حمله هوایی در استان دیرالزور سوریه به «مواضع شبه‌نظامیان نزدیک به ایران»

یک پایگاه نظامی آمریکایی در سوریه؛ عکس آرشیوی است

یک پایگاه نظامی آمریکایی در سوریه

رسانه‌های رسمی سوریه ظهر شنبه، ۱۷ اردیبهشت، از حمله هوایی به نقاطی در استان دیرالزور در شرق این کشور خبر دادند.

در همین حال شماری از رسانه‌های منطقه و روسیه حمله را این بار نه به اسرائیل، بلکه به آمریکا نسبت داده‌اند.

به گفته ناظر حقوق بشر سوریه، مواضع شبه‌نظامیان متحد ایران در روز شنبه هدف حمله بوده است.

سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، در گزارش خود نوشت که حمله ظهر شنبه در منطقه «حویجه کاطع» در نزدیکی «پل معلق» در شهر دیرالزور، مرکز استان شرقی دیرالزور، رخ داده است.

این خبرگزاری برخلاف همیشه که این گونه حملات را به اسرائیل نسبت می‌دهد، به عامل حمله و عواقب آسیب جانی یا مالی آن اشاره نکرد.

همزمان شبکه سعودی العربیه با استناد به منابع خود نوشت که پهپادهای آمریکایی در ائتلاف غربی در منطقه عامل حمله بوده‌اند.

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز که کشورش در سوریه حضور نظامی گسترده دارد، حمله را کار پهپادهای آمریکا دانسته، اما تکذیب کرده که پل معلق منطقه ویران شده است.

مخالفان حکومت بشار اسد با انتشار فیلم‌ها و عکس‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از عواقب این حمله گفتند که پل معلقی که بعد از تحکیم تسلط نظامیان وفادار به حکومت و ارتش سوریه به روی رود فرات در بخش مرکزی دیرالزور برپا شده بود، تخریب شده است.

ناظر حقوق بشر سوریه، یک گروه فعال مخالف حکومت بشار اسد که رویدادهای جنگ داخلی سوریه را از بریتانیا رصد می‌کند، در گزارش خود درباره حمله گفته است که صدای انفجارها در شرق سوریه به گوش رسید و سپس دود ناشی از آن در منطقه دیده شد.

ناظر حقوق بشر سوریه، که معمولا یک منبع خبری معتبر محسوب می‌شود، در گزارش خود گفته است که شبه‌نظامیان متحد ایران در این بخش از دیرالزور مستقر هستند.

آمریکا هنوز به این گزارش‌ها واکنش نشان نداده است. آمریکا از پاییز سال ۱۳۹۴ در شرق سوریه حضور نظامی دارد.

بر اساس آخرین گزارش وزارت دفاع آمریکا در بهمن سال ۱۳۹۹، ۹۰۰ سرباز و افسر آمریکایی در این منطقه و نواحی نزدیک به مرز با عراق باقی هستند.

آخرین بار در حمله هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه، مناطقی از حومه دمشق در روز هفتم اردیبهشت هدف قرار گرفت که به کشته شدن ۹ تن و زخمی شدن شمار دیگری منجر شد.

یک روز بعد از آن حمله، مقامات اسرائیلی، تلویحا به عملیات ارتش در مقابله با «تهدیدهای ناشی از ایران» علیه اسرائیل در منطقه اشاره کردند.

شبکه سعودی الحدث گفته بود که محموله‌های تسلیحاتی که از ایران برای حزب‌الله به سوریه رسیده بود، بمباران شد. در موشک‌باران روز هفتم اردیبهشت، چند موشک به فرودگاه بین‌المللی دمشق اصابت کرده بود.

سوریه حمله هوایی روز ۲۰ فروردین را نیز کار اسرائیل دانست. رسانه‌های اسرائیل در آن روز نوشتند که این حمله نخستین عملیات در سوریه از بعد از آغاز فرماندهی تومر بار در نیروی هوایی اسرائیل بود.

وال‌استریت جورنال روز ۲۱ فروردین به نقل از منابع نظامی اسرائیل گزارش داد که تنها در پنج سال اخیر، اسرائیل بیش از ۴۰۰ بار به مواضع ایران و متحدانش در سوریه و دیگر نقاط خاورمیانه، حمله هوایی کرده است.

از: رادیو فردا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل