اعتراضات بلاروس؛ کارکنان تلویزیون ملی بلاروس به اعتصاب کنندگان پیوستند

بلاروس

کارکنان تلویزیون ملی بلاروس امروز با خروج از محل کارشان به اعتصاب سراسری معترضان که از امروز به دعوت رهبر آنان سوتلانا تیخانوفسکایا صورت پذیرفته پیوستند.

کارکنان تلویزیون در اعتراض به سانسور و مسائل مربوط به انتخابات دست به اعتصاب زدند و پس از آن تلویزیون ملی بلاروس مجبور به بازپخش برنامه گذشته شد.

در همین حال خانم تیخانوفسکایا، رقیب اصلی الکساندر لوکاشنکو در انتخابات ریاست جمهوری گفته است که حاضر است رهبری کشور را به دست بگیرد.

در یک پیام ویدیویی منتشر شده از خانم تیخانوفسکایا، وی از نیروهای امنیتی و نظامی خواسته است که از معترضان حمایت کنند.

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا هم گفته است که این کشور انتخابات “جعلی” بلاروس را به رسمیت نمی‌شناسد و “سرکوب شدید” معترضان را غیرقابل قبول خواند.

آقای راب تهدید کرد که تحریم‌هایی را علیه مقامات بلاروس اعمال خواهد کرد و خواهان تحقیقات بین‌المللی مستقل شد.

وی گفت: “دنیا از خشونت به کار رفته در مقابل اعتراضات مسالمت آمیز وحشت کرده است”.

“بریتانیا با سایر همپیمانان اروپای‌اش تلاش می‌کند تا تحریم‌هایی را برعلیه کسانی که مسئول این اقدامات هستند، وضع کند و مقامات بلاروس را پاسخگوی اتفاقات نماید”.

روز یکشنبه حداقل یکصد هزار نفر در اعتراض به انتخاب مجدد آقای لوکاشنکو در خیابان‌های مینسک،‌ پایتخت بلاروس تجمع کردند و خواستار کناره‌گیری وی شدند.

خبرنگار بی‌بی‌سی در بلاروس می‌گوید از شواهد پیداست که ارتش و پلیس همچنان به آقای لوکاشنکو وفادار هستند اما میزان قدرت او در حال کم شدن است.

امروز همچنین انتظار می‌رود که کارگران شرکت‌های دولتی اعتصاب کنند و به سایر اعتصاب کنندگان در سراسر بلاروس بپیوندند.

 

الکساندر لوکاشنکو، برنده انتخابات اخیر از سال ۱۹۹۴ در بلاروس حکومت می‌کند. کمیسیون مرکزی انتخابات آقای لوکاشنکو را با ۸۰.۱ درصد در مقابل رقیبش سوتلانا تیخانوفسکایا با ۱۰.۱۲ درصد پیروز انتخابات معرفی کرد.

اتحادیه اروپا و آمریکا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری یکشنبه گذشته (۹ اوت) بلاروس را محکوم کردند.

از زمان اعلام پیروزی آقای لوکاشنکو در انتخابات، اعتراضاتی در سراسر کشور در مخالفت با او برگزار شده است. معترضان خواستار برکناری او هستند و حدود ۶۷۰۰ نفر در جریان این اعتراضات بازداشت شدند، بسیاری از بازداشت‌شدگان پس از آزادی گفته‌اند که توسط نیروهای امنیتی شکنجه شدند.

 

دعوت به اعتصاب از سوی رهبر مخالفان صورت گرفته است، میزان عصبانیت مردم از خشونت نیروهای پلیس و امنیتی در مقابل مخالفان روزافزون شده است.

مخالفان رئیس جمهور بلاروس معتقدند که وی در انتخابات تقلب کرده اما آقای لوکاشنکو این ادعا را در می‌کند و پیروزی خود را مقتدرانه می‌داند.

رئیس جمهور بلاروس روز یکشنبه از طرفدران خود خواست تا از استقلال کشور دفاع کنند. همزمان اما مخالفان وی نیز به خیابان‌ها آمدند و میزان جمعیت آنان چندین برابر طرفداران لوکاشنکو بود که آن را “بزرگترین تظاهرات مسالمت‌آمیز در تاریخ استقلال بلاروس” خوانده‌اند.

آقای لوکاشنکو در جمع هوادارانش در تجمع دیروز درخواست برگزاری انتخابات مجدد را رد کرد و نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو را متهم کرد که با استقرار در مرزهای غربی این کشور قصد دارد تمامیت ارزی بلاروس را خدشه‌دار کنند. ادعایی که ناتو تکذیب کرده است.

او گفته اگر پلیس تظاهرات روزهای گذشته را کنترل نمی‌کرد، بلاروس از دست رفته بود. رئیس‌جمهوری بلاروس تاکید کرده که نمی‌گذارد قدرت‌های خارجی نتیجه انتخابات را “مهندسی” کنند.

 
توضیح تصویر،

تظاهرات روز گذشته طرفداران رئیس جمهور بلاروس

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به آقای لوکاشنکو قول داده که در صورت دخالت خارجی، به کمک او می‌آید. اقدامی که معترضان را خشمگین‌تر کرده است.

الکساندر لوکاشنکو، ۶۵ ساله از بیست و شش سال پیش رئیس جمهوری بلاروس بوده است. بلاروس زمانی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود.

سوتلانا تیخانوفسکایا که سه شنبه (۱۱ اوت) وارد لیتوانی شد در پیامی ویدیویی از مقامات بلاروس خواست تا خشونت را علیه معترضان متوقف کنند و راه گفتگو را در پیش بگیرند. او همچنین به حامیانش هم گفت تا با امضای طوماری آنلاینی خواستار بازشماری آرا شوند.

خانم تیخانوفسکایا در پیامی جداگانه هم از مردم بلاروس به خاطر نشان دادن این که “ما در اکثریت هستیم و کشور به ما تعلق دارد نه به یک نفر” قدردانی کرد.

او از شورای هماهنگی متشکل از” فعالان جامعه مدنی، نخبگان بلاروس و متخصصان “خواست تا در زمینه انتقال قدرت کار کنند و از جامعه جهانی و کشورهای اروپایی خواست تا به سازماندهی گفتگو با مقامات بلاروس کمک کنند.

خانم تیخانوفسکایا ۳۷ ساله پس از آن که شوهرش بازداشت و از ثبت‌نام برای رای دادن منع شد، وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری شد.

از: بی بی سی

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل