نمایشگاه نقاشی تهمینه میلانی تعطیل شد! / تهدید به آتش‌سوزی برای اعتراض به آثار خانم کارگردان!!

در اقدامی عجیب و ناباورانه نمایشگاه تهمینه میلانی در گالری ایوان پس از دو روز تعطیل شد.

ایران آرت: نمایشگاه آثار نقاشی تهمینه میلانی با نام “فیلم‌هایی که نساختم” که از روز جمعه ۱۶ شهریور در گالری ایوان برپا شده بود، تعطیل شد. اتفاقی سوال برانگیز که می تواند تبعات ناگواری برای فضای تجسمی تلقی شود.

برپایی نمایشگاه تجسمی توسط یک سینماگران اتفاق تازه ای نیست اما شدت و نوع برخورد با نقاشی های تهمینه میلانی بسیار سوال برانگیز است.

گالری ایوان در صفحه اینستاگرامش بدون هیچ توضیحی خبر تعلیق نمایشگاه را بازتاب داده اما تهمینه میلانی متنی را منتشر کرده که بسیار هشدار دهنده است.

به نظر می رسد اگر گفته های خانم کارگردان صحت داشته باشد و گالری ایوان که یک گالری خصوصی با اختیارات خاص خود است در اثر تهدید رای به تعطیلی نمایشگاه داده باشد، باید مسئولین امر ورود کنند.

به گزارش ایران آرت، تهمینه میلانی دلیل تعطیل شدن نمایشگاهش را این‌گونه بیان کرد:

من یک گالری نقاشی گذاشتم و جامعه جوان هنرهای تجسمی در اعتراض به این‌که چرا گالری‌ها به جای نمایش آثار آن‌ها، نقاشی‌های من را به نمایش گذاشته‌ادن، آشوب کردند. روز افتتاحیه هم پای پلیس به میان آمد. متأسفانه امروز کار به تهدید آتش زدن آثار هنری خود در مقابل گالری ایوان کردند. متأسفم که اعلام کنم تا اطلاع ثانوی گالری تعطیل است. عذرخواهی ویژه دارم از دوستانی که از شهرستان‌ها برای دیدن نمایشگاه به تهران آمده‌اند.

رسانه هایی مانند مهر و ایلنا دیروز و امروز نوشته اند : نمایشگاه میلانی با نقدهای متعددی از سوی فعالان عرصه هنرهای تجسمی مواجه شد و صحبت‌هایی از اثر کپی که روی دیوار رفته تا نقدهایی درخصوص رانت نام او برای برگزاری نمایشگاه و در اختیار گرفتن گالری و قیمت‌گذاری آثار مطرح شد. با این وجود میلانی بسیاری از انتقادات را ناشی از یک جریان هدایت شده می‌داند که درصدد تخریب او هستند.

این  کارگردان چند ساعت پیش از تعطیلی نمایشگاهش به ایلنا گفت: برخی هنرمندان جوان ما به دلیل گرانی گالری‌ها نمی‌توانند آثارشان را ارائه بدهند،‌ از این رو خشمگین هستند.

خبرگزاری مهر چه نوشت؟ 

به نقل از مهر، در روز افتتاحیه نمایشگاه میلانی، گالری ایوان تا ساعت‌ها مملو از جمعیت بود و مردم زیادی برای سلفی گرفتن با میلانی صف کشیده بودند اما در مقابل، چند هنرمند جوان مقابل در ورودی گالری ایوان ایستاده بودند و تعدادی از کارهای هنری استادان شاخص تجسمی (از جمله محسن وزیری مقدم و بهمن محصص) را در دست داشتند و از مردم سوال می‌کردند آیا هنرمندان خالق این آثار را می‌شناسند یا خیر و قصدشان از این حرکت اعتراضی نمایش هنر واقعی به مردم بود و معتقد بودند که مردم باید به تماشای هنر واقعی بروند.

این اعتراض‌ها که از همان زمان افتتاح نمایشگاه رقم خورد متمرکز بر این بود که چرا افرادی که در حوزه‌ای دارای شهرت و طرفدار هستند تنها به واسطه آن شهرت به خود اجازه ورود به عرصه هنری دیگری را داده و بدون داشتن پشتوانه هنری مثلا دست به خلق نقاشی می زنند.

مهر نوشت: این حاشیه‌ها و اعتراض ها به همان روز ختم نشد بلکه این آغاز ماجرا بود و کارشناسان هنری از فردای آن روز ناظر به کیفیت نقاشی‌ها برگزاری چنین نمایشگاه و قیمت‌های تابلوها را به نقد کشیدند. هنوز این نقدها پاسخ داده نشده بود که به یکباره مشخص نیست تعدادی از این آثار کپی نقاشی های یک هنرمند خارجی است.

تهمینه میلانی در مورد ادعای کپی بودن یکی از آثارش نوشت: دوستان عزیز! من الان رفتم در صفحه خانم @jenny-meilihove و این تصویرو دیدم و متوجه شباهت نقاشی خودم با کار ایشان شدم .از این بابت قلبا متاسفم این تابلو را از نمایشگاه خارج و‌ صدمه ی وارد شده را جبران می کنم .حقیقتا نمی دانستم که این تصویر که احتمالا روی یک‌کارت پستال برایم ارسال و یا در فیس بوک دیده‌ام و در ناخوداگاهم نقش بسته است .ایشان را تا دیشب نمی شناختم و‌ حتما از ایشان هم عذرخواهی خواهم کرد.

همچنین مهر نوشته است: تعدادی از هنرمندان نیز نقاشی‌های تهمینه میلانی را ضعیف و کپی‌ شده از آثار «jenny meilihove» که در حوزه طراحی کتاب کودک و کارت پستال فعال است و برخی آثار «آمادئو مودیلیانی» نقاش مشهور ایتالیایی برشمردند. آنها به قیمت‌گذاری‌ بالای این نمایشگاه اشاره و ابراز کردند که ۲۵ میلیون تومان قیمت مناسب چنین آثاری نیست.

البته برخی هم معتقدند در وضعیت کنونی که هنرهای تجسمی از نبود مخاطب عمومی رنج می‌برد و هنرمندان و گالری‌دارها با ترفندهای مختلف نمی‌توانند مخاطبان عام را به گالری‌ها بکشانند چه برسد به اینکه یک تابلو یا اثر هنری خریداری کنند، حرکت‌هایی نظیر به نمایش گذاشتن آثار تهمینه میلانی می‌تواند کورسوی امیدی باشد.

علی‌محمد زارع سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران که یکی از حاضران در افتتاحیه نمایشگاه نقاشی‌های تهمینه میلانی بود، در این باره به مهر گفت: به نظر من هر کسی که بتواند کمکی به هنر تجسمی کند، راه‌های ارتباطی با هنر تجسمی را به مردم بهتر یاد می‌دهد. تهمینه میلانی با اسم و رسمی که در سینما دارد حالا وارد هنرهای تجسمی شده است و مردم او را بیشتر می‌شناسند. البته اطلاع ندارم او قصد تمرکز بر این حوزه دارد یا خیر چون هنرهای تجسمی در حال حاضر به ایده و خلاقیت رسیده است و مانند گذشته نیست. اگر تهمینه میلانی در حوزه تجسمی تمرکز کند، قطعاً موفق خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: همین که تهمینه میلانی جمعیت زیادی از مردم عادی را به گالری کشانده است که نقاشی می‌بینند، حرکت مبارکی است و آشناکردن مردم و حتی دوستداران سینما با هنرهای تجسمی محسوب می‌شود.

تهمینه میلانی در مورد علاقه‌اش به کشیدن نقاشی می‌گوید: از زمانی که به یاد دارم، شنیدن قصه، خواندن کتاب و کشیدن نقاشی حال مرا خوب می‌کرد. وقتی غمگین و دلشکسته بودم، وقتی حوصله آدم‌های اطرافم را نداشتم، حتی وقتی از شوق زندگی لبریز می‌شدم، نقاشی می‌کشیدم.

او همچنین در توضیح اولین نمایشگاه نقاشی‌اش آورده است: هر تابلوی این نمایشگاه داستانی دارد و چون من سینماگری قصه‌گو هستم، همانند فیلم، برای نمایش هر قصه، متناسب با محتوا و موضوع آن، روش و تکنیک متفاوتی برگزیدم. با این حساب، نقاشی‌های من براساس آموزه‌ها، تکنیک و روش مشخصی ندارند و راه خود را می‌روند، اما از روحی واحد سرچشمه گرفته شده‌اند. روح من و چراکه نه!

قرار بود تهمینه میلانی تا ۲۳ شهریور در گالری ایوان میزبان علاقه‌مندان باشد که نمایشگاهش تعطیل شد. باید دید تکلیف این نمایشگاه چه خواهد شد.

از:  IranArt ایران آرت

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل