خشم عراقی‌ها از حضور مجدد قاسم سلیمانی در بغداد، کنسولگری جمهوری اسلامی در نجف را برای بار سوم به آتش کشید

کنسولگری جمهوری اسلامی در نجف پس از نخستین حمله؛ ۲۷ نوامبر ۲۰۱۹

– سه‌شنبه برای بار سوم عراقی‌های خشمگین به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در نجف حمله کردند و آن را دوباره به آتش کشیدند.
– حضور قاسم سلیمانی در بغداد و تلاش او برای تشکیل دولت جدیدی که نفوذ جمهوری اسلامی را بپذیرد، خشم معترضین عراقی را شعله‌ور ساخته است.
– یک روزنامه‌نگار عراقی: همان کسانی که عادل عبدالمهدی را انتخاب کردند در بغداد جمع شده‌اند که جانشین او را انتخاب کنند! آنهم در نشستی به ریاست قاسم سلیمانی! حضور یک فرمانده نظامی ایرانی در بغداد و در نشست برای انتخاب نخست وزیر جدید، اهانتی غیرقابل قبول برای مردم عراق است.

احمد رأفت – سه‌شنبه، ۳ دسامبر ۲۰۱۹، عراقی‌های خشمگین برای سومین بار به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در نجف حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. ساختمانی که در روزهای گذشته دو بار مورد حمله قرار گرفته و به آتش کشیده شده بود. دلیل حمله مجدد به این ساختمان، حضور دوباره قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که عراقی‌های خشمگین به او لقت «ملعون» داده‌اند، در بغداد است.

عبدالمنعم البشاری روزنامه‌نگار در بصره به کیهان لندن در مورد سفر جدید قاسم سلیمانی به بغداد می‌گوید: «مردم این کشور دولت و نخست‌وزیر بی‌لیاقت و فاسد را مجبور به استعفا کردند اگرچه هدف اعتراض‌ها برکناری این یا آن فرد نبود بلکه تغییر شیوه انتخاب افرادی است که قرار است بر ما حکومت کنند. حالا همان کسانی که عادل عبدالمهدی را انتخاب کردند در بغداد جمع شده‌اند که جانشین او را انتخاب کنند! آنهم در نشستی به ریاست قاسم سلیمانی! حضور یک فرمانده نظامی ایرانی در بغداد و در نشست برای انتخاب نخست وزیر جدید، اهانتی غیرقابل قبول برای مردم عراق است. جوانان عراقی با حمله مجدد به کنسولگری جمهوری اسلامی در نجف پاسخ این رفتار کثیف دولت تهران را دادند.»

این روزنامه‌نگار عراقی در ادامه می‌افزاید «محمد کوثرانی از رهبران حزب‌الله لبنان نیز که در این سازمان مثلا ریاست میز عراق را بر عهده دارد، قاسم سلیمانی را در این سفر همراهی می‌کند. هدف آنها قانع کردن رهبران احزاب شیعی، سنی و کردی برای تشکیل دولت جدیدی است که رئیس آن را باز هم جمهوری اسلامی تعیین خواهد کرد. هر دولتی که در این شرایط و به خواست جمهوری اسلامی در عراق بر سر کار بیاید، به سرنوشت عادل عبدالمهدی دچار خواهد شد زیرا ما خواهان تغییر در راس دولت نیستیم، خواست ما تغییر در نحوه تشکیل دولت و اداره کشور است. مردم به زبانی ساده و بسیار گویا بیش از دو ماه است که با پرداخت هزینه سنگینی می‌گویند خواهان این هستند که سیاست‌های فرقه‌ای کنار گذاشته شود و کسانی اداره کشور را در دست گیرند که نماینده شیعه، سنی یا کرد نباشند، بلکه نماینده مردم عراق باشند و منافع این مردم را در اولویت قرار دهند و نه منافع ایران، ترکیه، عربستان یا آمریکا و هر کشور دیگری را. ما بچه‌های یتیم نیستیم که احتیاج به قیم داشته باشیم!»

اعتراض بدون وقفه مردم عراق برخی از سیاستمداران را مجبور به عقب‌نشینی کرده است. اسامه نجیفی، از سیاستمداران سنی و رئیس سابق پارلمان، خواهان پایان سیاست‌های «توسعه‌طلبانه» جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه شده و افزوده است «نفوذ ایران در عراق حتی اگر هم برای مدتی به طول انجامد، پایان خواهد پذیرفت.» اسامه نجیفی خواستار «برگزاری انتخابات زودهنگام برای بازنگری در روند سیاسی» شده و تاکید کرده است که این انتخابات باید بدون استثنا با «نظارت بین‌المللی» برگزار شود.

قبل از او حیدر العبادی که در بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ با حمایت جمهوری اسلامی ریاست دولت عراق را بر عهده داشت نیز خواهان پایان دخالت‌های تهران شده و گفته بود «جمهوری اسلامی باید سیاست‌های خود در قبال عراق را بطور جدی تغییر دهد.» حیدر العبادی که در آخرین انتخابات عراق با فهرست «فتح» نتوانسته بود موفقیت چشمگیری داشته باشد، در هفته‌های گذشته بارها تاکید کرده بود که «منافع عراق حکم می‌کند که این کشور با تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی همراهی کند.»

خبرگزاری فرانسه می نویسد نمایندگان ائتلاف انتخاباتی «آلسائرون» که علاوه بر گروه مقتدی صدر برخی از گروه‌های چپگرا را نیز در بر می‌گیرد در نشست روز سه‌شنبه با قاسم سلیمانی و محمو کوثرانی شرکت نکردند و اعلام کردند حاضر به شرکت در روند کنونی انتخاب نخست‌وزیر جدید نیستند. البته مقتدی صدر در ماه‌های اخیر بارها در مخالفت با سیاست‌های جمهوری اسلامی صحبت کرده ولی در عمل در سفرهایش به تهران این سیاست‌ها را تأیید کرده است. عبدالمنعم البشاری در خاتمه گفتگوی تلفنی با کیهان لندن، مقتدی صدر را «مهره‌ای در دست جمهوری اسلامی» می‌خواند که از او در صورت ادامه اعتراض‌ها «برای آرام کردن مردم» استفاده خواهد کرد.

از: کیهان لندن

 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل