فایل صوتی افشا شده؛ مدیر رادیو فرهنگ صداوسیما خواستار سانسور اخبار گرانی‌ها شد

علیرضا حبیبی در این فایل صوتی به خبرنگاران، خصوصا مجریان، هشدار می‌دهد که «وارد نقد دولت نشوید چون می‌رسد به این‌که نظام ضعیف است».

علیرضا حبیبی در این فایل صوتی به خبرنگاران، خصوصا مجریان، هشدار می‌دهد که «وارد نقد دولت نشوید چون می‌رسد به این‌که نظام ضعیف است».

یک فایل صوتی افشا شده از دستورالعمل مدیر رادیو فرهنگ صداوسیمای جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که او به خبرنگاران این شبکه درباره انتشار اخبار مربوط به گرانی‌ها هشدار داده و خواستار سانسور این خبرها می‌شود.

علیرضا حبیبی در این فایل صوتی که در گروه مدیران خودش منتشر کرده و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، دستور می‌دهد که هیچ محتوایی در نقد دولت ابراهیم رئیسی منتشر نشود و هیچ‌کدام از مجریان حق خواندن حتی مطالب انتقادی از دولت از داخل روزنامه‌ها را هم ندارند.

او همچنین دستور کنترل شدید و سانسور محتوای تولیدی و پیام‌های مردمی را به‌دلیل «شرایط امنیتی حاکم بر کشور بابت گرانی‌ها» می‌دهد.

آقای حبیبی در این فایل صوتی به خبرنگاران، خصوصا مجریان، هشدار می‌دهد که «وارد نقد دولت نشوید چون می‌رسد به این‌که نظام ضعیف است. کوچکترین خطایی بخشودنی نیست و نگاه به این مقوله امنیتی‌ است».

مدیر رادیو فرهنگ از همکارانش خواسته است با توجه به اعتراضات اخیر و گرانی‌ها، نظارت بیشتری بر انتشار اخبار داشته باشند: «هر خطایی در این زمینه غیرقابل بخشش است».

طی روزهای گذشته و با اوج‌گیری قیمت آرد، نان و ماکارونی، اعتراضاتی در جنوب کشور خصوصا خوزستان آغاز شده است. حکومت جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با این اعتراض‌ها اقدام به قطع اینترنت در استان خوزستان و سرکوب معترضان کرده است.

آقای حبیبی در این فایل صوتی می‌گوید معاونت صداوسیما از این به بعد «به هیچ وجه کوتاه نمی‌آید و من، خودم هم همین‌طور. شدیدا مراقبت کنید و حواس‌تان شش دانگ جمع باشد… فعلا وقت نقد دولت نیست، تا یک زمانی که آب از آسیاب بیفتد».

نفوذ شبکه‌های رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی که ریاست کل آن را رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌کند، در یک دهه گذشته به شدت کاهش یافته است، با این حال صداوسیما هیچ اقدامی برای بهبود وضعیت خود انجام نمی‌دهد و فقط سیاست‌های رسمی حکومت جمهوری اسلامی را تبلیغ می‌کند.

طبق یک نظرسنجی‌ که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، مهرماه پارسال منتشر کرد، درصد مخاطبانی که اخبار را از صداوسیما دنبال می‌کنند، از ۵۷.۷ درصد به ۴۲.۱ درصد کاهش یافته است.

همچنین درصد افرادی که اخبار را از طریق فضای مجازی دنبال می‌کنند، از ۲۶.۱ درصد به ۴۱.۴ درصد رسیده است.

ایسپا وابسته به جهاد دانشگاهی است و در نظرسنجی خود جایی به رسانه‌های خارج کشور نداده است، اما مقامات ایران طی سال‌های گذشته به خاطر جایگاه این رسانه‌ها در انتشار اخبار بدون سانسور، از هر اقدامی برای ایجاد اختلال در فعالیت آن‌ها و ارعاب روزنامه‌نگاران و خانواده‌هایشان فروگذاری نکرده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در تازه‌ترین گزارش سالانه خود درباره آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۲۲ از میان ۱۸۰ کشور جهان، ایران را در رتبه ۱۷۸ قرار داد. در کنار ایران در تهِ جدول، دو کشور کره‌ شمالی و اریتره قرار دارند.

چین نیز دو پله بالاتر از ایران در رتبه ۱۷۵ قرار گرفته است.

با استفاده از گزارش‌ خبرآنلاین، فایل صوتی علیرضا حبیبی، رادیو فردا/د.خ/ک.ر

از: رادیو فردا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل