سرنوشت یک متهم به قتل با برگزاری مراسم قسامه مشخص خواهد شد

 

 

خبرگزاری هرانا – سرنوشت یک متهم به قتل در تهران با اجرای مراسم قسامه مشخص خواهد شد. شعبه ۱۱ دادگاه کیفری ۱ استان تهران به دلیل نبود ادله و شواهد کافی در پرونده این متهم، تصمیم گیری در خصوص پرونده وی را به اجرای مراسم قسامه موکول کرد. قسامه یکی از ضعیف‌ترین راه‌های اثبات قتل، جراحات و صدمات بر اعضاء بدن است که با وجود لوث (عبارت از ظن قاضی به راستگویی مدعی است) قابل اجرا است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از جوان آنلاین، سرنوشت یک متهم به قتل در تهران با اجرای مراسم قسامه مشخص خواهد شد.

بر اساس این گزارش، ۱۱‌فروردین‌ سال‌ ۹۹، مأموران پلیس تهران از کشف جسد مرد جوانی در محله خانی آباد باخبر و راهی محل شدند. اولین بررسی‌ها نشان می‌داد پرویز ۳۰‌ساله بر اثر مصرف مواد مخدر به کام مرگ رفته است. جسد به دستور بازپرس ویژه قتل به پزشکی قانونی فرستاده شد تا اینکه با اعلام نظر کارشناسان مشخص شد آن مرد بر اثر برق گرفتگی فوت کرده‌ است.

با اعلام این گزارش، تحقیقات پلیسی وارد مرحله تازه‌ای شد و پرونده با فرضیه قتل عمد در دستور کار قرار گرفت تا اینکه مادر پرویز از یکی از دوستان پسرش شکایت کرد و گفت: «پرویز سال‌ها قبل به دام اعتیاد افتاد. خیلی تلاش کردیم او را کمک کنیم تا اعتیادش را ترک کند، اما فایده نداشت و هر بار وسوسه می‌شد و سراغ مواد می‌رفت. او در این مدت با دوستان زیادی رفت و آمد داشت، اما یکی از آن‌ها پسر پولداری به نام سهیل بود که پسرم با او بیشتر صمیمی بود. پرویز بار آخر به دیدن او رفته بود که دیگر بازنگشت. به سهیل مشکوک هستم و احتمالاً قتل کار او باشد.»

با ثبت این اظهارات سهیل که چند سابقه کیفری در پرونده‌اش داشت بازداشت شد، اما مدعی شد از قتل اطلاعی ندارد. تحقیقات در این زمینه ادامه داشت تا اینکه مادر سهیل به اداره پلیس رفت و گفت پسرش مرتکب قتل شده است.

او  به مأموران گفت: «پسرم سال‌ها با پرویز دوست بود و با هم رفت و آمد داشتند. پرویز چند بار به خانه ما آمده‌بود و او را دیده بودم. بار آخر سهیل او را به خانه‌مان آورد و بعد از مصرف مواد دیدم پسرم یکباره سیم برقی راکه در اتاق روی زمین بود، برداشت و دور گردن پرویز پیچاند و او را از سقف آویزان کرد. همین باعث شد پرویز جان بدهد و فوت کند. خیلی ترسیده بودم می‌خواستم با پلیس تماس بگیرم که پسرم مرا تهدید کرد در این باره با کسی حرفی نزنم وگرنه مرا هم به همین شیوه خواهد کشت. این شد که سکوت کردم و حرفی نزدم.»

بعد از توضیحات مادر متهم، وی بار دیگر تحت بازجویی قرار گرفت و این بار نیز به قتل اعتراف نکرد و در دفاعیاتش گفت: من و پرویز با هم مواد مصرف می‌کردیم. روز واقعه او به خانه‌مان آمد و مثل همیشه شروع به مصرف مواد کرد. بعد از اینکه مقداری مواد کشیدم دیدم پرویز دست بردارنیست و دوز مصرفش خیلی زیاد است. به او تذکر دادم، اما او با عصبانیت از من خواست دخالت نکنم. به خاطر مصرف مواد در حال خودم نبودم که یکباره متوجه شدم پرویز حالش خوب نیست و روی زمین افتاده است. همان موقع سیم برق ناخواسته روی او افتاد و دچار برق گرفتگی شد. خیلی ترسیده بودم و نمی‌دانستم با جسد چکار کنم تا اینکه تصمیم گرفتم برای گمراه کردن پلیس آنرا در حوالی خانه‌شان رها کنم. اظهارات مادرم را قبول ندارم و نمی‌دانم چرا این حرف‌ها را علیه من مطرح کرده‌است. او از اعتیاد من خسته شده است و احتمال می‌دهم با این حرف‌ها می‌خواهد انتقام بگیرد.

بعد از این توضیحات متهم، با توجه به شواهد موجود وی به اتهام قتل راهی زندان شد و پرونده به دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

متهم بعد از تعیین شعبه در وقت رسیدگی مقابل هیئت قضایی شعبه یازدهم دادگاه قرار گرفت. بعد از اعلام رسمیت جلسه، مادر مقتول در جایگاه ایستاد و گفت: «همان شب تلفن همراه و ۱۲‌میلیون پول نقدی که همراه پسرم بود سرقت شده است. احتمالاً سهیل به انگیزه سرقت پسرم را کشته است، اما حالا جرمش را انکار می‌کند. برای او درخواست اعدام دارم و راضی به گذشت نیستم.»

در ادامه متهم در جایگاه قرار گرفت و بار دیگر جرمش را انکار کرد. او در دفاع از خود گفت: «سوابق قبلی را قبول دارم ولی باور کنید در قتل دوستم نقشی نداشتم. او به خاطر مصرف زیاد مواد اوردوز کرد سپس با افتادن سیم برق دچار برق گرفتگی شد. در این واقعه بی‌دلیل بازداشت شده‌ام.

متهم در پایان گفت: وقتی پرویز جان سپرد تا صبح بالای سر او نشستم و از ترس پلیس را خبر نکردم، چون هر دو مواد مصرف کرده بودیم. نمی‌دانستم با جسد چکار کنم تا اینکه به فکرم رسید او را در محل خلوتی رها کنم. حوالی ساعت‌ ۵ صبح او را سوار خودروی پرایدم کردم و برای گمراه کردن پلیس نزدیک خانه‌شان رها کردم و گریختم.

در پایان هیئت قضایی بعد از شور پرونده را لوث تشخیص داد و حکم برگزاری مراسم قسامه را صادر کرد. به این ترتیب اولیای‌دم باید ۵۰ نفر از بستگان نسبی خود را در تاریخ تعیین شده از سوی دفتر شعبه برای ادای سوگند به دادگاه معرفی کنند تا سوگند بخورند، سهیل مرتکب قتل است.

قسامه یکی از ضعیف‌ترین راه‌های اثبات قتل، جراحات و صدمات بر اعضاء بدن است که با وجود لوث (عبارت از ظن قاضی به راستگویی مدعی است) قابل اجرا است.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل