از دیروز تا امروز ۲۷ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۰۸ نفر از آنها بستری شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت از فوت ۹۶ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری اظهار کرد: از دیروز تا امروز ۲۷ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۰۸ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۹۵ نفر رسید. همچنین متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۷۱۷ نفر رسید.
به گفته وی، تا کنون یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۲۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۴۳۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری ادامه داد: تا کنون ۸ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۴۹۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
وی در پایان گفت: ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
*****
هشدار مقامهای ایران درباره احتمال همهگیری ویروس جهش یافته کرونا
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران گفته است که این کشور نگران شیوع ویروس جهشیافته کرونا است و همزمان یک مقام دولتی ایران هم هشدار داده که احتمال همهگیری نوع جهش یافته این ویروس در ایران وجود دارد.
پیشتر مقام های بهداشتی خبر داده بودند که ویروس جهش یافتهای که در بریتانیا شایع شده، وارد ایران شده است.
یکی از مقامهای مسئول ستاد مبارزه با کرونا هم در جلسه ستاد ملی کرونا با حضور حسن روحانی، شیوع دوباره بیماری در شهر قم را “قطعی” دانسته و گفته مسئولانی که “بیمبالاتی” کردهاند، مسئول مرگ شهروندان در روزهای آینده هستند و باید مجازات شوند.
افزایش مراجعات سرپایی
دکتر مسعود مردانی عضو کمیته ملی مقابله با ویروس کرونا در ایران گفته است “راههای انتقال ویروس کرونای جهش یافته با کرونای معمولی هیچ تغییری نکرده است. باید برای مهار آن فاصلهگذاری اجتماعی، شستن دست و استفاده از ماسک و عدم ترددهای غیر ضرور را جدی گرفت”.
دکتر مردانی هشدار داده است که “امکان ابتلای همگان در ایران به ویروس کرونای جهش یافته در بریتانیا وجود دارد”.
به گفته او “مراجعات سرپایی” به مراکز پزشکی ایران افزایش داشته و “اگر بازگشاییها با تعجیل انجام شود، طبیعتا موج بعدی کرونا را در پیش خواهیم داشت”.
نمازجمعه قم؛ «آنها مسئول مرگ مردم هستند»
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در ایران در همین جلسه درباره وضعیت قم هشدار داده و گفته در روزهای آینده “حتما” و “بدون شک” آمار این بیماری در قم به “پیک” خواهد رسید.
آقای رئیسی همچنین گفته: “در قم هیچ گونه پروتکل بهداشتی رعایت نمیشود و تنها ۳۰ درصد مردم از ماسک برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا استفاده میکنند.”
او تصاویر مردم در صف بدون ماسک را در جلسه به حسن روحانی نشان داده و گفته “در نماز جمعهای که برگزار کردند، هیچ پروتکل بهداشتی رعایت نشده” و “کسانی که با بیمبالاتی این برنامهریزیها را میکنند بدون تعارف مسئول مرگ مردم ما در پیک بعدی هستند و باید مجازات شوند. این ثواب کردن نیست اینها دارند آدم میکشند.”
همچنین تصاویر صف خودروها برای ورود به قشم نمایش داده شده که به گفته مسئولان از نشانههای تمرکز جمعیت در این جزیره جنوبی ایران و “رعایت نکردن” مقررات است.
پس از چند ماه که آمار مرگ و میر در اثر کرونا در ایران سه رقمی بود، اخیرا دو رقمی شده است.
راهپیمایی نمادین بیست و دوم بهمن
حسن روحانی هم خبر داده که مراسم راهپیمایی حکومتی سالگرد پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ از بیم شیوع ویروس،امسال به طور “نمادین” برگزار می شود. آقای روحانی احتمال داده که این راهپیمایی با اتومبیل یا موتورسیکلت انجام شود.
سعید نمکی وزیر بهداشت ایران هم گفته “به شدت” نگران خیز جدید بیماری و شروع موج چهارم “با ارتفاعی به مراتب بیشتر از امواج قبلی” است.
دکتر نمکی گفته “اگر برگزاری مراسم عزاداری فاطمیه در چند روز آینده منطبق با شیوهنامهها و توصیههای همکاران صورت نگیرد، یقینا در افزایش بیماری نقش موثری خواهد داشت”.
اعلام شیوع رسمی ویروس کرونا در ایران در اسفند سال گذشته فقط چند روز پس از برگزاری این راهپیمایی در ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ بود.
مقام های ایرانی امسال از برگزاری راهپیمایی سالانه مشابهی که در آخرین جمعه ماه رمضان که روز قدس و همراهی با مردم فلسطین نامگذاری شده خودداری کردند.
وزارت بهداشت ایران می گوید در هفته های اخیر با اجرای تصمیم های ستاد ملی مقابله با کرونا آمار مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ کاهش یافته است.
بر اساس گزارش دولتی، در شبانه روز اخیر ۹۶ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری در ایران بر اساس آمار رسمی به ۵۶ هزار و ۷۱۷ نفر رسیده است.
دکتر ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت ایران گفته آمار واقعی مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا دو برابر رقمی است که به طور رسمی از طرف این وزارتخانه اعلام می شود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
۱۰ شهر قرمز ایران در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
وزیر بهداشت ایران خواستار ممنوعیت سفر به استان های شمالی ایران با هدف کاهش شیوع بیماری شده است.
همزمان با اعلام ممنوعیت ورود واکسن های کرونای تولید بریتانیا و آمریکا از سوی آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران و بروز موجی از واکنش های منفی شهروندان ایرانی به این تصمیم، دولت ایران گفته در صدد است که به غیر از تلاش برای تولید واکسن کرونا در داخل، واکسن خارجی را هم از “منابع مطمئن” تامین کند.
از: بی بی سی
*****
کرونا در ایران؛ لغو راهپیمایی ۲۲ بهمن و مراسم “ایام فاطمیه”
حسن روحانی از برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تنها به صورت نمادین و استاندار تهران از ممنوعیت مراسم “ایام فاطمیه” خبر دادند. وزارت بهداشت احتمال میدهد که ایران در ماههای بهمن و اسفند درگیر موج چهارم پاندمی کرونا شود.
حسن روحانی در نشست روز شنبه ۲۷ دی ماه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد این ستاد تصمیم گرفته که مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال “عمدتا بهصورت نمادین و بهصورت خودرویی و موتوری” برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، رئیس دولت دوازدهم میگوید ستاد ملی در این باره مصوبهای دارد که به زودی ابلاغ میشود و باید به دقت اجرا شود.
تائید رسمی شیوع کرونا در ایران در آخرین روز بهمن ماه سال پیش و در حالی انجام شد که پیش از آن گزارشهای فراوانی درباره ورود ویروس به این کشور و ابتلای عدهای در شهر قم منتشر شده بود.
منتقدان علت تعلل در اعلام شیوع کرونا را کشاندن مردم به خیابانها در مراسم سالروز انقلاب ۵۷ و به پای صندوقها رای در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند ماه عنوان میکنند.
تا کنون تقریبا تمام مناطق ایران با سه موج شدید شیوع کرونا و ابتلا به بیماری کووید۱۹ درگیر بودهاند. موج سوم که از اواخر شهریور و اوایل مهرماه آغاز شد طولانیتر و شدیدتر از دو موج قبلی بوده است.
از ابتدای دی ماه روند ابتلا، بستری و مرگ در ارتباط با بیماری کووید۱۹ با نوسانهای اندکی رو به کاهش بوده است. با این همه مسئولان نسبت به “عادیانگاری” شرایط و پیامد کمتوجهی به رعایت دستورالعملهای بهداشتی هشدار میدهند.
نگرانی از ویروس جهش یافته
روحانی میگوید در شرایط حاضر ویروس کرونا در ایران ریشهکن نشده و همچنان فعال است. او افزود نگرانی دیگر به خاطر شدت سرایت ویروس جهش یافته است که ممکن است این جهش در داخل کشور رخ داده باشد یا از طریق مسافران و از کشورهای دیگر وارد شده باشد.
تا کنون نمونههایی از ویروس جهش یافته کرونا در برخی کشورها، از جمله بریتانیا و آفریقای جنوبی مشاهده شده که قدرت سرایت آن از نمونههای شناخته شده بسیار بیشتر است.
با توجه به روند نسبی رو به کاهش موارد ابتلا و مرگ در هفتههای اخیر، زمزمه بازگشایی برخی کسب و کارها و مدارس نیز شنیده میشود، گرچه کارشناسان و مسئولان وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار میدهند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تعجیل در بازگشاییها را خطرناک خوانده و میگوید بازگشایی بدون دلیل قطعی باعث افزایش گردش ویروس در جامعه و باعث افزایش موارد ابتلا میشود.
تجربه خطر شتاب در بازگشاییها
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مسعود مردانی روز جمعه ۲۶ دی تاکید کرده که ما این موضوع را یک بار در اردیبهشت هم تجربه کردیم و دیدیم وقتی آمار پایین آمد به سرعت مراکز آموزشی، رستورانها، مراکز خرید و… را باز کردند و آمار مرگ و میر تا مرز ۵۰۰ نفر در روز هم رسید.
وزیر بهداشت، سعید نمکی هم یک روز قبل ضمن مخالفت با نظر مثبت وزیر آموزش و پرورش در مورد بازگشایی مدارس ابراز نگرانی کرد که “دوباره با عادیانگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم”.
یکی دیگر از نگرانیها فرارسیدن “ایام فاطمیه” و برگزاری مراسم مذهبی است که رعایت پروتکلهای بهداشتی در آن به سادگی ممکن نیست و پیش از این نیز تجربه شده است.
بسیاری از کارشناسان یکی از علتهای اصلی اوج گرفتن موج سوم کرونا را مراسم عزاداری محرم در شهریور ماه و افزایش سفرها در تعطیلات به این مناسبت عنوان میکنند.
ممنوعیت برگزاری مراسم فاطمیه
استاندار تهران در حاشیه نشست روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران با اشاره به روند کاهش ابتلا و مرگ بر اثر بیماری کووید۱۹ تاکید کرد که شرایط فعلی در نتیجه تلاش مسئولان، کادر درمان و همکاری و همراهی موثر مردم حاصل شده و نباید با غفلت و عدم توجه “شاهد پیک دیگری باشیم”.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، انوشیروان محسنی بندپی گفت: «برگزاری هر گونه تجمع طبق مصوبه ستاد ملی کرونا و ستاد کرونا استان تهران ممنوع است و از اینرو هیچ گونه تجمعی در ایام فاطمیه در سطح استان مجاز نمیباشد، به علاوه کلیه دستگاههای ذیربط بر اساس مسئولیت محوله نسبت به اجرای کامل مصوبه مذکور اقدام و نظارت دارند.»
همزمان، وزیر بهداشت در نامهای خطاب به رحمانی فضلی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با بیماری کرونا هشدار داد که اگر در عزاداریهای روزهای آینده توصیهها و دستورالعملهای بهداشتی به دقت رعایت نشود “یقیناً در افزایش بیماری نقش موثری خواهد داشت”.
هشدار درباره موج چهارم کرونا در بهمن و اسفند
سعید نمکی از وزیر کشور خواست درباره خودداری از برگزاری مراسم عزاداری “دستور ویژه” صادر کند زیرا او و همکارانش “به شدت نگران خیز جدید بیماری و شروع موج چهارم با ارتفاعی به مراتب بیشتر از امواج قبلی” بوده و هستند.
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت هم ابراز نگرانی کرده که کاهش موارد ابتلا و مرگ در روزهای گذشته شهروندان را به سمت عادیانگاری شرایط سوق دهد. او هشدار داده و بر ضرورت تداوم مبارزه با کرونا و آمادگی لازم “برای وضعیتهای غیرقابل پیشبینی و خیز احتمالی کروناویروس در بهمن و اسفندماه” تاکید کرده است.
یکی دیگر از نگرانیها افزایش سفر به شهرهای شمالی در تعطیلات پیش رو عنوان میشود. پس از مدتها که هیچ شهری در ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار نداشت، از ۱۱ دی ماه چهار شهر مازندران به این وضعیت رسیده است.
درخواست جلوگیری از سفر به شمال
در حال حاضر تعداد شهرهای قرمز در مازندران دو و نیم برابر شده و به ۱۰ شهر رسیده است. قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت میگوید در شرایط فعلی سفر به استان مازندران میتواند تهدیدی برای قرمز شدن وضعیت شهرها و استانهای دیگر باشد.
وزیر بهداشت بر همین اساس در نامه به وزیر کشور با توجه به گزارشها درباره افزایش سفر به شهرهای شمال از او خواسته ترتیبی اتخاذ کند که از ورود هرگونه مسافر غیر بومی به استانهای شمالی جلوگیری شود. او میهمانی و مسافرت را مهمترین عوامل افزایش ابتلا به کرونا در ایران عنوان کرد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به نیمروز ۲۷ دی شش هزار و ۱۰۰ مبتلای جدید به ویروس کرونا در ایران شناسایی شده و ۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
سیماسادات لاری میگوید که در شبانه روز گذشته ۵۰۸ نفر از مبتلایان بستری شدهاند و چهار هزار و ۳۹۳ نفر در وضعیت شدید بیماری قرار دارند. شمار قربانیان روزانه کووید۱۹ در ایران یک هفته پیش به ۷۱ نفر هم کاهش یافته بود اما دوباره اندکی افزایش یافته است.
از: دویچه وله