اعتصاب غذا و دارو؛ گزارشی از آخرین وضعیت ۵ زندانی و شهروند بازداشتی در نقاط مختلف کشور

خبرگزاری هرانا – طی هفته های اخیر دستکم ۵ زندانی و شهروند بازداشتی در زندان و بازداشتگاه های مختلف کشور، با طرح مطالباتشان دست به اعتصاب زدند که کماکان ادامه دارد. وحید باقری، اسکندر لطفی، ناظم بریهی و فاتح مجیدی در اعتصاب غدا و ابراهیم صدیق همدانی در اعتصاب دارو بسر می‌برد. در گزارش پیش رو به وضعیت کنونی اعتصاب این شهروندان پرداخته شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی هفته های اخیر دستکم ۵ زندانی و شهروند بازداشتی در زندان و بازداشتگاه های مختلف کشور، با طرح مطالباتشان دست به اعتصاب غدا و دارو زده اند.

در ادامه به شرح آخرین وضعیت زندانیان اعتصابی پرداخته شده است؛

۱– ابراهیم صدیق همدانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مریوان در اعتراض به عدم تحقق وعده های مسئولان مبنی بر انتقال او و پسرش، سالار صدیق همدانی به زندان ارومیه دست به اعتصاب غذا و دارو زده بودند. این دو زندانی سیاسی به اعتصاب غذای خود پایان داده اند اما ابراهیم صدیق همدانی از دو روز پیش دست به اعتصاب دارو زده و از مصرف انسولین اجتناب کرده است.

آقای صدیق همدانی و پسرش سالار پیشتر از زندان ارومیه به ترتیب به زندان های مریوان و کامیاران منتقل شدند.

ابراهیم صدیق همدانی فرزند صادق و پسرش سالار صدیق همدانی در تاریخ ۴ اسفندماه ۹۷ بازداشت و مورخ ۳ اردیبهشت ۹۸، به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. این دو شهروند نهایتا توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه هرکدام از بابت اتهاماتی از جمله “اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در یکی از سازمانهای مخالف نظام” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

این دو شهروند همچنین طی یک پرونده سازی جدید در زندان از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۱۱ ماه حبس تعزیری محکوم شدند و این حکم روز یکشنبه ۳ مردادماه ۱۴۰۰ به صورت حضوری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ارومیه به این شهروندان ابلاغ شد.

۲- وحید باقری، زندانی سیاسی و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در تاریخ ۲۰ اردیبهشت، در اعتراض به عدم موافقت مسئولان با آزادی مشروط او علیرغم گذشت حدود یک سال از تایید درخواست توسط رئیس قوه قضاییه، در زندان تهران بزرگ دست به اعتصاب غذا زده است.

جمعی از زندانیان سیاسی طی یادداشتی در روز ۷ خرداد ماه، ضمن اعلام همبستگی با وحید باقری، زندانی سیاسی در زندان تهران بزرگ و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ خواستار حمایت جمعی از این زندانی معترض شدند. در بخشی از این یادداشت آمده است «ما بخش کوچکی از حرکت و جریان تاریخ هستیم و می‌دانیم که هیج چیز، نه درد جسمی، نه افسردگی و نه حتی زندان نمی‌تواند حرکت و نقش ما را در جریان پیشرفت از یاد ببرد. بیست شب از اعتصاب غذای وحید گذشت، صدای اعتراض او باشید برای رسیدن به آزادی؛ ما مگر چند بار به دنیا آمده‌ایم که اینقدر در زندان می‌میرم!؟»

این زندانی سیاسی، روز یکشنبه ۱ خرداد، به دلیل وضعیت نامناسب جسمی و افت شدید فشار و قند خون ناشی از اعتصاب غذا با برانکارد به بهداری تیپ ۲ زندان تهران بزرگ منتقل شد اما علیرغم دستور پزشک بهداری مبنی بر اعزام او به بیمارستان، با مخالفت مسئولان زندان به بند بازگردانده شد.

وحید باقری که چندی پیش، پس از سپری کردن ۱۹ ماه از میزان محکومیتش به مرخصی اعزام شده بود، در پی رد درخواست آزادی مشروط جهت تحمل باقی مانده دوران محکومیت ۵ ساله خود به زندان بازگشت.

آقای باقری متولد ۱۳۶۸، متاهل و پدر دو فرزند است و پیش از بازداشت به عنوان کارگر مشغول به کار بود.

۳- اسکندر لطفی، فعال صنفی معلمان و بازرس شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان از روز دوشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۱ و در اعتراض به تداوم بازداشت خود و تحت فشار قرار دادن وی برای اخذ اعترافات اجباری دست به اعتصاب غذا زد.

با توجه به تداوم بازداشت این فعال صنفی معلمان در سلول انفرادی بازداشتگاه یک نهاد امنیتی در سنندج و محدودیت تماس و ارتباط او با خارج از بازداشتگاه از آخرین وضعیت او اطلاع دقیقی در دست نیست.

اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه، از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و از لحظه بازداشت اعتصاب غذا کردند. مسعود نیکخواه در تاریخ ۲۱ اردیبهشت با تودیع قرار کفالت از زندان مریوان آزاد شده و یک روز بعد مجددا بازداشت شد.

اسکندر لطفی، پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

۴ – ناظم بریهی از روز دوشنبه ۹ خردادماه ۱۴۰۱، ناظم بریهی در زندان شیبان اهواز دست به اعتصاب زده است.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل اعتصاب این زندانی اطلاعی در دست نیست.

ناظم بریهی فرزند صگبان، متولد سال ۱۳۶۵، طلبه علوم دینی و اهل حمیدیه است که در تاریخ ۱۷ مهر ۱۳۸۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. آقای بریهی در زمان بازداشت هنوز به سن هجده سالگى نرسیده بود.

وی نهایتا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه باخدا و إفساد فی الارض، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به حبس ابد محکوم شد.

۵ – فاتح مجیدی، شهروند اهل شهرستان بانه علیرغم گذشت ۲۷ روز کماکان در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

این شهروند از روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه، در اعتراض به بازداشت خود و محرومیت از دسترسی به داروهایش دست به اعتصاب غذا زده است. در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده بود: “وضعیت عمومی آقای مجیدید پس از اعتصاب غذا وخیم است. او با دست و پای بسته به خارج از بازداشتگاه اداره اطلاعات بانه منتقل و سپس از بیمارستان صلاح‌الدین ایوبی به مجددا بازداشتگاه بازگردانده شده است.”

گفته می‌شود این شهروند از ناراحتی کلیوی و قلبی رنج می‌برد و طی مدت بازداشت از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده است.

روز سه‌شنبه ۶ اردیبهشت‌ماه، فاتح مجیدی به همراه ۶ شهروند دیگر در آستانه روز جهانی کارگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت بازداشت شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.

با وجود بروز بسیاری از مشکلات جسمی و روحی که اعتراض با توسل به اعتصاب غذا به همراه دارد تا جایی که سالها اثرات آن بر زندگی افراد باقی می ماند، بسیاری از زندانیان در ایران به عنوان آخرین راه برای رسیدن به خواسته‌هایشان دست به اعتصاب غذای اعتراضی می‌زنند. بسیاری از این اعتصاب‌ها در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات پرونده، مراعات نشدن حقوق زندانی و یا بازداشتی و بلاتکلیفی‌های بلندمدت صورت می گیرد.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل