حسن نصرالله: دومین کشتی حامل سوخت ایران برای لبنان در راه است

حسن نصرالله می‌گوید تا زمانی که لبنان نیازمند سوخت باشد واردات آن از ایران ادامه خواهد داشت.

حسن نصرالله می‌گوید تا زمانی که لبنان نیازمند سوخت باشد واردات آن از ایران ادامه خواهد داشت.

دبیرکل حزب‌الله لبنان شامگاه یکشنبه ۳۱ مرداد از راهی شدن قریب‌الوقوع دومین کشتی حامل سوخت ایران برای لبنان خبر داد و گفت بعد از آن نیز کشتی‌های دیگری به لبنان خواهد رسید.

حسن نصرالله در سخنرانی از مخفیگاهش برای هواداران این سازمان که از شبکه المنار، وابسته به حزب‌الله، پخش می‌شد، یادآوری کرد که نخستین کشتی حامل سوخت ایران به راه افتاده است و به زودی به مقصد خواهد رسید.

به گفته وی، «موضوع یک یا دو کشتی نیست؛ این راهی است که تا زمانی که لبنان نیازمند (سوخت) باشد، ادامه خواهد یافت».

حسن نصرالله اظهار داشت که هدف از این اقدام، «کمک به مردم لبنان و کاهش آلام آن‌هاست».

دبیرکل حزب‌الله هفته گذشته در سخنرانی شب عاشورا گفته بود که نخستین کشتی حامل سوخت از ایران «تا ساعاتی دیگر» به راه خواهد افتاد و هر نوع تعرض احتمالی اسرائیل و آمریکا به این کشتی، به مثابه آن است که آن‌ها به خاک لبنان حمله کرده باشند.

هر چند ایران اعزام کشتی حامل سوخت به سوی لبنان در پنجشنبه گذشته را تایید نکرد اما سایت اطلاعاتی و امنیتی «نورنیوز»، که به شورای عالی امنیت ملی ایران نزدیک است، نوشته بود که بازرگانان شیعی لبنانی پول سوخت را پرداخته‌اند. اما این سایت جزئیات بیشتری در این باره ارائه نکرد.

حسن نصرالله در سخنرانی تازه خود، ظاهرا در پاسخ تلویحی به انتقادهایی که برخی از سیاستمداران لبنانی از ورود حزب‌الله به مسائل کلان اقتصادی لبنان کرده بودند، گفت سازمان او از مقامات لبنان خواست تا معامله سوخت با ایران را با لیره لبنانی انجام دهند اما آن‌ها پاسخ دادند که در آن صورت، آمریکا ما را در فهرست تروریستی می‌گذارد.

سعد حریری، رهبر حزب المستقبل لبنان، هفته گذشته گفته بود که ورود حزب‌الله به بحران سوخت، برای لبنان مصیبت‌بار خواهد بود.

آقای حریری افزوده بود بحران سوخت در لبنان به این دلیل ایجاد شده که سوخت لبنانی‌ها به سوریه «برای خدمت به نظام دمشق» قاچاق می‌شود و اگر این کار متوقف شود «دیگر نیازی نیست که (با وارد کردن سوخت از ایران) به سر لبنان منت گذاشته شود».

او اظهارات رقیب سیاسی خود، حسن نصرالله، را نیز در این زمینه که کشتی حامل سوخت از ایران «مانند خاک لبنان است و هر تعرض به آن با واکنش روبرو می‌شود»، اظهاراتی «مخاطره‌آمیز» توصیف کرده بود.

سمیر جعجع، رهبر فالانژهای حزب «القیاده اللبنانیه» نیز از میشل عون، رئیس‌جمهوری مسیحی مارونی که متحد حزب‌الله است، پرسیده بود آیا بعد از تسلط حزب‌الله بر مسائل سیاسی و نظامی و امنیتی، حال «اجازه داده که این سازمان بر امور اقتصادی لبنان هم مسلط شود؟»

سامی جمیل، رهبر حزب کتائب لبنان، نیز گفته بود اگر حالا لبنان زیر تحریم نیست ولی او (حسن نصرالله) به زودی ما را زیر تحریم می‌برد.

با وجود این انتقادها، نخستین کشتی حامل سوخت ایران، ظاهرا از یکی از بنادر جنوب کشور، به سوی لبنان به حرکت در آمده است.

تحویل سوخت ایران به لبنان، در شرایطی که ایرانیان در سخت‌ترین دوران زندگی خود در ۴۳ سال موجودیت جمهوری اسلامی ایران به‌سر می‌برند و قطعی آب و برق، افزون بر کرونا و تورم افسار گسیخته، به تازگی به اعتراضات زیادی در شهرهای ایران انجامید، در داخل ایران نیز با انتقادهایی روبرو شده است.

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار، در کانال تلگرامی خود، از مسئولین ایران خواست به طور شفاف توضیح دهند که آیا این سوخت «هبه» (هدیه) است؟ و «اگر هبه است، با کدام مجوز، دارایی‌های مردم تحت فشار ایران، به کشور دیگری اهدا می‌شود؟»

آقای زیدآبادی تاکید کرد که مخالف فروش نفت و مشتقات آن به لبنان نیست اما می‌داند که دولت لبنان ورشکسته است و «آه در بساط ندارد که بابت خرید مشتقات نفتی به صادرکنندگان بپردازد».

ساعاتی پس از آغاز حرکت نخستین کشتی حامل سوخت ایران به سوی لبنان، دوروثی شیا، سفیر آمریکا در بیروت، در گفت‌وگو با میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان، طرح واردات گاز از مصر را ارائه کرد.

از گفته‌های سفیر آمریکا چنین برمی‌آید که گاز مصر با کشتی به بندر عقبه در ساحل دریای سرخ در جنوب اردن برسد و از آنجا از راه زمینی به سوریه و لبنان انتقال یابد.

ظاهرا دولت لبنان که هنوز حالت انتقالی دارد، به طرح سفیر آمریکا روی چندان خوشی نشان نداده است زیرا پولی برای پرداخت به مصر و اردن ندارد.

حسن نصرالله در سخنرانی شامگاه یکشنبه خود با اشاره به اقدامات سفیر آمریکا در بیروت مدعی شد که «تمامی کارهای این سفارت با شکست مواجه شده و این سفارت و همچنین عربستان سعودی مسئول هدف قراردادن زندگی و معیشت مردم لبنان هستند«.

در این میان، برخی مقامات اسرائیل، که کشورشان مظنون به خرابکاری در کشتی‌های حامل نفت ایران در سال‌های گذشته به سوی سوریه است، موضوع اعزام کشتی حامل سوخت ایرانی برای لبنان با درخواست حزب‌الله را با حساسیت تلقی کرده اما به آن واکنش مستقیمی نشان نداده‌اند.

از: رادیو فردا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل