معضل فاجعه بار ایدز در خوزستان

سه شنبه, 13ام تیر, 1391
اندازه قلم متن

سه هزار نفر در خوزستان از بیماری ایدز خود بی خبرند…

* درگیری با بیماری ایدز مسبب زیانها و خسرانهای فاجعه بار اجتماعی و اقتصادی در جامعه خواهد شد…
* شاه کلید مصونیت جوانان از آسیبهای اجتماعی، شناخت کرامت انسانی و عزت نفس و ارزش وجودی خود است…
* زمانی که گروههای جوان و آسیب پذیربه دنبال تشکیل گروههای ورزش، شعر و هنر باشند، بهانه و فرصتی برای رفتن به سمت مسایل حاشیه‌ای باقی نمی‌ماند…
خبرگزاری مستقل پاسارگاد: دبیرکل «کانون آینده نگری ایران» حاصل جستارهای کارگروههای این NGO را درباره پدیده ایدز در خوزستان تشریح کرد. رامین ناصح در این باره گفت: آمار مراکز رسمی از مبتلایان به ایدز در استان خوزستان، در حدود ۱۳۰۰ نفر اعلام شده. و پیش بینی می¬شود آمار مبتلایان واقعی به این بیماری خطرناک در این استان حدود ۴۰۰۰ نفر باشند. و از این عده، ۳ هزار نفر از بیماری ایدز خود بی¬خبرند.
وی افزود: ۷۵ درصد مردان مبتلا به ایدز به دلیل اعتیاد به این بیماری دچار شدند و ۶۷ درصد از زنان مبتلا نیز از طریق ارتباط جنسی بیمار شده اند.
این کارشناس اجتماعی عنوان کرد: بر حسب شاخص‌های موجود فراوانی ابتلا به بیماری ایدز در بین جوانان ۱۵ تا ۳۵ ساله بسیار چشمگیر است. از آنجایی که جوانان این مقطع سنی نیروی فعال و کاری جامعه محسوب می‌شوند‏، درگیری با بیماری ایدز مسبب زیانها و خسرانهای فاجعه بار اجتماعی و اقتصادی در جامعه خواهد شد.
ناصح اظهار داشت: درخوزستان ‪ ۲۴پایگاه و مرکز مشاوره برای ارایه خدمات آموزش و اطلاع رسانی، تشخیص، پیگیری، مراقبت و تجویز دارو وجود دارد. در این مراکز مشاوره خدمات کاهش آسیب در زمینه کم کردن ریسک ابتلای افراد به بیماری ‪ HIVناشی ازانجام گرفتن رفتارهای پرخطردر جامعه‌از جمله توزیع سوزن و سرنگ رایگان در بین افراد دارای رفتارهای پرخطر ارایه می‌شود. این مراکز مشاوره حدود ۱۳۰ هزار تومان به صورت ماهیانه و به شکل رایگان به عنوان کمک هزینه درمان در اختیاربیماران قرار می‌دهند که تنها هزینه سه قلم از داروهای آنها را تامین می‌کند
دبیرکل کانون آینده نگری گفت: استان خوزستان نیز به دلیل موقعیت حساس منطقه ای نیاز به فعالیت بیشتری در این زمینه به منظور کنترل و پیشگیری از ایدز دارد. متأسفانه بیماری ایدز باعث پایمال شدن حقوق اجتماعی افراد آلوده می‌شود چون افراد جامعه از روبرو شدن با یک فرد مبتلا به این بیماری هراس داشته و او را طرد می‌کنند و در نتیجه فرد مبتلا از فعالیتهای اجتماعی و اشتغال محروم می‌ماند. همین برخوردهای غلط افراد جامعه با مبتلایان به ایدز آنها را وادار به مخفی کاری می‌کند و در نتیجه اطلاعات لازم در زمینه راههای انتقال و پیشرفت بیماری در اختیار بیماران قرار نخواهد گرفت.
ناصح، تشریح راهکارهای جلوگیری از گسترش این پدیده را نیازمند مجالی فراخ¬تر در حد یک کتاب دانست و گفت: شاهکلید مصونیت جوانان از آسیبهای اجتماعی، شناخت کرامت انسانی و عزت نفس و ارزش وجودی خود است. ضمنا اگر جوانان مهارتهای فردی و جمعی را بیاموزند و نسبت به عواقب کار خویش آگاه باشند کمتر دست به اعمال مخاطره آمیز می زنند. علاوه بر آن، کاهش هزینه‌های ورزش، توسعه ورزش، حرکت به سوی عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی و کاهش بیکاری باعث تغییر الگوی زندگی می‌شود. زمانی که گروههای جوان و آسیب پذیربه دنبال تشکیل گروههای ورزش، شعر و هنر باشند، بهانه و فرصتی برای رفتن به سمت مسایل حاشیه‌ای باقی نمی‌ماند. و از این رو، نقش مراکزی که اینگونه فعالیتها را تسهیل می¬کنند، بویژه NGOها برجسته می¬نماید.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.