عملگرایی و اعتقاد به نتیجه

zia mesbah

انتخابات هیأت رئیسه‌ی انجمن یا شورای شهر تهران و چند شهر دیگر سازمان یافته و برنامه‌ریزی شده همراه با صبر و شکیبایی به سامان رسید.

این انتخابات که با حضور اکثریت طرفداران دولت بود به روالی که می‌دانیم انجام شد و به نظر نگارنده کمتر از حد انتظار مورد تحلیل و توجه قرار گرفت.

اثرگذاری تغییرات و تحولاتی بدین گونه بدون تردید نشانی از مدیریت متشکل، آگاه، مصمم و … دارد و در پی آن حضور مؤثر و مفید که قدرت تصمیم‌گیری گسترده‌ای داشته و می‌توانند آن را به موارد مشابه تسری دهند.

با این ترتیب کسب اکثریت آرا با همت و کوشش متولیان این بخش در ارتباط با انتخابات مجلس دهم و در اختیار گرفتن تریبون‌های کارساز نبایستی دست کم گرفته شود

شواهد و سوابق عملکرد سه دهه‌ی اخیر آنان که تاکنون توانسته‌اند کلیه‌ی امور را بر مبنای باورها، معیارها، منافع، تشکیلات و … اعم از مالی و … به روال و روشی که مشاهده کردیم ترتیب دهند ، خود یک هشدار میباشد.

آنان با آگاهی و تسلط کافی به اثر در اختیار داشتن تریبون‌ها و مناصب مختلف به شدت متعهد و معتقدند و در آرام‌ترین حالت ممکن علنی یا در پشت پرده، به فعالیت هدفمند خود ادامه می‌دهند و از بیان چگونگی آن ابائی نداشته و با دموکراتیک‌ترین حالت ممکن اختیارات و حیطه‌ی عملکرد خود را توسعه می‌دهند.

بنابراین آنان هر چند که بینش و روش‌شان مورد تایید نباشد و انحصارطلبانشان می‌نامیم بر این اساس و با این عملکرد نهایتاً پیروز میدان‌اند.
سلسله جنبان اصلاحات و منادیان منافع ملی و خدمتگزاران جامعه به نظر می‌رسد به سادگی میدان را خالی و به گوشه‌ی خلوت و استراحت پناه می‌برند و با این عملکرد انتظار حمایت ملت را دارند.

دلسوزان ملک و ملت، پاکدلان این وادی، معتقدان به منافع ملی و … در مقایسه با اندیشه‌های مدعیان، مطلقا نبایستی اهمیت این گونه مراجع را کم اهمیت و نادیده بگیرند.

آنان که به حاشیه‌نشینی روی آورده‌اند و شاید شاکر این واقعه باشند نبایستی طریق عافیت را بر ایفای نقش اجتماعی سیاسی خود مقدم بشمارند.

تأکید می‌شود که مدعیان تسلط بر ارکان‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و … جامعه‌ی فعلی با اندیشه‌های برنامه‌ریزی شده، برآمده از نیات خاص، به طور مستمر مشغول مطالعه و طرح و برنامه‌ هستند و بی‌تفاوت ننشسته‌اند.

این تشکیلات کماکان در پشت پرده به صور مختلف با مذاکره و حتی تأمین خواسته‌های افراد مؤثر و گروه‌های با نفوذ، بر حضور خود در این گونه تشکیلات و ایفای نقش اجتماعی اثر بخش خود، به شدت مشغولند و آراء لازم را با هر تمهیدی که شده در اختیار گرفته ، دگرگونی‌هایی موافق میل خود را فراهم می‌سازد و در پی آن برنامه‌های خود را آنچنان که گروه و تشکیلاتشان می‌اندیشند ادامه می‌دهند.

این مغزهای متفکر هدف را اصل شمرده وسیله را بر آن مبنا تنظیم می‌کنند.

این راه و روش‌ها چنانچه آلوده به قدرت طلبی و سوء استفاده از امکانات برای تسلط بر تشکیلات مختلف به منظور تأمین منافع گروهی نباشد و منافع جامعه، ملت و مملکت را از هر لحاظ اعم از داخلی و خارجی لحاظ نماید در بسیاری جوامع امروزه موجه و لازم می‌نماید.

دوستانی که با متانت و سلامت نفس، تصور می‌فرمایند حقیقت همیشه درخشان است، بایستی پاسخگویی به جامعه و نسل جوان را پیوسته در نظر داشته و با انتقال تکلیف اجتماعی و تصور اتمام رسالت خود فضا را به رقیبان واگذار نکرده و از کوشش در حفظ موقعیت خود که خدمت واقعی به جامعه براساس منافع ملی، را در بر دارد و با حسن نیت واقعی همراه است فروگذار نکنند.

بازهم تاکید میشودکه حضور، نقش آفرینی گروه‌ها و تشکیلات منسجم و مسلط فعلی، بدون انکار و اغراق با این ترتیب استمرار می‌یابد و اکثریت خاموش، آگاه ولی بی‌تفاوت، ناراضی و خسته … به دلیل عدم فعالیت و حضور مفید در صحنه حتی در کوتاه‌مدت نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند نقش پایدار و مؤثری را داشته باشند که خود کرده را تدبیر نیست.

بالاخره اینکه به یاد داشته باشیم که خالی گذاردن عرصه به هر دلیل و عذری، با در اختیار داشتن امکانات مناسب موجود در مدیریت کلان کشور، مطلقاً قابل توجیه نیست و بایستی همه دلسوزان وطن طرحی نو در اندازند.

ضیاء مصباح

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل