صدور حکم دادگاه انقلاب برای پرونده «دانشجویان متحد»

سه‌شنبه, ۲۹ ژوئن ۲۰۲۱

استان‌وایر – دادگاه انقلاب «ضیاءالدین نبوی»، «امیرحسین علی‌بخشی» و «علی حقیقت‌جوان» را در پرونده‌ای که با شکایت «قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران» تشکیل شده بود، مجموعاً به ۱۹ ماه حبس محکوم کرد.

«امیر رئیسیان»، وکیل آن‌ها، روز سه‌شنبه ۸ تیر۱۴۰۰، با اعلام این خبر گفت که برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، ضیا نبوی به ۱ سال حبس تعزیری، امیرحسین علی‌بخشی به ۴ ماه حبس تعزیری و علی حقیقت‌جوان به جزای نقدی بدل از ۳ ماه حبس محکوم شده‌اند.

این حکم از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب صادر شده است. همچنین به موجب این حکم هر سه این افراد از اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت» تبرئه شده‌اند.

این وکیل دادگستری در حساب کاربری خود در توییتر در خصوص این حکم توضیح داد: «لازم به ذکر است که آقای ضیاء نبوی به مجازات‌های تکمیلی دیگر از جمله دو سال ممنوعیت خروج از کشور، حضور در بهشت زهرا، آسایشگاه جانبازان و کلاس‌های کنترل‌هیجان در قم نیز محکوم شده است.»

کیفرخواست این پرونده فروردین‌ماه ۱۴۰۰، پس از یک سال از تشکیل پرونده صادر شده بود.

مصادیق اتهامی عنوان شده برای پرونده آن‌ها، فعالیت‌های قانونی این سه‌تن در انجمن‌ها و سوگواری جمعی برای سرنگونی هواپیمای اوکراینی عنوان شده است. همچنین در بخش دیگری از مصادیق اتهامی به مجموعه فعالیت جمعی آن‌ها تحت عنوان «دانشجویان متحد» اشاره شده است.

رئیسیان پیش از این در فرودین ۱۴۰۰ در این باره گفته بود: «باعث تاسف است که فعالان دانشجویی بابت فعالیت‌های داخل دانشگاه، همچنان در دادگاه‌ها محاکمه می‌شوند و در عین حال امیدواریم که قضات، به ماهیت فعالیت‌هایی که منجر به حضور این دانشجویان در دادگاه شده است، توجه کنند تا بستر فعالیت‌های قانونی در داخل دانشگاه از بین نرود.»

«امیرحسین علی بخشی»، دانشجوی دانشگاه تهران و عضو سابق شورای احیای انجمن‌های دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان ترقی‌خواه دانشگاه امیرکبیر و «علی حقیقت جوان»، دبیر انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، در تاریخ ۴ اسفند۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در تاریخ ۱۳ اسفند، با هر کدام با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

پیش از این آقای علی‌بخشی در سال ۱۳۹۲ توسط کمیته انضباطی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مدت یک سال تحصیلی از تحصیل محروم شده بود.

همچنین «ضیاءالدین نبوی»، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبائی و عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۹۸ با حکم شعبه چهارم بازپرسی دادسرای اوین در منزل شخصی خود بازداشت و پس از یک هفته در تاریخ ۱۲ اسفند با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

آقای نبوی عضو تشکل شورای دفاع از حق تحصیل، در خرداد ۱۳۸۸ بازداشت و توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، به ۱۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰ سال حبس در تبعید تبدیل شد. او در مهر ۱۳۸۹ به زندان کارون تبعید و اردیبهشت ۱۳۹۳ به زندان سمنان منتقل شد. آقای نبوی در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ از زندان آزاد شد.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل