قیمت یک کیلو خرما از ۱۰۰ هزار تومان هم فراتر رفت

وزارت جهاد کشاورزی: «ایرانی‌ها سالانه ۱۰ کیلو خرما مصرف می‌کنند»

«ایرانیان سالانه هشت تا ۱۰ کیلو خرما مصرف می‌کنند» – اقتصادآنلاین

هم‌زمان با شروع ماه رمضان و افزایش میزان مصرف خرما در ایران، قیمت انواع این محصول در فروشگاه‌ها افزایش یافته و در حال حاضر بهای یک کیلو خرما در برخی فروشگاه‌ها تا ۱۰۰ هزار تومان هم رسیده است اما محمدمهدی برومندی، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، می‌گوید که ملاک، قیمت عرضه خرمای مضافتی‌ در میدان‌های میوه و تره‌بار است و قیمت‌ها نباید بیشتر از کیلویی ۴۸ هزار تومان باشد. به گفته او فروش خرما به قیمت بالاتر از این تخلف محسوب می‌شود.

با وجود ادعای این مقام‌ دولتی، بررسی‌های میدانی پایگاه خبری تجارت‌نیوز حاکی از آن است که یک کیلو خرمای مضافتی در روزهای اخیر بیش از ۵۵ هزار تومان قیمت خورده است. یک کیلوگرم خرمای خاصویی نیز بین ۶۵ تا ۹۰ هزار تومان است و خرما پیارم بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

افزایش قیمت خرما در حالی است که به گفته معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، هیچ کمبودی در عرضه این محصول وجود ندارد و اکنون ۷۰ هزار تن خرما در سردخانه‌ها ذخیره شده‌ است. محمد مهدی برومندی بدون اشاره به افزایش قیمت‌ خرما در ماه رمضان جاری، در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا ادعا کرد: «با همکاری انجمن‌های ملی خرما و صادرکنندگان، بازار این محصول در ماه رمضان را کنترل کرده‌ایم که افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت‌ نشود.»

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که مردم ایرانی برای خرید بسته یک کیلوگرمی خرما حداقل باید ۴۸ هزار تومان پرداخت کنند. در صورتی‌ که به گفته او، ایران با تولید سالانه یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن، رتبه سوم تولید خرما در جهان را دارد.

پیش‌تر مقداد تکلوزاده، دبیر انجمن ملی خرمای ایران، نیز افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت خرما در سال جاری را تایید کرده و گفته بود که هم‌زمان با ماه رمضان، مصرف خرما در ایران رشد چشمگیری پیدا می‌کند و ۴۰ تا ۴۵ درصد مصرف سالانه خرما در ایران تنها در ماه رمضان است.

با این‌ حال معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که ایرانیان سالانه هشت تا ۱۰ کیلو خرما مصرف می‌کنند. برخلاف ادعای او ابراهیم زارع، مدیرکل توسعه وزارت جهاد کشاورزی، در آبان ۱۴۰۰، گفته بود: «به جز شهرستان‌های جنوبی، در شهر‌های دیگر به خصوص شهر‌های شمالی که اتفاقا بسیار هم نیاز داریم، سرانه مصرف خرما بسیار پایین است.»

بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ۲۶۸ هزار هکتار نخلستان خرما در ۱۴ استان ایران وجود دارد و ۲۰ درصد بازار جهانی خرما نیز در اختیار ایران است؛ به گونه‌ای که سالانه ۳۸۸ هزار تن خرما به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار صادر می‌شود.

با وجود اینکه ایران خود یکی از تولیدکنندگان اصلی خرما در جهان است، مردم این کشور مجبورند یا این محصول را به قیمت‌‌ گران بخرند یا از مصرف آن صرف‌نظر کنند.

از: ایندیپندنت 

 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل