کشف صدها پرونده قاچاق ارز در سه ماه اخیر در ایران

یکشنبه, 17ام تیر, 1397
اندازه قلم متن


بنا بر اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ایران در سه ماه گذشته ۴۰۰ پرونده مربوط به قاچاق ارز به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار کشف شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی مویدی خرم آبادی، امروز (۱۶ تیر ماه) رئیس این سازمان گفته است “از این مقدار ۲ میلیون دلار آن بدست آمده است.”

او البته گفته: “از این ۴۰۰ مورد، ۱۰ تا ۱۵ پرونده مهم است که به طور اختصاصی از سوی وزارت اطلاعات و ناجا در حال پیگیری است.”

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا همچنین به تخلفات بعضی از دستگاه‌های دولتی در استفاده از دلار ۴۲۰۰ تومانی هم اشاره کرده است.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، اخیرا از سوء‌استفاده عده‌ای از تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی انتقاده کرد و دستور داده بود که فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی یا رسمی اعلام شود.

بانک مرکزی ایران هفته پیش فهرست دریافت‌کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی را منتشر کرد

بانک مرکزی ایران هم هفته پیش فهرست ۱۵۰۰ شرکت، سازمان و فرد را که با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی کالا وارد کرده‌اند، منتشر کرد که مشخص شد بعضی از آنها از ارز دولتی برای واردات کالاهایی غیرمرتبط با زمینه کاری خود، استفاده کرده‌اند .

علی مویدی خرم آبادی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است: “به وزیر مربوطه گفته‌ایم که چرا دستگاه تابعه آن وزارتخانه که از معافیت تعرفه ای برخوردار است، در سه ماه اخیر در کنار واردات وسایل پزشکی، تلویزیون وارد کرده است.”

او بدون اشاره به نام این سازمان گفت: “پرونده این تخلف مفتوح است و پرونده افراد متخلف در حال رسیدگی است.”

در فهرستی که اخیرا بانک مرکزی منتشر کرده مواردی غیرمعمول به چشم می‌خورد.

یکی از این موارد شرکت خودروسازی “ماموت خودرو” بود که با تعرفه چای ساز و قهوه ساز ارز دولتی گرفته است.

یکی دیگر از مواردی از این قبیل باشگاه فوتبال البدر هرمزگان است که در فهرست بانک مرکزی از آن به عنوان “شرکت موسسه ورزشی البدربندرکنگ” یاد شده است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی این باشگاه ورزشی یک میلیون و ۶۸۲ هزار یورو برای دریافت واردات “تایر خودروی سواری” و حدود ۷۱۷ هزار یورو ارز دولتی برای واردات “تایر کامیون و اتوبوس” دریافت کرده است.

یکی دیگر از موارد هم شرکت “رهروران خودرو پیشگامان نگین جنوب” است که برای واردات چای بیش از ۱۳۴ هزار یورو ارز دولتی گرفته است.

اخیرا رسانه‌های دولتی در ایران به نقل از آژانس های مسافرتی گفته‌اند “نامه‌ای به دست شان رسیده با این مضمون که از پایان تیر ماه پرداخت ارز مسافرتی به شکل فعلی متوقف خواهد شد.” اما بانک مرکزی می‌گوید فعلا برنامه‌ای برای حذف ارز مسافرتی در دست نیست.

ارز مسافرتی با ارز همراه مسافر “فرق دارد”

علی مویدی خرم آبادی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اظهارات امروز خود درباره تفاوت بین “ارز مسافرتی” و “ارز همراه مسافر” توضیح داده است.

او گفته: “ارز همراه مسافر نباید با ارز مسافرتی اشتباه گرفته شود. ارز مسافرتی به هر مسافر یک بار در سال داده می شود که فعلاً برای قطع آن برنامه‌ای نداریم.”

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است: “ارز همراه مسافر به ارزی گفته می شود که مسافر می تواند با خود وارد یا خارج کند. در حال حاضر برای واردات ارز همراه با مسافر محدودیتی تا سقف ۱۰ هزار یورو وجود ندارد. همچنین برای مبالغ بیشتر از ۱۰ هزار یورو نیز منعی نیست اما باید مسافر میزان آن را اظهارکند تا مشمول قانون مبارزه با پولشویی نشود.”

اخیرا رسانه‌های دولتی در ایران به نقل از آژانس های مسافرتی گفته بودند “نامه‌ای به دست شان رسیده با این مضمون که از پایان تیر ماه پرداخت ارز مسافرتی به شکل فعلی متوقف خواهد شد.”

ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی هفته پیش گفت فعلا برنامه‌ای برای حذف ارز مسافرتی در دست نیست.

در حال حاضر سقف ارز همراه مسافر برای خروج زمینی ۲ هزار یورو است و این رقم برای مبادی هوایی ۵ هزار یورو در نظر گرفته شده است.

مسافران باید ارقام بیشتر از میزان “مجاز” را اظهار کنند تا مشمول قاچاق نشود.

موارد خاص مانند درمانی یا دانشجویی شامل این قانون نمی‌شود.

بر اساس بخشنامه دو ماه پیش (اردیبهشت ماه) گمرک ایران، ورود ارز همراه مسافر تا سقف ۱۰ هزار یورو نیازی به اظهار ندارد و مجاز اعلام شده است.

این بخشنامه به غیر از ارزهای خارجی اسناد بانکی و اوراق بهادار بی‌نام همراه مسافر را هم شامل می‌شود.

سال پیش ارز مجاز قابل خروج از کشور ۱۰ هزار یورو بود که بر اساس بخشنامه امسال گمرک میزان ارز مجاز خروجی نصف شده است.

بانک مرکزی ارز مسافرتی را برای یک بار سفر در سال تا سقف ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن اعلام کرده که به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت می‌شود.

میزان ارز مسافرتی پرداختی به مسافران هوایی به کشورهای هم‌مرز و مشترک‌المنافع به غیر از عراق هم ۵۰۰ یورو و اعلام شده است.

تا پیش از اعلام ارز “تک نرخی”، هر چند که تخصیص ارز مبادله‌ای به مسافر متوقف شده بود، ولی شهروندان ایرانی عازم کشورهای خارجی می‌توانستند با ارائه مدارک مسافرتی و مراجعه به صرافی بانک‌ها تا سقف ۵۰۰۰ دلار ارز دریافت کنند.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.