رئیس اتاق مشترک ایران و چین: سند همکاری ۲۵ ساله دو کشور معطل مذاکرات وین است

ار.اف.ای

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین © https://iccci.ir/

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین درباره سند همکاری ۲۵ ساله میان دو کشور که جنجال زیادی را به پا کرده بود، گفت این سند «معطل» مذاکرات هسته‌ای جاری میان ایران و قدرت‌های جهانی از جمله چین در وین است. مذاکرات وین برای احیای برجام هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

مجیدرضا حریری، روز دوشنبه به ایلنا در این زمینه گفت: «کارهای کارشناسی‌ و مراحل اجرایی سند همکاری که تعریف پروژه مشترک بین دو کشور است، شروع شده است. اما آن نیز بحث تامین اعتبار و فاینانس را دارد که بخش زیادی از آن معطل تعیین تکلیف مذاکره وین است.»

او ادامه داد: «چون برای هر کدام از این شرایط باید یک ریل‌گذاری مربوط به آن انجام شود چون این دوران بلاتکلیفی به هر حال روند پیشرفت را کند می‌کند. اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد یک روند را باید دنبال کنیم، اگر هم نرسد یک روند دیگر را و راهکارها با هم متفاوت است. بنابراین باید منتظر نتیجه مذاکرات وین بمانیم. نتیجه این مذاکرات در همه شئون اقتصادی ما تاثیرگذار است ولی بیشترین تاثیر را در روابط اقتصادی بین‌المللی ایران دارد.»

رئیس اتاق مشترک ایران و چین درباره چشم‌انداز مبادلات اقتصادی دو کشور در سال پیش رو نیز گفت: «اگر شرایط همچنان این گونه بماند، اتفاق خاصی در حال انجام نیست چون تجارت ما تحت تحریم است و روال همچنان مثل سابق ادامه خواهد داشت. اگر هم تغییراتی در سال پیش رو ایجاد شود، این تغییرات برای کوتاه مدت خواهد بود.»

حریری افزود: «طبیعتا افزایش قیمت مواد خام باعث افزایش ارزش تجاری دو کشور می‌شود اما از نظر وزنی تفاوت خاصی ندارد. سال گذشته هم حدود ۳۸ درصد افزایش ارزش مبادلات داشتیم اما کمتر از۶ یا ۷ درصد افزایش از نظر وزن مبادلات داشتیم. چون عموم صادرات غیرنفتی ‌ما به همه جای دنیا از جمله چین، مواد خام است. بنابراین در زمینه پتروشیمی یا مواد محصولات معدنی که روز به روز با افزایش قیمت مواجه است، در ارزش صادرات ما به آن کشور نیز تاثیر می‌گذارد.»او گفت: «امسال هم اگر توافقات وین انجام نشود روند کار به همین شکل خواهد بود، چون صادرات غیرنفتی به چین به این شکل است و اگر هم فروش نفت داریم در آمار رسمی به دلیل تحریم نمی‌آید. حال اگر بحث‌های وین به نتیجه برسد و تحریم‌ها از روی ما برداشته شود ظرفیت تجاری ما با چین حداقل دوبرابر این میزانی است که اکنون داریم. یعنی اگر تحریم‌ها برداشته شود ما به سرعت می‌توانیم شاهد رشد تجارت خارجی خود با چین باشیم.»

 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل