زلمی خلیلزاد: ایران از روند صلح افغانستان حمایت کافی نمی‌کند

آقای خلیلزاد گفته که ایران در صدد خروج نیروهای آمریکایی قبل از ایجاد صلح دراین کشور است

آقای خلیلزاد گفته که ایران در صدد خروج نیروهای آمریکایی قبل از ایجاد صلح دراین کشور است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان گفته که ایران از روند صلح افغانستان حمایت کافی نمی‌کند.

او روز جمعه سوم اسد/ مرداد در یک نشست آنلاین که توسط موسسه آمریکا برای صلح برگزار شد و همراه با سفیران افغانستان، ازبکستان و قزاقستان در واشنگتن صحبت می‌کرد، درباره چالش‌های مقابل صلح افغانستان گفت که یکی از بزرگترین چالش این است که ایران حمایت لازم را که باید از روند صلح بکند، نکرده است.

او گفت که ایران از روند گفت‌وگوهای بین الافغانی و ایجاد ثبات در این کشور به دلیل وجود تنشهای میان تهران و واشنگتن استقبال نکرده است.

آقای خلیلزاد به صحبت‌های اخیر عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران اشاره کرده و گفت که ایران از روند صلح افغانستان و همچنین حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان خوشنود نیست.

حق نشر عکسIRNA
عراقچی در کابل گفته بود که تهران به نیت آمریکا در روند صلح افغانستان شک دارد

آقای عراقچی در سفرش به کابل گفته بود که “تهران به نیت آمریکا در روند صلح افغانستان شک دارد.” او در مصاحبه با تلویزیون”طلوع نیوز” گفته بود که تهران مخالف صلح در افغانستان نیست، اما آنچه که آمریکا با طالبان به راه انداخته‌ معامله با این گروه است.

معاون وزیر امور خارجه ایران تاکید کرده بود که باید از رهگذر گفت‌وگوهای میان افغانان به روند صلح در افغانستان پرداخته شود اما عوامل گوناگونی وجود دارد که ایران را نسبت به برنامۀ صلح آمریکا با طالبان نا امید می‌کند.

آقای خلیلزاد گفت که اظهارات آقای عراقچی نشان دهنده این است که ایران ترجیح می‌دهد که آمریکا بدون به ثمر رسیدن صلح، این کشور را ترک کند و این به معنی ادامه جنگ در افغانستان است.

او چالش دیگر را درمسیر صلح افغانستان اختلاهای کشوهاری حوزه خلیج فارس و همچنین کشورهای آسیای جنوبی ذکر کرد و گفت که آمریکا برای جلب حمایت کشورهای همانند روسیه، هند و چین از روند صلح افغانستان تلاش دارد.

حق نشر عکسGETTY IMAGES
طالبان و آمریکا زمستان سال گذشته توافق صلح امضا کردند

خلیلزاد گفت که براساس توافق میان آمریکا و طالبان خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان مشروط بوده و برای خروج این نیروها نیز جدول زمانی در نظر گرفته شده است.

او گفت که مرحله اول خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تکمیل شده و آمریکا برای اجرایی شدن مرحله دوم منتظر است که طالبان به تعهداتش عمل می‌کند ویا خیر؟

آمریکا و طالبان دهم حوت/اسفند سال ۱۳۹۸ توافق صلح امضا کردند. خروجی نیروهای آمریکایی از افغانستان، آزادی شش هزار زندانی از دو طرف و همچنین آغاز گفت‌وگوهای بین الافغانی و برقراری آتش بس پایدار بخشی از این موافقت نامه بود.

از: بی بی سی

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل