اسماعیل بخشی، نماینده کارگران هفت‌تپه: آنقدر شکنجه شدم که سه روز نمی‌توانستم تکان بخورم

جمعه, 14ام دی, 1397
اندازه قلم متن

اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران هفت‌تپه، می‌گوید در دوران بازداشتش آنقدر شکنجه شده بود که سه روز نمی‌توانست حرکت کند.

آقای بخشی با انتشار پستی در حساب اینستاگرام خود ضمن شرح شکنجه جسمی و روحی، گفته ماموران اطلاعاتی به او “فحش‌های رکیک” می‌دادند و مکالمات شخصی او با همسرش را شنود کرده بودند.

او می‌گوید اثرات شکنجه‌ها چنان دامنه‌دار بوده است که پس از آزادی هنوز دچار حمله‌های عصبی می‌شود و ناچار به استفاده از داروهای اعصاب و روان شده است.

آقای بخشی محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران را به “مناظره زنده تلویزیونی” دعوت کرده است تا درباره مواردی در پرونده او پاسخگو باشد.

او خطاب به وزیر اطلاعات ایران گفته است: “از نظر اخلاقی، حقوق بشری و بخصوص دین اسلام حکم شکنجه یک بازداشتی چیست؟ آیا رواست؟ اگر رواست به چه میزان؟”

در جریان اعتراضات گسترده کارگران شرکت نیشکر هفت‌‎تپه، چندین نفر از آنان بازداشت شدند که بازداشت اسماعیل بخشی طولانی‌تر از دیگران بود و منابع کارگری اعلام کردند آقای بخشی در جریان بازداشت شکنجه شده و “سر و صورت مورد ضربات متعددی قرار گرفته به طوری که صورت او کبود و متورم بوده است. همچنین او دچار خونریزی معده بوده است”.

مقام‌های قضایی و دولتی شکنجه آقای بخشی را تکذیب کردند.

او نزدیک به ۴ هفته در بازداشت بود و سرانجام با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

اسماعیل بخشی در شرح دوران بازداشتش نوشته است: “در روزهای اول بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ مرا شکنجه و زیر مشت و لگد گرفتند که تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم.”

“آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجز آور بود”.

او می‌گوید: “امروز پس از گذشت تقریبا دو ماه از آن روز سخت در دنده‌های شکسته‌ام، کلیه‌ها، گوش چپم و بیضه‌هایم احساس درد می‌کنم.”

او همچنین به شنود مکالمات تلفنی خودش و اعضای خانواده‌اش اعتراض کرده و از وزیر اطلاعات ایران پرسیده است: “آیا ‘شنود ‘ خصوصی‌ترین مکالمات انسانها از نظر اخلاقی، حقوق بشری و دین اسلام رواست؟ به چه حقی مکالمات تلفنی خصوصی بنده و همسر عزیزم را دستگاه اطلاعاتی شما باید ‘شنود ‘ کند؟”

یکی از کانال‌های تلگرامی کارگران هفت‌تپه نیز این روایت آقای بخشی را از ایسنتاگرام او نقل کرده است.

اعتراضات کارگری گسترده

در ماه‌های اخیر اعتراضات کارگری و صنفی گسترده‌ای در ایران برگزار شده است و به ویژه در استان خوزستان کارگران معترض هفت‌تپه و فولاد اهواز تجمع‌هایی را در شوش و اهواز برگزار کرده‌اند که حمایت دیگر اقشار مردم را هم داشته است.

حکومت ایران چندین نفر را در جریان برخورد با این اعتراضات بازداشت کرده که علی نجاتی، از فعالان کارگری و کارگر سابق هفت‌تپه، به همراه دست کم هفت نفر از کارگران معترض فولاد اهواز، هنوز در بازداشت به سر می‌‎برند.

پرداخت حقوق‌های معوقه یکی از درخواست‌های اصلی کارگران بوده است. آنها همچنین خواهان امنیت شغلی و به رسمیت شناخته شدن تشکل‌های صنفی خود بوده‌اند.

کارگران در ایران به ندرت اجازه یافته‌اند که مستقل از حکومت تشکیلات صنفی به راه بیندازند.

در مواردی مثل سندیکای نیشکر هفت‌تپه و سندیکای شرکت واحد هم که توانسته‌اند تشکیلاتی برای بیان اعتراضاتشان بسازند، رهبران سندیکایی و فعالان کارگری با برخورد قضایی و امنیتی مواجه بوده‌اند.

به تازگی “شورای اسلامی کار هفت‌تپه” در این واحد صنعتی انتخاباتی برگزار کرده است که فعالان کارگری مستقل می‌گویند استقبال از آن پایین بوده است.

یک مقام ارشد اداره کار استان خوزستان گفته است که “مجمع نمایندگان کارگران هفت‌تپه” به رسمیت شناخته نمی‌شود، چرا که “روال قانونی” را طی نکرده است.

اسماعیل بخشی یکی از نمایندگان این مجمع بود.

بازگشت از روند خصوصی‌سازی و تغییر مدیریت هفت‌تپه به صورت “شورایی” از دیگر خواسته‌های کارگران معترض بوده است.

View this post on Instagram

. ♦️دعوت از حجت الاسلام علوی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی به مناظره در یک برنامه زنده تلویزیونی جناب آقای علوی در ۲۵ روزی که ناعادلانه در بازداشت وزارت اطلاعات بودم مصائب و رنج هایی بر من تحمیل شد که هنوز از شرّ آنها خلاص نشدم و برای رهایی از آن ها به داروهای اعصاب و روان پناه آورده ام، اما در این مدت دو پرسش اساسی مثل خُره مغز مرا درگیر خود کرده است که پاسخ دهنده ی اصلی آنها فقط شخص شما میباشید و این حق بنده و ملت شریف ایران است که پاسخ این پرسش ها را بدانیم. اول اینکه در روزهای اول بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ مرا شکنجه و زیر مشت و لگد گرفتند که تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجر آور بود و امروز پس از گذشت تقریبا دوماه از آن روز سخت در دنده های شکسته ام، کلیه ها، گوش چپم و بیضه هایم احساس درد میکنم جالب اینکه شکنجه گران خود را سرباز گمنام امام زمان می‌نامیدند اما به بنده و خانم قلیان انواع اقسام فحش های رکیک جنسی میدادند و ایشان راهم کتک می‌زدند اما از شکنجه ی جسمی بدتر، شکنجه های روانی بود، نمی‌دانم چه بر سرم آوردند که مثل موش آب کشیده شده بودم و هنوز دستهایم میلرزد، منی که زمین زیر پایم میلرزید تحقیر شدم و به شخصیت دیگری بدل شده بودم و هنوز با وجود قرص های اعصاب و روان گاهی دچار حمله های شدید عصبی روحی و روانی می شوم، اکنون از جنابعالی بعنوان وزیر اطلاعات و کسی که خودش یک روحانی مذهبی ست این پرسش را دارم : از نظر اخلاقی، حقوق بشری و بخصوص دین اسلام حکم شکنجه ی یک بازداشتی چیست؟ آیا رواست؟ اگر رواست به چه میزان؟ مسئله دوم که برای من و خانواده ام بسیار بسیار مهمتر از شکنجه های جسمی و روحی ست بحث «شنودِ» مکالمات تلفنی بنده و خانواده ام توسط دستگاه اطلاعاتی شماست، بازجویم میگفت ما از همه چیز تو خبر داریم حتی می‌دانیم همسرت چند بار بخاطر مبارزاتت با تو دعوا کرده است گفتم از کجا میدانید گفت مدت ها تماس های تو «شنود» می شد که باعث عصبانیت شدید من حین بازجویی شد حال پرسش بنده و خانواده ام از شما بعنوان وزیر اطلاعات و یک شخصیت روحانی و مذهبی این است که : آیا «شنود» خصوصی ترین مکالمات انسانها از نظر اخلاقی، حقوق بشری و دین اسلام رواست؟ به چه حقی مکالمات تلفنی خصوصی بنده و همسر عزیزم را دستگاه اطلاعاتی شما باید «شنود» کند؟؟؟ لذا جناب آقای علوی اینجانب اسماعیل بخشی برای شنیدن پاسخ هایتان شما را به یک مناظره در یک برنامه زنده تلویزیونی دعوت میکنم اسماعیل بخشی ۱۴ دی ۹۷

A post shared by اسماعیل بخشی (@smaeil.bakhshi) on

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.