ایران خواستار محکومیت جهانی اسرائیل به خاطر تهدید این کشور شد

پنجشنبه, 29ام شهریور, 1397
اندازه قلم متن


ایران خواستار محکومیت جهانی اسرائیل به خاطر تهدید این کشور شد.

دفتر نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان و رئیس دوره‌ای شورای امنیت، سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در جریان مراسمی در کنار تاسیسات رآکتور هسته‌ای آن کشور را به عنوان تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت محکوم کرده است. پیشتر، وزیر خارجه جمهوری اسلامی این سخنان را تهدید اتمی ایران توصیف کرده بود.

در این نامه آمده است که “داشتن تسلیحات هسته‌ای توسط رژیمی که سابقه‌ای طولانی در تجاوز، اشغال، نظامیگری، تروریسم دولتی و دیگر جنایات بین‌المللی دارد، بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت منطقه‌ای است.” نمایندگی ایران از جامعه بین‌المللی خواسته است تا “در برابر اقدامات لجام گسیخته وتهدید هسته‌ای” اسرائیل موضعی قوی اتخاذ کرده و دولت آن کشور را به تبعیت از قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل وادارد کند.

نمایندگی جمهوری اسلامی همچنین از سازمان ملل خواسته است تا اسرائیل را مجبور کند به پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای – ان‌پی‌تی – بپیوندد و برنامه اتمی خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد. این نامه افزوده است که جامعه جهانی باید اقدام قاطعی در جهت اطمینان از نابودی تمامی تسلیحات اتمی به عمل آورد.

سه هفته پیش، بنیامین نتانیاهو در سخنانی در مراسم نامگذاری تاسیسات هسته‌ای این کشور به نام “شیمون پرز”، نخست وزیر و رئیس جمهوری اسبق اسرائیل، هشدار داد که تهدیدات خارجی علیه این کشور با واکنش متقابل مواجه خواهد شد.

آقای نتانیاهو بدون نام بردن از کشور خاصی، گفت: “هر کسی که تهدید کند اسرائیل را نابود خواهد کرد باید بداند که همین سرنوشت را برای خود رقم می‌زند، و باید بداند که هرگز به هدف خود نخواهد رسید.” مقامات مختلف جمهوری اسلامی در مواردی اسرائیل را به نابودی یا حمله موشکی تهدید کرده‌ و نابودی اسرائیل از جمله شعارهای اصلی حکومت ایران بوده است.

نخست وزیر اسرائیل در همین سخنرانی بار دیگر اعلام کرد که حضور نظامی جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه را تحمل نخواهد کرد و “هر اقدام لازمی” را برای جلوگیری از چنین حضوری در نظر خواهد گرفت. وی گفت که اقدامات لازم شامل واکنش نظامی نیز خواهد بود.

اظهارات بنیامین نتانیاهو با واکنش محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی مواجه شد که او را به “جنگ‌افروزی” و تهدید ایران به “نابودی اتمی” متهم کرد.

تاسیسات اتمی دیمونا به “مرکز پژوهشی شیمون پرز” تغییر نام یافته است

در گذشته اسرائیل در موارد متعدد علیه اظهارات مقامات جمهوری اسلامی در مورد نابودی اسرائیل یا تهدید به حمله به آن کشور اعتراض کرده‌ است. در برخی موارد، تهدید مقامات جمهوری اسلامی به “محو اسرائیل از نقشه جهان” با واکنش گسترده‌تر کشورهای مختلف و سازمان ملل مواجه شده است. حکومت جمهوری اسلامی کشور اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و معتقد است که این کشور فاقد مشروعیت است.

تاسیسات اتمی اسرائیل، که به گفته آقای نتانیاهو در دهه ۱۹۵۰ و هنگامی برنامه‌ریزی شد که شیمون پرز سمت وزیر دفاع را در دولت این کشور برعهده داشت، به خاطر نزدیکی به شهر دیمونا، تا پیش از این کوره اتمی دیمونا خوانده می‌شد. گفته می‌شود که کارشناسان اسرائیلی از اواسط دهه ۱۹۶۰ و به خصوص پس از جنگ هفت روزه کشورهای عرب و اسرائیل در پی ساختن تسلیحات اتمی بودند و در سال‌های بعد توانستند تعدادی کلاهک اتمی و تجهیزات حمل آنها را تولید کنند.

اسرائیل هرگز رسما فعالیت اتمی نظامی خود را تایید یا تکذیب نکرده اما در سال ۱۹۸۶، یک تکنیسین اتمی سابق اسرائیل که از فعالان طرفدار صلح بود، در مطالبی در رسانه‌های بریتانیایی وجود چنین فعالیتی را فاش کرد.

اسرائیل پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای را امضا نکرده و در نتیجه، ملزم نیست اطلاعات مربوط به برنامه‌های اتمی خود را در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد و آنها را زیر نظر این نهاد دنبال کند. دو کشور اتمی دیگر، یعنی هند و پاکستان نیز، این پیمان را امضا نکرده‌اند.

شیمون پرز، از سیاستمداران قدیمی اسرائیل، در سپتامبر سال ۲۰۱۶ در سن ۹۳ سالگی درگذشت. او که به خاطر ارتباط با توافق اسلو با فلسطینیان و صلح با اردن از دریافت کنندگان جایزه صلح نوبل است، در سمت های مختلف دولت اسرائیل از جمله عضویت در کابینه و نخست وزیر خدمت کرد و از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ نیز سمت تشریفاتی رئیس جمهوری این کشور را برعهده داشت.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.