کرونا؛ رئیس سازمان بهداشت جهانی مصونیت گله‌ای را ‘غیراخلاقی’ دانست

تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت

تدروس آدهانوم گِبرِیِسوس رئیس سازمان بهداشت جهانی رویکرد مصونیت گله‌ای (ایمنی جمعی) را برای مقابله با همه‌گیری کرونا مردود دانست.

ایمنی جمعی زمانی اتفاق می‌افتد که بخش بزرگی از جمعیت پس از ابتلا به بیماری عفونی یا با زدن واکسن، به یک عامل عفونی مصونیت پیدا می‌کند.

بعضی کارشناسان این بحث را مطرح کرده‌اند که در نبود واکسن کرونا، باید اجازه داد ویروس شیوع طبیعی در جمعیت پیدا کند.

اما رئیس سازمان بهداشت جهانی چنین رویکردی را “هم از نظر علمی هم از نظر اخلاقی مشکل‌ساز” دانست.

تاکنون ابتلای حدود ۳۷ میلیون در دنیا به کرونا تایید شده است و بیش از یک میلیون نفر هم جانشان را از دست داده‌اند.

با اینکه ساخت صدها نوع واکسن در جریان است و چند واکسن هم در مراحل پیشرفته کارآزمایی‌ هستند، هیچ یک در سطح بین‌المللی تایید نشده‌اند.

توضیح ویدئو،

ویروس کرونا؛ ایمنی گله‌ای چیست؟

آقای گبریسوس دیروز (دوشنبه) در یک کنفرانس خبری گفت تاثیر دراز‌مدت کرونا بر سیستم ایمنی و همین‌طور قدرت و دوام پاسخ آن، هنوز نامعلوم است:

“مصونیت گله‌ای با محافظت مردم از ویروس حاصل می‌شود نه از راه قرار دادن جمعیت در معرض ویروس”.

“در تاریخ بهداشت عمومی، هیچگاه مصونیت گله‌ای بعنوان راهکار مقابله با شیوع یک بیماری عفونی استفاده نشده چه رسد برای یک همه‌گیری جهانی”.

رئیس سازمان جهانی بهداشت اضافه کرد که بررسی شیوع کرونا بر اساس وجود پادتن در خون جمعیت نشان داده است که در بیشتر کشورها فقط ده درصد مردم در معرض ویروس کرونا قرار گرفته‌اند.

او گفت: “اینکه بگذاریم کرونا بدون هیچ کنترلی در جمعیت شیوع پیدا کند، درواقع اجازه داده‌ایم که ابتلا و رنج و مرگ غیرضروری بیشتر شود”.

از: بی بی سی

*****

ابتلای ۲۲۰ پرسنل یک بیمارستان در تهران به کرونا

مدیر بیمارستان «مدرس» تهران از ابتلای نزدیک به ۲۲۰ نفر از کادر درمان و نیروهای پشتیبانی این بیمارستان به ویروس کرونا خبر داد.

حسین بدخشان، روز سه‌شنبه، ۲۲ مهر به خبرگزاری ایسنا گفته است که نرخ ابتلا میان کادر درمان و پرسنل این بیمارستان به صورتی است که «همواره حدود ۳۰ نفر از همکاران به دلیل ابتلا در مرخصی استعلاجی به سر می‌برند.»

او گفته شیوع گسترده کرونا در میان کادر درمان در حالی رخ داده که همه تخت‌های بیمارستان پر شده و همیشه «بین ۲۵ تا ۳۰ بیمار در اورژانس در انتظار جایگزین شدن با بیماران ترخیصی هستند.»

در طول ‌ماه‌های گذشته، مقام‌های وزارت بهداشت و درمان، بارها نسبت به خستگی مفرط پرسنل بیمارستان، کادر درمان و سایر نیروهای درگیر در این بحران هشدار داده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل تیرماه اعلام کرده بود از میان ۷۹ کشور جهان، ایران در کنار ایالات متحده، روسیه یا مصر، بیشترین شمار درگذشت‌ها در بین اعضا و پرسنل امداد و درمان را در جریان همه‌گیری کووید-۱۹ به خود اختصاص داده ‌است.

بر اساس آخرین آمار رسمی که رضا گل پیرا، یکی از مدیران وزارت بهداشت روز یک مرداد امسال اعلام کرد، در ایران ۱۹ هزار نفر از کادر درمان به کرونا مبتلا شده‌اند که ۱۱ تا ۱۲ هزار نفر از آنها پرستار بوده‌اند.

از: رادیو فردا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل