ابلاغ شیوه‌نامه پوشش کارمندان؛ عطر تند، مو و سبیل نامتعارف و آرایش ممنوع!

ایران اینترنشنال به اسنادی دست یافته است که نشان می‌دهد ستاد امر به معروف و نهی از منکر جمهوری اسلامی در روزهای گذشته شیوه‌نامه پوشش کارمندان را به اداره‌های دولتی و دستگاه‌های مختلف از جمله صداوسیما ابلاغ کرده است.

در بخشی از این شیوه‌نامه، ممنوعیت‌های مشترک برای زنان و مردان در نظر گرفته شده که بر اساس آن استفاده از عطر و ادکلن با رایحه تند ممنوع است.

بر همین اساس، منشی و مدیر دفتر مردان فقط باید مرد و برای زنان فقط باید زن باشد و همچنین مردان و زنان اجازه انتشار عکس «بدون پوشش اسلامی» در فضای مجازی ندارند.

این محدودیت‌ها در بخش مردان شامل نپوشیدن لباس تنگ، شلوار فاق کوتاه، پیراهن یقه‌باز و وصله‌دار می‌شود.

ریش و مو مردان غیرمتعارف نباشد!

بر اساس شیوه‌نامه ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ریش و موی سر و سبیل مردان هم نباید غیر‌متعارف باشد و بخش نهی از منکر هر اداره، «نامتعارف بودن» را تشخیص می‌دهد.

این ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها مانند گذشته برای زنان در اداره‌ها و صداوسیما با جزییات بیشتری در نظر گرفته شده است، از جمله: «مقنعه باید گردن و شانه را بپوشاند و حداقل تا روی سینه باشد.»

بر اساس این شیوه‌نامه، پوشیدن دامن مگر در موارد بیماری، چکمه بلند روی شلوار و لاک و ناخن مصنوعی ممنوع است.

«جوراب‌های کوتاه و غیر متعارف»، «رنگ‌های غیرمتعارف»، «هر گونه آرایش در صورت و دست‌ها» و «زیورآلات آشکار (انواع حلقه و نگین بینی)»، «دست‌بند» و … از جمله دیگر مواردی است که در این آیین‌نامه برای زنان ممنوع شده است.

وضعیت حجاب بهتر شود!

ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این شیوه‌نامه از نهادهای دولتی خواسته است تا روز ۲۱ تیر (روز عفاف و حجاب)، «وضعیت حجاب و عفاف» را به حالت مطلوب برسانند.

این ستاد خواستار جداسازی زنان از مردان در سرویس ایاب و ذهاب، غذاخوری و محل کار شده است.

در اطلاعیه این ستاد تأکید شده است دستگاه‌ها در صورت تشخیص شورای امر به معروف و نهی از منکر می‌توانند از لباس اداری متحدالشکل استفاده کنند.

بر اساس این اطلاعیه، دستگاه‌ها باید در یک بازه زمانی پنج ماهه و بر اساس برنامه عملیاتی زمان بندی شده، هر ماه ۲۰ درصد «فاصله‌های کیفی و کمی» وضعیت موجود را از شاخص‌های ابلاغی کاهش داده و تا ۲۱ تیر ۱۴۰۱ وضعیت دستگاه را به «شاخص‌های مطلوب» برسانند.

ارتباطات غیرکاری عادی‌سازی نشود!

ستاد امر به معروف و نهی از منکر شاخص‌هایی را نیز برای «عفاف و حجاب» تعیین کرده است.

بر اساس این شیوه‌نامه، کارکنانی که «دارای متانت در حرکات و سکنات هستند باید مورد تشویق قرار گیرند و در مقابل کارمندانی که در حرکات و سکنات از متانت و وقار لازم برخوردار نیستند و حرکاتشان باعث جلب توجه نامتعارف دیگران می‌شود، باید تذکر بگیرند.

دستگاه‌های دولتی باید حرکات مورد اشاره را را ضد ارزش جلوه داده و زمینه خودنمایی را مسدود کنند.

در این آیین‌نامه تأکید شده است: «هیچ‌گاه نباید ارتباطات غیر کاری در دستگاه‌ها عادی‌سازی شود» و «بی‌توجهی به این مسأله باعث وجود مشکلات عدیده در زندگی‌های خانوادگی و تولید فساد و فحشا می‌شود.»

ستاد امر به معروف و نهی از منکر از دستگاه‌ها خواسته است مشوق‌های لازم برای استفاده از چادر از جمله هدیه دادن چادر به عنوان عیدی ارائه شود.

«عدم خالکوبی و تصویرگیری» و «عدم استفاده از لباس‌های منقوش به آرم و تصویر نامتعارف» از دیگر موارد ممنوع شده در این شیوه‌نامه است.

از: ایران اینترنشنال 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل