سهم ایران از ۲۲میلیون مترمکعب آب خلیج فارس که روزانه شیرین می‌شود چقدر است؟

دوشنبه, 15ام مرداد, 1397
اندازه قلم متن


روزانه حدود ۲۲میلیون مترمکعب شیرین‌سازی آب دریا در خلیج فارس انجام می‌شود که سهم ایران از این مقدار تنها ۲۰۰هزار مترمکعب یعنی کمتر از یک درصد است.

در حالی که ایران طولانی‌ترین خط ساحلی و مرز آبی را نسبت به کشورهای عربستان، کویت، بحرین، امارات، قطر و عمان با خلیج فارس دارد اما سهم این کشور از آبی که روزانه از خلیج فارس برداشت و شیرین می‌شود کمتر از یک درصد است. این در حالیست که کمبود آب یکی از مهمترین بحران‌های ایران است.

در حال حاضر روزانه از مجموع ۹۰ میلیون مترمکعب شیرین‌سازی آب دریا در جهان، حدود ۲۲میلیون مترمکعب شیرین‌سازی آب دریا در خلیج فارس انجام می‌شود که سهم ایران از این مقدار تنها ۲۰۰هزار متر مکعب است. سهم تقریبا یک درصدی ایران از شیرین‌سازی آب خلیج فارس در صورت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در این بخش به ۴۵۰هزار مترمکعب یعنی حدود ۲درصد خواهد رسید.

بزرگترین پروژه آب شیرین‌کن جهان که رأس‌الخیر Ras Al-Khair نام دارد در خلیج فارس نصب شده است. این پروژه که در آوریل سال ۲۰۱۴ به بهره‌برداری رسید و روزانه یک میلیون و ۲۵هزار مترمکعب آب خلیج فارس را شیرین‌ می‎سازد متعلق به عربستان است.

همچنین عربستان سعودی، آمریکا، امارات و کویت بزرگترین ظرفیت آب شیرین‌سازی‌ در جهان را در اختیار دارند. تاریخ ورود این کشورها به صنعت شیرین‌سازی آب دریا به دهه ۱۹۶۰ میلادی یعنی حدود ۵۰ سال پیش می‌رسد اما با ظرفیت‌های کم شروع کرده‌ و در طی ۲۰ سال اخیر ظرفیت خود را در این بخش به سرعت افزایش داده‌اند. یعنی همزمان با سال‌هایی که زنگ خطر بحران خشکسالی و کم‌آبی در ایران به صدا درآمده بود اما بی‌تدبیری مقامات ایران موجب شد امروز کمتر از تنها یک درصد از حجم آبی که از خلیج فارس شیرین می‌شود به ایران اختصاص داشته باشد.
از: کیهان لندن


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.