پایگاه خبری وایس به نقل از مقامهای اطلاعاتی گزارش داد هادی مطر، جوان ۲۴ سالهای که به اتهام حمله به سلمان رشدی بازداشت شده، از طریق شبکههای اجتماعی تماسهای مستقیمی با اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران داشته است.
وایس در گزارشی که شامگاه یکشنبه ۲۳ مرداد منتشر شد به نقل از مقامهای اطلاعاتی در اروپا و خاورمیانه گزارش داد که هادی مطر پیش از حمله به سلمان رشدی در تماس مستقیم با سپاه قدس بوده است.
یک مقام ضد تروریستی در یکی از کشورهای اروپایی به وایس گفت حمله به سلمان رشدی تمامی مشخصههای یک «حمله هدایت شده» را داشت؛ «یعنی حملاتی که یک سرویس اطلاعاتی، بدون پشتیبانی مستقیم یا مداخله خودش در حمله، یک هوادار را به اقدام وامیدارد».
این مقام اطلاعاتی افزود: «باید ارتباطاتی که این فرد رد و بدل کرده مورد بررسی دقیق قرار گیرد. تحقیقات بیشتر به آشکار شدن اطلاعات بیشتری درباره ماهیت دقیق پیوندهای این فرد منجر خواهد شد.»
همچنین یک مقام اطلاعاتی در خاورمیانه نیز به وایس گفت ارتباط هادی مطر با اعضا یا مرتبطان سپاه قدس در مرحلهای پیش از حمله «روشن است».
این مقام اطلاعاتی افزود: «میزان و ابعاد دخالت روشن نیست و معلوم نیست که آیا این ترور مورد حمایت مستقیم بوده یا مجموعهای از پیشنهادها و راهنماییها برای انتخاب یک هدف در کار بوده است.»
سلمان رشدی روز جمعه در آغاز برنامهای فرهنگی در ایالت نیویورک هدف حمله فردی با چاقو قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد.
فرد بازداشت شده هادی مطر نام دارد و شهروند آمریکا و لبنانیتبار است.
هواداری او از سپاه پاسداران در شبکههای اجتماعی پیش از این نیز روشن بود اما گزارش وایس درباره ارتباط گرفتن او با اعضا یا مرتبطان نیروی قدس از طریق پیام رسانهای شبکههای اجتماعی برای نخستین بار مطرح میشود.
مقامهای جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران تاکنون واکنشی رسمی به هدف قرار گرفتن سلمان رشدی نشان ندادهاند اما رسانههای حکومتی از این سوء قصد اظهار شادمانی کردهاند.
روحالله خمینی در ۲۵ بهمن ۶۷ فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد و علی خامنهای نیز در سال ۸۳ فتوای خمینی را غیرقابل تغییر خواند.
همچنین بنیاد ۱۵ خرداد در سال ۱۳۹۱ با اضافه کردن مبلغ ۵۰۰ هزار دلار به جایزه اجرای فتوای خمینی برای قتل سلمان رشدی، مبلغ این جایزه را به سه میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رساند.
از: ایران اینترنشنال
ایران ارتباط ضارب سلمان رشدی با سپاه پاسداران را تکذیب کرد
در حالی که گزارشهایی مبنی بر وجود ارتباط میان ضارب سلمان رشدی با سپاه پاسداران منتشر شده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این گزارشها را تکذیب کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۴ مرداد در نشست خبری هفتگی خود گفت: «به صورت قطعی و رسمی چنین موضوعی را تکذیب میکنیم».
شامگاه یکشنبه وبسایت «وایس» به نقل از مقامهای اطلاعاتی نوشت که هادی مطر ۲۴ ساله، عامل حمله با چاقو به سلمان رشدی، با اعضای سپاه پاسداران ایران در تماس بوده است.
پیشتر روزنامه نیویورکپست به نقل از منابع مطلع نوشته بود که این فرد از طرفداران حکومت جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران است.
با این حال، هنوز رسماً انگیزه فرد حملهکننده به نویسنده رمان «آیات شیطانی» از سوی مقامهای آمریکایی اعلام نشده و مدرکی دال بر نقش ایران در این حمله نیز ارائه نشده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود اضافه کرد: «ما در ارتباط با ضارب که این کار را انجام داده غیر از آن چیزی که از رسانههای آمریکا شنیدیم، اطلاعی نداریم».
او گفت: «ما در ماجرای حمله به سلمان رشدی، هیچ کس غیر از او و حامیانش را شایسته سرزنش و محکومیت نمیدانیم».
اظهارات کنعانی، اولین موضعگیری رسمی جمهوری اسلامی به حمله علیه سلمان رشدی است که بیش از ۳۳ سال پیش، روحالله خمینی رهبر وقت جمهوری اسلامی، حکم قتل او را به اتهام «توهین» به اسلام و پیامبر اسلام صادر کرد.
پیشتر فقط یک مشاور تیم مذاکرهکننده هستهای، چند نماینده مجلس در این زمینه واکنش نشان داده و روزنامههای حکومتی ایران نیز از این حمله استقبال کرده بودند.
اما آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در واکنش به موضعگیریهای حکومتی در ایران، روز یکشنبه اعلام کرد: «نهادهای دولتی ایران برای نسلهاست که علیه رشدی تحریک به خشونت کردهاند و رسانههای وابسته به دولت ایران نیز اخیرا از سوءقصد به جان وی ستایش به عمل آوردهاند. این نفرتانگیز است».
انتشار گزارشها از نقش احتمالی جمهوری اسلامی در سوءقصد به جان سلمان رشدی در حالی است که در روزهای اخیر وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که یک گماشته ایرانی عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به توطئه برای به قتل رساندن جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، متهم شده است.
کمی قبل از آن و پس از بازداشت مردی مسلح در نزدیکی محل زندگی مسیح علینژاد نیز، شورای امنیت ملی آمریکا بر تلاش دولت ایالات متحده در محافظت از شهروندان منتقد در برابر تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
بر اساس گزارشها، سابقه اقدامات تروریستی منتسب به عوامل ایران در خاک آمریکا به سالهای نخستین استقرار جمهوری اسلامی باز میگردد.
ترور علیاکبر طباطبایی، وابسته مطبوعاتی و سخنگوی سفارت ایران در واشینگتن در دوران پهلوی، در تیر ۱۳۵۹، اولین ترور سیاسی عوامل جمهوری اسلامی در خاک آمریکا به شمار میرود.
از: رادیو فردا