خطیب زاده: برجام در اتاق احیا است؛ بخشی از پول‌های بلوکه شدۀ ایران در آیندۀ نزدیک آزاد می شود

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران، در نشست هفتگی خود به پرسش‌های خبرنگاران پیرامون موضوعات مختلفی چون دورنمای مذاکرات وین برای احیای توافق برجام و نیز بدهی کرۀ جنوبی به ایران، پاسخ داد. وی با ابراز بی اطلاعی از اینکه چه سرنوشتی در انتظار برجام است، تأکید کرد که «بیش از یک موضوع میان ایران و آمریکا در مذاکرات وین باقی مانده است اما دولت واشنگتن هنوز ارادۀ لازم را برای رسیدن به توافق نشان نداده است». خطیب زاده همچنین از آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شدۀ ایران در آیندۀ نزدیک، خبر داد.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران، روز دوشنبه ٢٢ فروردین، در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی پیرامون نامۀ نمایندگان مجلس مبنی بر رعایت خط قرمزها در مذاکرات وین، گفت: «هنوز متنی نهایی نشده که درباره آن صحبت کنیم و روشن است که با راهبری شورای عالی امنیت ملی و اجرای وزارت خارجه تاکنون خطوط قرمز مشخص شده نعل به نعل رعایت شده و اگر مواردی نیز به نتیجه نرسیده دلیل اصلی آن عدم پاسخگویی طرف مقابل در چارچوب تعیینی است».

وی افزود: «اگر قرار بود خطوط قرمز را رد کنیم، توافق چندین ماه قبل به دست می آمد اما ما با پافشاری بر خطوط قرمز خود مذاکرات را جلو می بردیم».

سخنگوی وزارت خارجۀ ایران، دربارۀ دورنمای مذاکرات وین، تصریح کرد: «ما هنوز به نقطه ای نرسیده ایم که طرف آمریکایی نشان دهد که ارادۀ قطعی برای بازگشت به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل دارد؛ متأسفانه آمریکا انرژی و وقت خود را مصروف این کرده که اجزا و بخش هایی از فشار حداکثری خود را حفظ کند».

وی در ادامه تأکید کرد: «ما در راه تحقق منافع مردم ایران و پیشبرد خطوط قرمز خود در این زمینه، تحت تأثیر کمپین ها و کارزارهای رسانه ای و اظهارات ضد و نقیض قرار نمی‌گیریم». وی افزود: «نمی دانیم که آیا به توافق می رسیم یا نمی رسیم زیرا آمریکا هنوز ارادۀ لازم را برای رسیدن به توافق نشان نداده است؛ ما متعهد هستیم که به یک توافق خوب برسیم و اگر این چنین شود حتماً عازم وین خواهیم شد».

سعید خطیب زاده همچنین در ادامه گفت: «برجام زنده است و در اتاق اورژانس و احیا است و ما نمی دانیم که چه سرنوشتی برای آن متصور است».

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد در ارتباط با برجام یک قطعنامه الزام آور بین المللی است، گفت: «آمریکایی ها در حالی که عضو دائم شورای امنیت هستند این قطعنامه را مدام نقض می کنند.»

سعید خطیب زاده همچنین در ارتباط با اظهارات مقامات آمریکایی دربارۀ خروج نام سپاه پاسداران از فهرست تحریم ها، گفت: «آنچه که بین ما و آمریکا باقی مانده بیش از یک موضوع است و محوریت آن این است که باید تمامی اجزای فشار حداکثری برداشته و انتفاع ملت ایران از برجام محقق شود».

وی در ادامه گفت: «میان ایران و گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام نکته ای باقی نمانده است و آنچه که هست مربوط به تصمیمات سیاسی واشنگتن است و باید واشنگتن تصمیمات سیاسی خود را اتخاذ کند. خطیب زاده با بیان اینکه «ما ابتکارات آخر خود را فرستاده ایم و به محض اینکه ایران و ۱+۴ پاسخ مناسب خود را دریافت کنند، عازم وین خواهیم شد»، در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: «ما در نقطه ای نیستیم که حس کنیم آمریکا آماده دادن پاسخ به ایران نیست». 

آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شدۀ ایران در آیندۀ نزدیک

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجۀ ایران، دربارۀ بدهی کرۀ جنوبی به ایران، گفت: «کره جنوبی بدهی قطعی از بابت فروش نفت و میعانات گازی به ایران دارد که متأسفانه به رغم تمامی تعهدات و بدیهیات قانون تجارت جهانی و مسلمات روابط خارجی، این بدهی را تاکنون پرداخت نکرده است».

وی با بیان اینکه «کره جنوبی به ملت ایران و هشتاد میلیون ایرانی بدهکار است اما تاکنون با وجود تمامی قول ها و اظهاراتی که در این زمینه داشته این بدهی را پرداخت نکرده است»، اظهار داشت: «این یک موضوع دوجانبه بین ایران و کره است و در چارچوب دوجانبه هم باید حل و فصل شود و به هیچ موضوع دیگری خارج از روابط دوجانبه ایران و کره مرتبط نیست».

سعید خطیب زاده در ادامه با اشاره به سفر یک هیأت ارشد به تهران، آزادسازی بخشی از اموال و پول های بلوکه شدۀ ایران در آیندۀ نزدیک را تأیید کرد و در مورد اخبار منتشر شده پیرامون آزادسازی بخشی از پول های بلوکه شده ایران، گفت: «اصل آزادسازی انجام می شود و تا آخر هفته‌ یک هیات ارشد به این منظور به تهران سفر می‌کند و بخشی از پول های بلوکه شده ایران به زودی آزاد می‌شود».

وی افزود: «چارچوب لازم برای رفع مسدودی بخش قابل توجهی از منابع ارزی مسدودشده کشور، مشخص و مورد توافق قرار گرفته است».

در همین حال، خبرگزاری ایرنا نیز به نقل از یک منبع آگاه در بانک مرکزی، گزارش داده است که روز سه‌شنبه ۲۳ فروردین «یک مقام بلندپایه منطقه‌ای برای نهایی کردن سازوکار آزادسازی ۷ میلیارد دلار ارزهای بلوکه شده ایران به تهران سفر می‌کند».

بر اساس این گزارش، در این فرایند قرار است ۷ میلیارد دلار به طور انتقال بانکی به حساب‌های ایران واریز شود» که خبرگزاری ایرنا این اقدام را نشانه‌ای از باز شدن تدریجی محدودیت‌های بانکی علیه ایران دانسته است.

همچنین در گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی گفته شده است که مقام‌های کشور عمان قرار است به ایران سفر کنند. گفته می شود که این کشور در پروندۀ زندانیان دوتابعیتی میان ایران و غرب نیز فعال است.

این در حالیست که پیش از این، مقامت ایران از مسدود شدن ۷ میلیارد دلار پول ناشی از فروش نفت در دو بانک کره جنوبی خبر داده بودند و گزارش‌هایی درباره احتمال آزادی چند زندانی دو تابعیتی از سوی ایران و آزادسازی این مبلغ با موافقت دولت آمریکا منتشر شده بود.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل