حمله به زنان پشت درهای ورزشگاه مشهد با اسپری فلفل؛ زنانی که پول بلیط دادند و گاز اشگ آور خوردند

حضور زنان چادری در میان آنها که پشت در مانده بودند در شبکه‌های اجتماعی نظر همه را جلب کرده است

حضور زنان چادری در میان آنها که پشت در مانده بودند در شبکه‌های اجتماعی نظر همه را جلب کرده است

خبرها از مشهد حاکی از استفاده ماموران انتظامی از اسپری فلفل در تلاش برای پراکندن زنانی است که حتی پس از خرید بلیت برای تماشای بازی تیم‌های فوتبال ایران و لبنان پشت در ورزشگاه مشهد با مانع روبه‌رو شدند.

این نوع برخورد با زنان فوتبال‌دوست روز چهارشنبه با واکنش گسترده و محکومیت روبه‌رو شده است.

در حالی که فرماندار مشهد پراکنده‌ کردن خشونت‌آمیز زنان از بیرون ورزشگاه را «حواشی» نامیده و شماری از نمایندگان مجلس نیز وزارت ورزش را مسئول این اتفاق دانسته‌اند، برخی چهره‌های سیاسی از «تقلید رفتار طالبان با زنان» در ایران سخن می‌گویند.

علی‌اکبر هاشمی جواهری، مدیرکل اداره ورزش و جوانان خراسان رضوی، در این باره گفته است: «ما و شورای تامین استان همه گوش‌به‌فرمان و مجری دستوراتی بودیم که از تهران آمد، در آخرین لحظه‌ها قرار شد به این شکل برگزار شود.»

عصر روز سه‌شنبه، ۹ فروردین، تعداد زیادی از زنان که از طریق وب‌سایت فدراسیون فوتبال به طور قانونی اقدام به خرید بلیت برای تماشای این بازی کرده بودند، اجازه ورود به ورزشگاه را نیافتند و در اعتراض به این موضوع، به تجمع و سر دادن شعار در بیرون از ورزشگاه «امام رضا» در مشهد پرداختند.

تصاویر تازه‌ای که خبرگزاری‌های ایران از جمله ایسنا منتشر کرده‌اند و نیز ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان می‌دهد ماموران برای پراکنده کردن زنان که در میان آنان تعدادی دختر خردسال نیز هست به اسپری فلفل متوسل شده‌اند.

این اقدام موجی از خشم در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته و حتی شماری از نمایندگان پیشین و فعلی مجلس شورای اسلامی و کاربران حزب‌الله نیز به آن اعتراض کرده‌اند. 

محسن داوری، فرماندار مشهد، بدون اشاره به استفاده از گاز فلفل علیه زنان، تنها از این که به گفته وی «بیشتر از ظرفیت ورزشگاه» بلیت‌فروشی شده بود، از افرادی که نتوانستند با وجود بلیت، بازی را از نزدیک تماشا کنند، عذرخواهی کرد. 

وی بدون اشاره به نام زنان تنها گفت که «حواشی» مربوط به خارج از ورزشگاه «در حال پیگیری است و نتیجه پیگیری‌ها به اطلاع مردم خواهد رسید.»

مجتبی توانگر، نماینده مجلس، نیز در توییتر نوشت: «دختران برای تماشای فوتبال بلیت خریدند، ولی سهم‌شان گاز فلفل شد! این اقدامات جز هزینه‌تراشی در داخل و خارج نتیجه دیگری ندارد. در اولین فرصت سوال از وزیر ورزش را ثبت می‌کنم.»

جلال رشیدی کوچی، دیگر نماینده مجلس، نیز مسئولیت را متوجه وزارت ورزش دانسته و تهدید کرد که «روز یک‌شنبه، ۱۴ فروردین، در مورد اتفاقات تلخ ورزشگاه مشهد سوال خود را مطرح خواهم کرد.»

فاطمه رحمانی، نماینده مشهد، هم خشونت علیه زنان را «حواشی» نامیده و مقصر آن را وزارت ورزش معرفی کرده است. 

اما در حالی که این سه نماینده وزارت ورزش را مسئول راه ندادن زنان به ورزشگاه و برخورد خشونت‌آمیز با آنها معرفی کرده‌اند، علی مطهری، نماینده پیشین مجلس، در توییتی نوشت: «مایه سرشکستگی برای جمهوری اسلامی است که ابتدا بلیت بازی ایران و لبنان در مشهد را به بانوان می‌فروشند و بعد، از ورود آن‌ها جلوگیری و برخی را با گاز فلفل پذیرایی می‌کنند. به‌ جای سرزنش طالبان در موضوع رفتار با زنان، رفتار آن‌ها را تقلید می‌کنیم.»

ادعای نمایندگان فعلی مجلس درباره مقصر دانستن وزارت ورزش در شرایطی مطرح شده که کاربران فضای مجازی در واکنش‌های خود نسبت به این اتفاق نوشته‌اند که این برخوردها فراتر از اراده وزارت ورزش است.

کاربران فضای مجازی در عین حال از تصمیم وزارت ورزش برای انجام این بازی در شهری مذهبی چون مشهد انتقاد کرده‌اند، اما نوشته‌اند که این اتفاق «نقشه» جمهوری اسلامی برای فریب‌ دادن فیفا مبنی بر ورود آزادانه زنان به ورزشگاه‌ها برای تماشای فوتبال را نقش بر آب خواهد کرد. 

فدراسیون فوتبال ایران به فیفا تعهد داده که زنان طبق قوانین فیفا از حق برابر با مردان برای تهیه بلیت و ورود به ورزشگاه برخوردار باشند، اما همواره تنها عده محدودی از زنان به صورت گزینشی اجازه ورود به ورزشگاه‌ها را یافته‌اند.

کاربران بسیاری پس از بازی دیشب، از فیفا خواسته‌اند که مماشات با فدراسیون فوتبال ایران را کنار گذاشته و دست به محرومیت فوتبال ایران از بازی‌های بین‌المللی به دلیل «ساختار زن‌ستیز» جمهوری اسلامی بزند. 

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، نیز توییت کرده که «اسپری فلفل یک «سلاح سرد» قلمداد می‌شود که مطابق قانون به کارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح استفاده از آن صرفا وابسته به تحقق شرایط و وضعیت خاصی است.»

وی اضافه می‌کند: «تجمع زنانی که از قبل برای ورود به ورزشگاه بلیط خریده بودند شامل کدام یک از این شرایط می‌شود که به صورت آنها اسپری فلفل پاشیده شده؟ آیا ناجا توضیح مستندی برای انجام این اقدام دارد؟»

استفاده از گاز فلفل علیه زنان حتی با مخالفت کاربران حزب‌الله در فضای مجازی نیز مواجه شده است. 

وحید اشتری، از کاربران موسوم به «عدالت‌خواه»، با انتشار ویدئویی که زنان چادری پس از استفاده ماموران مرد از گاز فلفل، در مخالفت، به در استادیوم لگد می‌‌زنند، نوشته است: «حزب‌اللهی‌ترین کاربران توئیتر که تندتر از براندازها از دیروز فحش می‌دهند و چادری‌های این فیلم که گاز فلفل خورده‌اند و با لگد به در استادیوم می‌زنند وجه نمادین عجیبی دارند. نزدیک‌ترین تیپ‌ها به حاکمیت، مخالفت‌شان با سیاست‌های رسمی را دارند با لگد ابراز می‌کنند.»

از: رادیو فردا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل