در صورت شکست مذاکرات وین اسرائیل خواستار یک راهبرد مشترک نظامی و سیاسی برای تغییر رفتار ایران است

نشست مذاکرات بین‌المللی در وین برای احیای برجام. .

نشست مذاکرات بین‌المللی در وین برای احیای برجام

روزنامۀ فیگارو، نوشته است که روی کار آمدن ابراهیم رئیسی به حل برنامۀ اتمی ایران کمک نخواهد کرد. بالعکس، سرانجام ناروشن مذاکرات وین بیش از پیش آمریکایی‌ها را نسبت به نتیجۀ این مذاکرات دلسرد کرده است. با شکست این مذاکرات اسرائیل از اروپا و آمریکا خواهد خواست تا برای تغییر رفتار رژیم ایران و جلوگیری از دستیابی آن به سلاح اتمی، یک راهبرد مشترک نظامی، سیاسی و اقتصادی اتخاذ کنند.

به نوشتۀ فیگارو، لحن آشتی‌جویانۀ رئیس جمهوری جدید آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران عاقبت نرمشی در موضع رهبران تهران به وجود نیاورده است. فیگارو نوشته است : تهران هم خواستار لغو همۀ تحریم‌های آمریکا است و هم سند کتبی می‌خواهد که به موجب آن آمریکا متعهد شود که پس از بازگشت به برجام دیگر از آن خارج نخواهد شد. به نوشتۀ فیگارو مطالبات حکومت ایران از نظر جو بایدن غیرعملی و ناممکن است. در این حال، ابراهیم رئیسی، به نوشتۀ فیگارو، از حالا گفته است که حاضر به مذاکره بر سر امنیت خاورمیانه و برنامۀ موشکی سپاه پاسداران نیست. جمهوری اسلامی ایران در عین حال گفته است که حاضر نیست سانتریفیوژهای پیشرفتۀ خود را از بین ببرد و ذخایر اورانیوم خود را که با نقض برجام و با غلظت بالا غنی کرده به خارج بفرستد.

به همین خاطر، به نوشتۀ فیگارو، آمریکا کم‌کم خوش بینی خود را نسبت به سرانجام توافقات جاری وین از دست داده است به طوری که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ آمریکا، صریحاً گفته است که اگر مذاکرات جاری وین بخواهد بیش از این به درازا بکشد بسیار دشوار است که آمریکا از نو به برجام بازگردد.

یک دیپلمات اروپایی به فیگارو گفته است : از همان آغاز مذاکرات اتمی با حکومت ایران در سال ٢٠٠٣ روند دستیابی این کشور به سلاح اتمی هرگز متوقف نشد، بلکه در نتیجۀ توافقات و سازش‌ها تنها تا حدودی مهار شد. همین دیپلمات افزوده است : “همین الان که مذاکرات وین جریان دارد و مذاکره‌کنندگان سرگرم جروبحث بر سر نقطه و ویرگول توافق جدید و یا جزئیات فنی آن هستند، برنامۀ اتمی ایران به پیشروی خود ادامه می‌دهد. و برخی نگرانند که حکومت ایران با بهره‌برداری از تعطیلات تابستانی دیپلمات‌ها و مذاکره‌کنندگان غربی مرحلۀ تازه‌ای از برنامۀ اتمی خود را پشت سر بگذارد.”

به نوشتۀ فیگارو همین‌ها باعث شده که اسرائیل و کشورهای عرب حوزۀ خلیج فارس مخالفت‌های خود را با مذاکرات جاری وین اعلام کنند. در این بین، اسرائیلی‌ها معتقدند که احیای برجام مستقیماً به دستیابی ایران به سلاح اتمی منجر خواهد شد، زیرا با لغو تحریم‌ها علیه حکومت ایران، جامعۀ جهانی تنها اهرم فشار خود را علیه رژیم اسلامی ایران از دست خواهد داد.

“ژوشوآ زارکا”، مدیر امور راهبردی در وزارت امور خارجۀ اسرائیل، به فیگارو گفته است : “آمریکایی‌ها همانند اسرائیلی‌ها مخالف دستیابی ایران به سلاح اتمی هستند. اما، آمریکایی‌ها می‌توانند با ایران برخوردار از توان تولید سلاح اتمی کنار بیایند، در حالی که برای اسرائیل چنین گزینه‌ای قابل تحمل نیست و به همین خاطر هر چه در توان داریم برای پرهیز از آن انجام می‌دهیم.” همین مقام اسرائیلی در ادامه به خبرنگار فیگارو گفته است : در صورتی که مذاکرات جاری وین میان ایران و آمریکا و اروپا با شکست روبرو شود، برای تغییر رفتار رهبران ایران، اتخاذ یک راهبرد مشترک اقتصادی، نظامی و سیاسی ضروری است.”   

از: ار اف ای

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل