فاطمه رهبر،عضو حزب موتلفه اسلامی.

فاطمه رهبر به نمایندگان گفته بود، دختر جوانی را که هراسان و گریه کنان ازدفتر سلمان خدادادی خارج می شده دیده است.

به گفته فاطمه رهبر، آن دختر به او گفته که برای مشکل بیماری پدرش به دفتر این نماینده مجلس رفته و وقتی که درحال سخن گفتن به گریه افتاده،خدادادی او را «بغل کرده و بوسیده» است.

پرونده دیگرخدادادی مربوط به «تجاوز» به منشی دفتر شخصیش درخارج از مجلس بود.

جلسه بررسی اعتبارنامه سلمان خدادادی به صورت غیرعلنی برگزار شد و مسعود پزشکیان نیز به نمایندگی از تعدادی از نمایندگان ترک دردفاع از او سخن گفت.

مسعود پزشکیان درابتدای سخنان خود درجلسه غیر علنی شعر«واعظان کین جلوه درمحراب و منبر می کنند،چون به خلوت می روند،آن کار دیگر را می کنند» را خواند.

این شعر اما باعث ناراحتی محمد ابراهیم نکونام، رئیس کمیسیون تحقیق شد که اعتبارنامه خدادادی را رد کرده بود و درگیری لفظی روح الله حسینیان با مسعود پزشکیان درجلسه غیر علنی به جلسه علنی هم کشیده شد.

درنهایت اما از بین ۲۴۸ نماینده حاضر درجلسه، ۱۴۹ نماینده به اعتبارنامه خدادادی رای مثبت دادند،۷۷ نماینده رای منفی و ۱۷ نماینده رای ممتنع.

ترک بودن سلمان خدادادی دراین رای بی تاثیر نبود. از سوی دیگر مدافعان خدادادی می گفتند که او دراین پرونده ها تبرئه شده است.

مخالفان اما بازداشت خدادادی درمرحله بازپرسی را دلیلی قوی برای درست بودن اتهام ها می دانستند و معتقد بودند که او درمراحل بعدی با زد و بند تبرئه شده و از سوی دیگر اثبات تجاوز و آزار جنسی ساده نبوده است.

درنهایت خدادادی تا پایان مجلس هشتم دراین مجلس ماند اما گزارش هایی درباره رد صلاحیت او درانتخابات مجلس نهم منتشر شد. او اما درانتخابات مجلس دهم تائید شد و به مجلس راه یافت.

خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس است. کمیسیونی که طرح ها و لوایح و دیگر موضوعات مرتبط با زنان، جوانان، کار، «آسیب های اجتماعی» و موضوعات مشابه را بررسی می کند.

رقیب خواهر احمدی نژاد

غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار، درانتخابات مجلس نهم رقیب پروین احمدی نژاد بود و براو پیروز شد.از همین رومطرح شدن موضوع ایجاد «مزاحمت» برای دو زن دریک سفر به فیلیپین را توطئه نزدیکان احمدی نژاد می داند.

پس از شکل گیری مجلس نهم نامه ای با سربرگ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منتشر شد که درآن اعلام شده بود، کاتب به دلیل ایجاد «مزاحمت» برای یکی از زنان شاغل در موزه دریایی شهر مانیل، « از سوی پلیس بازداشت و بعد از چند ساعت بازجویی با پرداخت ۵۰۰ دلار برای اخذ رضایت شاکی، آزاد می‌شود».

براساس این نامه یک متصدی آسانسور درهتل محل اقامت نیز از کاتب « شکایت» کرده اما مسئولین هتل به دلیل روابطی که سفارت ایران داشته اند، از پیگیری این موضوع صرف نظر کرده اند.

این سفرمدتی پس از انتخاب کاتب به نمایندگی مجلس انجام شده بود، اما او هنوز به صورت رسمی نماینده نبود و به دلیل سمت خود دردانشگاه پیام نور دراین سفر حضور داشت.

فاطمه آلیا، نماینده تهران درمجلس، به اعتبارنامه کاتب اعتراض کرد و درمقابل کاتب نیز به اعتبارنامه تمام ۳۰ منتخب تهران اعتراض کرد.

درنهایت اما طرفین از اعتراض خود صرف نظر کردند و اعتبارنامه کاتب تائید شد.

این نماینده مجلس در گفت و گو با خبرنگاران، نامه سازمان فرهنگ و ارتباطات را «پرونده سازی» نزدیکان پروین احمدی نژاد خوانده و گفته بود که این نامه به شورای نگهبان نیز ارسال شده اما درنهایت این شورا او را تائید کرده است.

کاتب دوره ای عضو هیئت رئیسه مجلس دهم و همچنین سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بوده است.

سلمان خدادادی و غلامرضا کاتب دونماینده ای هستند که به طور رسمی اتهام های اقدام به آزار جنسی درباره آن ها مطرح شده است.

درمورد برخی از دیگر نمایندگان از گرایش های سیاسی مختلف نیز شایعه هایی مطرح شده و برخی شاکیان این موضوع را با خبرنگاران و مدیران اداری مجلس مطرح کرده اند اما موضوع را پی گیری قضایی نکرده اند.

درساختار مجلس ایران البته تنها موضوعاتی چون تجاوز و آزار جنسی، رسوایی جنسی محسوب می شوند و اقدامات دیگری چون ارتباط با زنان مجرد با موضوعاتی چون صیغه توجیه پذیر است و در زمره رسوایی های جنسی نیست.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.