خبرگزاری سپاه ادعا کرد سیستم ویزادهی جمهوری اسلامی از «ماهیت کاری غیراخلاقی و مستهجن» ویتنی وایت بیخبر بود
با ادامه جنجالهای مربوط به سفر ویتنی وایت، هنرپیشه فیلمهای بزرگسالان، به ایران، مقامها و رسانههای جمهوری اسلامی برای فرار از رسوایی پیشآمده به واکنشها و اظهارنظرهای متناقض متوسل شدهاند.
بهرغم اینکه پیشتر در خبرها آمده بود که این هنرپیشه فیلمهای بزرگسالان در پی سخنان ضداسرائیلیاش، با دعوت رسمی نهادهای حکومتی به ایران آمده است، خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از یک «منبع مطلع» نوشت که ویتنی وایت از طرف هیچ سازمانی به ایران دعوت نشده و او به صورت شخصی و با اخذ ویزا، به ایران سفر کرده است.
این خبرگزاری همچنین ادعا کرد که سیستم ویزادهی جمهوری اسلامی از «ماهیت کاری غیراخلاقی و مستهجن» او مطلع نبوده است.
خبرگزاری تسنیم در ادامه ادعاهایش افزود که حضور ویتنی وایت در برخی مکانها مانند سفارت سابق آمریکا در تهران و کاخ گلستان به دعوت فرد یا نهادی انجام نشده و او به عنوان «یک فرد عادی و بدون اعلام هویتش» در این مکانها حضور یافته است.
این ادعا در حالی مطرح شد که بررسیها نشان میدهد سفارت سابق آمریکا در تهران در کنترل بسیج دانشجویی است و برخلاف ادعای خبرگزاری وابسته به سپاه، ورود به آن بهخصوص برای بازدیدکنندگان خارجی نیازمند گذراندن تشریفاتی خاص است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز در نشست خبری روز دوشنبه درباره هویت ویتنی وایت اظهار بیاطلاعی کرد اما گفت که برای سفر شهروندان آمریکایی به ایران منعی وجود ندارد.
ادعای بیاطلاعی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران از هویت ویتنی وایت در حالی است که جمهوری اسلامی شهروندان اروپایی و افراد دوتابعیتی را که به قصد گردشگری یا دیدار با خانواده به ایران سفر میکنند، با هدف امتیازگیری از کشورهای اروپایی دستگیر و به «جاسوسی» متهم میکند.
روزنامه گاردین در گزارشی با عنوان «بازیگر پورنوگرافی آمریکایی به تبلیغ برای جمهوری اسلامی متهم شد»، به حضور ویتنی وایت در ایران واکنش نشان داد و نوشت پستهای رایت که به انتقاد شدید از اسرائیل شهرت دارد، خشم ایرانیان را برانگیخته است.
ویتنی وایت، هنرپیشه فیلمهای بزرگسالان، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دنبالکننده در اینستاگرام دارد و چهرهای شناختهشده است. او که پیشتر نیز با سخنان ضداسرائیلیاش خبرساز شده بود، پس از حضور در ایران و انتشار تصاویری از خود با حجاب مقابل سفارت سابق آمریکا در اینستاگرام نوشت: «اگر قوانین را رعایت کنید، ایران امن است.»
حضور ویتنی وایت در ایران در شرایطی که دختران و زنان ایرانی مانند مهسا امینی و آرمیتا گراوند به دلیل قوانین برآمده از حجاب اجباری جانشان را از دست میدهند، جنجالهای زیادی به پا کرد و واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی به دنبال داشت و بسیاری این اقدام را نشاندهنده استاندارد دوگانه جمهوری اسلامی در مسئله حجاب دانستند.
البته این نخستین بار نیست که بازیگران جنجالی فیلمهای بزرگسالان و مدلهای خارجی معروف همسو با سیاستهای جمهوری اسلامی به ایران سفر میکنند.
جمیله علمالهدی، همسر ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، بهمن ۱۴۰۱ در جریان کنگره موسوم به «زنان تاثیرگذار» میزبان مایا صباغ، مدل شناختهشده لبنانی، بود. این فعال شبکههای اجتماعی ویدیوهایی از خود در برج میلاد و کافهای در تهران منتشر کرد که واکنشهای زیادی در پی داشت.
پیشتر و در سال ۱۳۹۵ نیز ورود پیکسی فاکس، مدل سوئدی که با جراحیهای زیبایی که کرده، شناختهشده است، به قصد جراحی بینی وارد ایران شد اما مقامهای قضایی گفتند که او را بازداشت کردهاند.
در همان سال اریکا گری، مدل برزیلی، نیز برای جراحی بینی به ایران سفر کرد. او در حساب کاربریاش نوشت که نهتنها برای گرفتن ویزا مشکلی نداشت، بلکه در ایران بهطور ویژه از او پذیرایی شد. این مدل برزیلی در پستش، ایران را کشوری «فوقالعاده» توصیف کرد و به مخاطبانش گفت نگذارید کسانی که آنجا را ندیدهاند، شما را «شستوشوی مغزی» دهند.
کندی چارمز، بازیگر بریتانیایی فیلمهای بزرگسالان، نیز وقتی برای جراحی بینی به ایران رفت، جنجال زیادی برپا کرد؛ در آن زمان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که کندی چارمز با نام و شهرتی دیگر و از طریق یکی از آژانسهای مسافرتی، به عنوان آرایشگر، برای سفر به ایران درخواست داده است.