مخالفت علی خامنه ای دلیل کنار گذاشته شدن دقیقه ۹۰ توفیقی

پیش از این هم در افواه نقل شده بود که روحانی قصد معرفی مسجدجامعی برای وزارت ارشاد، یونسی برای وزارت اطلاعات و علایی برای وزارت دفاع را داشت که با اینها هم مخالفت شده است.

در حالی که تا آخرین دقایق غروب شنبه، معرفی دکتر توفیقی به مجلس قطعی بود و طی دو ماه گذشته، رایزنی های سرپرست وزارت علوم با نمایندگان مجلس نیز نتیجه داده بود، تغییر ناگهانی گزینه وزارت علوم ، با شگفتی ناظران سیاسی و نزدیکان توفیقی روبرو شده بود، اما علی مطهری از راز این تغییر در دقیقه ۹۰ پرده برداشت.

به گزارش خبرنگار “آینده”، نماینده مردم تهران، در پاسخ به سوالی درباره موضوعات مطرح شده مبنی بر برنامه ریزی دولت برای انتخاب جعفر توفیقی به عنوان سرپرست و بعد معرفی رضا فرجی دانا به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس گفت: به طور حتم دولت روحانی مصمم به معرفی توفیقی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری بود، اما طبق اطلاع من رهبر معظم انقلاب با معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی مخالفت کرده اند.

وی در گفت وگو با خانه ملت با اشاره به معرفی ۳ وزیر پیشنهادی «علوم، تحقیقات و فناوری»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» به مجلس گفت: هم اکنون در مرحله تحقیق هستیم.

این در حالی است که دیروز «غلامرضا تاجگردون» از جمله نمایندگان اصلاح طلب مجلس در واکنش به معرفی فرجی دانا گفته بود، توفیقی در مجلس رای می آورد. وی که در مدت معرفی توفیقی به مجلس برای برطرف کردن سوءتفاهم ها علیه توفیقی بسیار تلاش کرده بود، این اقدام دولت را اقدامی اشتباه می داند که حتی در رای نمایندگان موافق به دو وزیر دیگر هم تاثیرگذار خواهد بود.

وی که گفته نمی داند کدام منطق، دولت را به سمت حذف نام سرپرست وزارت علوم کشانده، در کنار ده ها نماینده دیگر معترض به تصمیم اخیر دولت، تاکید دارد که رای آوری توفیقی در مجلس قطعی بوده. تحلیل تاجگردون در گفتگو با شرق، این است که شاید دولت از افراد خاصی مشورت می‏گیرد که البته آن افراد چندان هم خیرخواه دولت نیستند، یا اینکه گروه های قدرتی خارج از مجلس به دولت فشار می آورند که این مساله هم امر پسندیده ای نیست.

این در حالی است که پیش از این هم در افواه نقل شده بود که روحانی قصد معرفی مسجدجامعی برای وزارت ارشاد، یونسی برای وزارت اطلاعات و علایی برای وزارت دفاع را داشت که با اینها هم مخالفت شده است.

سال ۸۸ و بعد از انتخابات پرحاشیه ریاست جمهوری نیز ظاهرا رهبری توصیه ای به نمایندگان برای رای به کابینه دوم احمدی نژاد داشته اند.

آن گونه که محمدرضا باهنر چندی در جلسه افطاری پنج شنبه شب جامعه اسلامی مهندسین در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) درباره ی روند رسیدگی به رای اعتماد وزرای پیشنهادی توسط نمایندگان گفت: اگر توصیه رهبری نبود احتمال داشت که ۸ الی ۹ نفر از وزرا رای نیاورند.

به گفته باهنر، راهنمایی مقام معظم رهبری این بود که به نظر رییس جمهور در کارآمدی افراد پیشنهادی اعتماد کنیم و اگر پیام رهبری نبود احتمال می دهیم علاوه بر سه نفری هم که رای نیاوردند، وزرای نفت، صنایع ، بازرگانی ، تعاون، راه و ترابری و حتی خارجه رای نمی آوردند.

نایب رئیس مجلس این را هم گفته بود که “با توجه به مخالفت برخی مراجع با معرفی وزرای زن، رهبری به دولت توصیه کرده بودند که نظر مراجع را لحاظ کنند. ” البته احمدی نژاد سه وزیر زن معرفی کرد.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل