مدیر آستان ابن‌بابویه: سنگ‌قبر محمدعلی فروغی ارزش تاریخی نداشت!

یکشنبه, 25ام شهریور, 1397
اندازه قلم متن

کیهان لندن:

– علی منصوری گفته که سنگ قبر محمدعلی فروغی بازسازی شده است.
– آرامگاه خانوادگی محمدعلی فروغی (ذکاءالملک) ۶۴ مترمربع مساحت دارد و در جوار آرامگاه شیخ صدوق در شهرری واقع شده است.
– رئیس کمیته بودجه و نظارت شهرداری تهران تخریب سنگ قبر فروغی را «سبب محرومیت نسل جدید از بهره‌مندی از شخصیت‌هایی است که اجزای هویت تاریخی ایرانیان به‌ حساب می‌آیند» دانسته است.

تصاویر منتشر شده از سنگ قبر محمدعلی فروغی ادیب و سیاستمدار ایرانی در حالی از شکسته و تکه‌تکه شدن سنگ قبر وی حکایت دارد که مدیر ابن بابویه می‌گوید نشست زمین باعث این تخریب شده! او حتی گفته که سنگ قبر فروغی جدید بوده و ارزش تاریخی نداشته است!
محمدعلی فروغی

تصاویر منتشر شده از سنگ قبر محمدعلی فروغی سیاستمدار و ادیب دوران مشروطه و پهلوی در حالی نشان از شکسته و تکه‌تکه شدن آن دارد که مدیر ابن‌بابویه شهرری می‌گوید ارتفاع ۸ متری قبر فروغی و فرونشست زمین عامل اصلی شکستن سنگ قبر بوده است.

حجت‌الاسلام علی منصوری مدیر آستان ابن‌بابویه گفته که «۹ نفر از اعضای خانواده فروغی در این آرامگاه خانوادگی دفن هستند که تمامی این قبور توسط اداره اوقاف شهرستان ری و با هماهنگی خانواده ایشان بازسازی و همسطح‌سازی شد.»

او در حالی این توضیحات را ارائه داده که در سالهای گذشته قبور چهره‌های سیاسی، فرهنگی و هنری دگراندیش توسط افرادی ناشناس تخریب، سرقت و یا سیمان می‌شود و همواره واکنش مسئولان فرافکنی و پاک کردن صورت مسئله بوده است.

حجت‌الاسلام منصوری مدیر ابن بابویه گفته که «آرامگاه خانوادگی محمدعلی فروغی (ذکاءالملک) ۶۴ مترمربع مساحت دارد و در جوار آرامگاه شیخ صدوق در شهرری واقع شده است.»

وی تصریح کرد: «این آرامگاه در حدود ۸۰ سانتی‌متر بالاتر از سطح اصلی زمین قرار داشت که همین امر موجب نشست قبر و شکستن سنگ‌ها شد.»


مدیر آستان ابن بابویه گفته که «سنگ قبر فروغی نیز قدمت تاریخی ندارد و سه سال پیش توسط خانواده‌اش تعویض شده بود.»

مجید فراهانی رئیس‌ کمیته بودجه و نظارت شورای‌ شهر تهران در نامه‌ای به شهردار منطقه ۲۰ از تخریب سنگ قبر محمدعلی‌ فروغی سیاستمدار و محقق نامدار عصر قاجار و پهلوی انتقاد کرده است.

وی در بخشی از این نامه، گورستان ابن بابویه شهر ری دُر نایابی دانسته که هر گوشه آن یادآور بخشی از تاریخ پرفراز و‌ نشیب این مرز و بوم به شمار می‌رود و اگر در هر کشور دیگری بود مورد توجه و بازدید جهانگردان داخلی و بین‌المللی قرار می‌گرفت.

فراهانی نوشته است: «تخریب سنگ قبر فروغی، سیاستمدار کارکشته ایرانی و مصحح مشهور بوستان و‌ گلستان سعدی نه فقط تخریب میراث ماندگار این سرزمین بلکه سبب محرومیت نسل جدید از بهره‌مندی از شخصیت‌هایی است که اجزای هویت تاریخی ایرانیان به‌ حساب می‌آیند.»

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.