افزایش نگرانی‌ها از سرریز شدن فاضلاب چادگان به زاینده‌رود؛ سلامتی میلیون‌ها نفر در معرض تهدید

۶۴۷ سد یعنی بیش از نیمی از سدهای کشور فاقد داده‌های کامل درباره‌ی پیمانکار یا مشاور یا هر دو هستند

سد زاینده رود

صدای آمریکا

انتشار ویدیویی از سرریز فاضلاب شهری در چادگان در فضای مجازی، اگرچه تکذیب و در نهایت واکنش مقامات مربوط را در پی داشت، اما گزارش‌های میدانی از افزایش مراجعه شهروندان به مراکز درمانی خبر می‌دهند.

اولین واکنش روابط عمومی آب و فاضلاب استان اصفهان در خصوص انتشار ویدئویی در فضای مجازی تکذیب این رویداد بود. این روابط عمومی مدعی شد که دفع فاضلاب از طریق شبکه فاضلاب انجام می‌شود و دفع فاضلاب به زاینده‌رود صورت نمی‌گیرد.

معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب آبفا که نهاد ذیربط است نیز این موضوع را تکذیب کرد و گفت آب آشامیدنی استان اصفهان سالم است و جای هیچ نگرانی نیست.

با این حال، خبرگزاری ایلنا از افرایش مراجعه به مراکز درمانی با عوارضی چون دل‌درد، دل‌پیچه، و استفراغ خبر داده است.

در‌ نهایت، فرماندار چادگان نشت فاضلاب شهر و محله فصیحی و مندرجان را تأیید کرد و اذعان کرد که این فاضلاب از طریق آبراه‌ها به سمت دریاچه زاینده‌رود در حرکت است.

جواد شمسی‌پور توضیح داد که به دلیل وجود سنگ بستر سفت شهر چادگان و روستاهای اطراف دریاچه فاضلاب از چاه‌های جذبی سرزیر می‌شوند و به سمت دریاچه می‌روند.

او تصریح کرد که «این موارد به خاطر عدم انجام تعهدات شرکت آب و فاضلاب در حوزه شهرستان ما بوده که نگران‌کننده است و مسؤولان استان هم در جریان این موضوع هستند.»

در این میان حسین محمدصالحی نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین و میاندشت نیز چند ماه پیش هشدار داده بود که فاضلاب شهرهای چادگان به خاطر مجاورت در کنار دریاچه زاینده‌رود و فریدونشهر به دلیل قرار گرفتن بر روی بستر سنگ از طریق تونل چشمه‌لنگان مستقیما وارد سد زاینده‌رود می‌شود و برای شهروندان اصفهان خطر جدی سلامت دارد.

در همین راستا، مدیر دفتر مطالعات و بررسی‌های فنی فاضلاب آبفا استان اصفهان، تکمیل و راه‌اندازی طرح فاضلاب چادگان را مستلزم تأمین ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دانسته و مدعی شد که تکمیل و راه اندازی طرح فاضلاب چادگان در صورت تامین اعتبار، سال آینده وارد مدار بهره برداری می‌شود.

این درحالی است که طرح‌ احداث فاضلاب چادگان از سال ۱۳۸۹ کلید خورد و در آن زمان گفته شده بود که این پروژه طی هجده ماه تکمیل می‌شود اما همچنان تعلیق است و گزارش‌ها حکایت از نابودی بخش تکمیل‌شده با مرور زمان دارند هرچند که معاون برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری چادگان می‌گوید این پروژه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

تمامی این‌ها در حالی است که به گزارش خبرگزاری ایلنا، ۷۰ درصد از جمعیت استان اصفهان از شبکه فاضلاب بهره‌مندند و این استان از لحاظ برخورداری از طول شبکه فاضلاب، رتبه دوم در سطح‌ کشور را دارد.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل