شمارش آرای انتخابات لبنان: کاهش کرسی‌های متحدان حزب‌الله، نتیجه چشمگیر برای نیروهای لبنانی

در حالی که هنوز شمارش آرای انتخابات پارلمانی لبنان ادامه دارد، نتایج اولیه نشان می‌دهد گروه حزب‌الله تحت حمایت جمهوری اسلامی و متحدانش برخی از کرسی‌های پارلمان را از دست داده‌اند و در مقابل، «نیروهای لبنانی» حزب مسیحی مخالف حزب‌الله به پیروزی‌ دست یافته است.

حزب‌الله و متحدانش پیش از این با ۷۱ کرسی از ۱۲۸ کرسی پارلمان، به عنوان جناح اکثریت در پارلمان حضور داشتند، اما این که آیا آنان می‌توانند چنین اکثریتی را حفظ کنند یا نه، به نتایج انتخابات روز یکشنبه بستگی دارد که هنوز نهایی نشده است.

بر اساس شمارش اولیه آرا، حزب مسیحی نیروهایی لبنانی که شدیدا با حزب‌الله مخالف است توانسته از حزب مسیحی «جنبش میهنی آزاد» که متحد گروه حزب‌الله است و پیشتر بزرگترین حزب مسیحی پارلمان بود، پیشی بگیرد.

آنتوانت جعجع رییس دفتر مطبوعاتی حزب «نیروهای لبنانی» اعلام کرد این حزب تاکنون دست‌کم ۲۰ کرسی پارلمان را به دست آورده است. این در حالی که این حزب در انتخابات سال ۲۰۱۸، پانزده کرسی به دست آورد.

پس از پایان رای‌گیری انتخابات پارلمانی لبنان، سمیر جعجع رهبر حزب مسیحی نیروهای لبنانی به العربیه گفته بود که گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی نمی‌توانند به کنترل پارلمان لبنان ادامه دهند.

سید یونس یک مقام حزب جنبش میهنی آزاد نیز به رویترز گفت که این حزب تا کنون ۱۶ کرسی به دست آورده که نسبت به ۱۸ کرسی در انتخابات سال ۲۰۱۸، یک شکست برای این حزب محسوب می‌شود.

جنبش میهنی آزاد که از سوی میشل عون رییس جمهور کنونی لبنان، پس از بازگشت او از تبعید در سال ۲۰۰۵ تاسیس شده و اکنون ریاست آن بر عهده دامادش جبران باسیل است، طی این سال‌ها همواره بزرگترین حزب مسیحی پارلمان لبنان و متحد حزب‌الله بوده است.

اما حزب مسیحی نیروهای لبنانی در جریان جنگ داخلی پانزده ساله لبنان تاسیس شد و بارها از حزب‌الله خواسته تا تسلیحات خود را کنار بگذارد.

با آغاز شمارش آرا و بر اساس نتایج اولیه انتخابات پارلمانی لبنان، اسعد حردان نامزد مورد تایید حزب‌الله در جنوب لبنان شکست خورد و الیاس جرادی نامزد فهرست مخالفان به پیروزی رسید.

جردای به رویترز گفت: «این یک شروع جدید برای جنوب و برای کل لبنان است.»
رویترز نوشت باید دید که متحدان حزب‌الله با عقب‌نشینی سعد حریری، سیاستمدار برجسته سنی، به ویژه در بیروت و شمال لبنان، کرسی‌هایی را به دست می‌آوردند یا نه.

پارلمان آینده باید پیش از معرفی نخست وزیر، ریاست پارلمان را که از سال ۱۹۹۲ در اختیار نبیه بری بوده، انتخاب کند.

همچنین امسال دوره ریاست جمهوری میشل عون در ماه اکتبر به پایان می‌رسد و قرار است جانشین او انتخاب شود.

در حالی که حدود ۳.۹ میلیون لبنانی بالای ۲۱ سال در داخل خاک لبنان واجد شرایط رای‌دهی بودند، وزیر کشور لبنان آمار نهایی میزان مشارکت داخلی در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه را ۴۱ درصد اعلام کرد.

هفته گذشته لبنانی‌های خارج از کشور در این انتخابات شرکت کردند.

انتخابات پارلمانی روز یکشنبه اولین رای‌گیری در لبنان پس از فروپاشی اقتصادی این کشور بود.

اعتراضات مردمی به وضعیت ناگوار اقتصادی در لبنان در سال ۲۰۱۹ آغاز شد و انفجار بزرگ بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ نیز که دویست کشته و هزاران زخمی و آواره برجای گذاشت، به نارضایتی‌های عمومی دامن زد.

رویترز به نقل از تحلیلگران نوشت خشم عمومی در لبنان می‌تواند به نامزدهای اصلاح‌طلب کمک کند تا برخی کرسی‌ها را از آن خود کنند، اما با توجه به نظام سیاسی فرقه‌ای در لبنان، انتظارات زیادی برای یک تغییر بزرگ در موازنه قدرت در این کشور وجود ندارد.

انتخابات پارلمانی لبنان در حالی برگزار می‌شود که بانک جهانی بحران کنونی این کشور را بدترین بحران اقتصادی لبنان از سال ۱۸۵۰ توصیف کرده است.

سقوط ارزش پول ملی و فروپاشی خدمات عمومی بسیاری از لبنانی را مجبور به ترک کشورشان کرده است. همچنین اکنون سه چهارم مردم لبنان زیر خط فقر هستند.

پیش از برگزاری انتخابات، سازمان‌های نظارتی هشدار داده بودند که برخی نامزدها با بسته‌های غذایی و کوپن‌های سوخت به خانواده‌های فقیر، اقدام به خرید رای کرده بودند.

از: ایران اینترنشنال

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل