وزارت خارجه آمریکا: پیشنهاد پول برایان هوک به ناخدای نفتکش ایرانی صحت دارد

آدریانحق نشر عکسGETTY IMAGES
نام نفتکش “گریس یک” بعد از توقیف در جبل‌الطارق به “آدریان دریای یک” تغییر کرد

وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی تایید کرده است که گزارش فایننشیال تایمز مبنی بر ایمیل برایان هوک، مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا به کاپیتان نفتکش “آدریان دریای یک” صحیح است.

این روزنامه بریتانیایی گزارش داده بود به ایمیل‌هایی دست یافته که نشان می‌دهند برایان هوک، مسئول ایران در وزارت خارجه آمریکا به کاپیتان هندی نفتکش “آدریان دریای یک” پیشنهاد کرده که در ازای “چندین میلیون دلار” این نفتکش را به کشوری ببرد که آمریکا بتواند آن را توقیف کند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۵ سپتامبر در پاسخی از طریق ایمیل به بی‌بی‌سی فارسی، جزییات گزارش فایننشال تایمز را تایید کرد.

همزمان مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا گفته است که پنتاگون درحال حاضر طرحی برای توقیف این نفتکش ندارد.

به گزارش رویترز او روز پنجشنبه در لندن به خبرنگاران گفت: “ما درباره طرح ها علنی صحبت نمی کنیم، اما درحال حاضر من برنامه ای روی میز برای چنین کاری ندارم.”

این اقدام یک مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا علاوه بر واکنش‌های بین‌المللی در داخل آمریکا هم موجب انتقاد از دستگاه دیپلماسی دولت آقای ترامپ شده است.

مجله ‘آمریکن کانسروتیو’ که خود را یک نشریه محافظه‌کار متعهد به آرمان‌های راست سنتی معرفی می‌کند در یادداشتی به قلم دانیل لاریسون نوشته: ” این تنها یک ایمیل نبوده بلکه یکی از مجموعه ایمیل های مشابهی بوده که اقای هوک فرستاده… این بود سیاست فشار حداکثری… پیشنهاد رشوه، تهدیدهای بزرگ و ناکامی کامل.”

از سوی دیگر در روز پنجشنبه وزارت دارایی آمریکا اخطار داد هر کسی در اطراف جهان به سوختگیری نفتکش های ایرانی تحریم شده توسط آمریکا کمک کند خود با خطر تحریم روبرو خواهد شد.

با این حال اوفک، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خارجه آمریکا، گفت که سوخترسانی به کشتی های ایرانی حامل کالاهای کشاورزی، مواد غذایی، یا دارویی به ایران هدف تحریم نخواهد بود، مگر آنکه معاملات مربوط به آنها قبلا هدف تحریم واشنگتن بوده باشد.

نفتکش “آدریان دریای یک” با نام “گریس-۱” در روز ۴ ژوئیه (۱۳ تیرماه) توسط نیروهای بریتانیایی در تنگه جبل‌الطارق توقیف شد. اما این کشتی سرانجام در میانه ماه اوت آزاد شد.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی که دیروز، چهارشنبه، منتشر کرد نوشته بود به ایمیل‌های برایان هوک به اکهیلش کومار، کاپیتان هندی این کشتی دست یافته که در روز ۲۶ اوت (۴ شهریور ماه) فرستاده شده‌اند.

در این زمان، کشتی “آدریان دریای یک” در آب‌های دریای مدیترانه در حرکت بود.

به نوشته این روزنامه بریتانیایی، آقای هوک در ایمیل خود نوشته است: “من برایان هوک هستم … من به عنوان نماینده ویژه ایران برای مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا کار می‌کنم.”

هوک در ادامه این ایمیل خطاب به آقای کومار نوشته که برایش “خبر خوبی” دارد. این خبر خوب نیز این است که اگر او کشتی را به جایی ببرد که آمریکا آن را توقیف کند، “چندین میلیون دلار” دریافت خواهد کرد.

چنانکه فایننشال تایمز نوشته است، در این ایمیل برای اینکه اعتماد کاپیتان نفتکش ایرانی جلب شود، شماره تلفن وزارت خارجه آمریکا نیز وجود دارد.

در گزارش اشاره‌ای به پاسخ آقای کومار به این پیشنهادات نشده است.

حق نشر عکسGETTY IMAGES
فایننشال تایمز نوشته که برایان هوک در ماههای اخیر ایمیل‌های مشابهی به کاپیتان‌های دیگر کشتی ایران هم فرستاده است

آن طور که مشخص است با وجود پیشنهاد میلیون دلاری آقای هوک، کشتی آدریان دریای یک به راهش ادامه داد و در نهایت چهار روز بعد از ارسال این ایمیل، آمریکا کشتی آدریان دریای یک و کاپیتان آن را تحریم کرد.

بعد از این اتفاق در روز اول سپتامبر (۱۰ شهریور ماه) هند اعلام کرد که تحریم شدن یکی از شهروندانش را به شکل رسمی از وزارت خارجه آمریکا دنبال خواهد کرد.

به نوشته روزنامه هندی “اکونومیست تایمز”، مقام‌های هندی استدلال می‌کنند که شهروندان این کشور که در کشتی‌های دیگر کار می‌کنند، نقش مستقیمی در خرید و فروش‌ها ندارند و آقای کومار نیز مسئول اقدامات مقام‌های تهران نیست.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز بدون اشاره به وضعیت کاپیتان هندی کشتی آدریای دریای یک در توییتی نوشت: “بعد از اینکه آمریکا در دزدی دریایی شکست خورد، حالا به باج‌گیری روی آورده: نفت ایران را برای ما بیاورید و میلیون‌ها دلار بگیرید، وگرنه خودتان تحریم می‌شوید.”

روزنامه فایننشال تایمز نوشته است، ایمیلی که برای کاپیتان آدریان دریای یک ارسال شده، نخستین ایمیل از این دست نیست و در ماه‌های اخیر بسیاری از کاپیتان‌هایی که کشتی‌های ایرانی را کنترل می‌کنند، ایمیل‌ها و تکست‌هایی از برایان هوک دریافت کرده‌اند.

برایان هوک، در کنار مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید از چهره‌های اصلی کمپین موسوم به “فشار حداکثری” بر تهران هستند.

در چارچوب این کمپین، واشنگتن از برجام خارج شده و تحریم‌های سخت‌گیرانه و فزاینده‌ای علیه ایران وضع کرده است.

ناتوانی تهران در فروش نفت و فشارهای اقتصادی قابل توجه در نهایت موجب شد تا ایران اعلام کند به شکل گام به گام از تعهداتش در برجام تخطی خواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید توافقی که دولت کشورش در دوران باراک اوباما امضا کرده، توافق خوبی نیست و در عوض اگر مقام‌های ایرانی با او مذاکره کنند، به توافقی دست خواهند یافت که هم برای آمریکا بهتر باشد و هم برای ایران.

از: بی بی سی

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل