انتقاد وزیران خارجه اتحادیه عرب از برنامه موشکی و حمایت تسلیحاتی ایران از تروریسم

اتحادیه عرب ضمن انتقاد از حمایت جمهوری اسلامی از شبه‌نظامیان تروریستی در کشورهای عربی، بار دیگر ایران و حزب‌الله لبنان را متهم به دخالت در مراکش کرد.

نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب روز چهارشنبه ۱۸ اسفند در قاهره برگزار شد و در این نشست از جمله بیانیه کمیته چهارجانبه اتحادیه عرب که ساعتی پیشتر صادر شده بود به تصویب اعضا رسید.

نشست کمیته چهارجانبه اتحادیه عرب، شامل عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات متحده عربی، روز چهارشنبه در قاهره به ریاست فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، برگزار شد.

در بیانیه این کمیته، مداخله ایران در کشورهای عربی محکوم شده و از جمهوری اسلامی خواسته شده که دست از حمایت تسلیحاتی از «شبه نظامیان تروریستی در برخی کشورهای عربی» بردارد.

در این بیانیه همچنین دخالت جمهوری اسلامی و متحدش، حزب‌الله لبنان، در امور داخلی مراکش و حمایت تسلیحاتی و آموزش گروه‌های جدایی‌طلب در این کشور محکوم شده است.

مراکش در سال ۹۷ با متهم کردن جمهوری اسلامی به حمایت از گروه جدایی‌طلب جبهه پولیساریو در این کشور، روابط خود با ایران را قطع کرد.

این بیانیه همچنین به استفاده شیعیان حوثی در یمن از پهپادها و موشک‌های ایرانی برای حمله به عربستان سعودی و امارات متحده عربی اشاره کرده و این اقدامات را «تهدید جدی» برای امنیت و ثبات منطقه و در تضاد با قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل خوانده است.

در ماه‌های اخیر شماری از قانونگذاران آمریکایی و همچنین عربستان سعودی و امارات متحده عربی از کاخ سفید خواسته‌اند که شبه‌نظامیان حوثی را به دلیل حملات موشکی و پهپادی به خاک امارات و عربستان به فهرست گروه‌های تروریستی بازگرداند.

چندی پیش، چهار اسفند، وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم اعضای یک شبکه بین‌المللی خبر داد که با هدایت سپاه پاسداران، از جنگ حوثی‌ها در یمن و حملات تهاجمی فزاینده به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی این کشور حمایت می‌کند.

وزیران خارجه اتحادیه عرب همچنین در بیانیه خود ضمن حمایت از تلاش‌های بین‌المللی برای عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی تاکید کردند که جمهوری اسلامی باید به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره برنامه موشکی خود متعهد باشد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که تاییدکننده توافق برجام بود از ایران می‌خواهد که از توسعه موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای خودداری کند.

از: ایران اینترنشنال

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل