پول خون از آری بن مناشه
Ari Ben-Menashe اسرائيلی ترجمه دکتر مسعود انصاری
که در سال 1951 در تهران بعنوان فرزند يک زوج ثروتمند کليمی عراقی متولد ميشود. او در جوانی به اسرائيل مسافرت کرده و پس از مدتی در خدمت سرويس های اطلاعاتی اسرائيل قرار ميگيرد.
نويسنده در مورد کتاب خود می نويسد "درون مايه اين کتاب زياد زيبا نيست و من نيز از سهمی که در آفرينش رويدادهای داستان اين کتاب داشته ام به خود نمی بالم. اين سرگذشت دهه 1980 است – سال هائی که از پول های کلان، آز و طمع سيری ناپذير، فساد، رشوه خواری و تباهی ناکاويده و پوشيده مانده حکايت می کند. درون مايه اين کتاب ... نشان ميدهد که چگونه مشتی افرادی که در
چند سازمان جاسوسی اندک کار می کنند، روندهای سياسی حکومتهای خود را در دست می گيرند و بدون اينکه خود را در گير هيچ نوع مسئوليتی در برابر مردم بکنند، از قدرت و اعتمادی که مردم به فرنشينان دولتی دهش می کنند سوء استفاده کرده رسانه های گروهی را گمراه می کنند و با دست يازيدن به انواع ترفندها مردم را فريب می دهند. درونمايه اين کتاب همچنين سرگذشت جنگها، ارتش ها، جنگ افزارها و صدها و هزار ها مرگ می باشد. در اين کتاب سرگذشت جنگ هائی شرح داده می شود که بوسيله ژنرال ها در ميدانهای جنگ برنامه ريزی نميشود، بلکه بوسيله مردان آسايش
طلبی بوجود می آيد که در دفتر های راحت و آسوده ای که دارای دستگاه های تصويه هواست، نشسته و در برابر رنجهای افراد بشر اثر ناپذير و بی تفاوت هستند".
واقعا هم در اين کتاب نويسنده به شرح جزئيات اقدامات سازمان های اطلاعاتی اسرائيل که خود در گير آن ها بوده است می پردازد. از جمله اينکه توضيح می دهد چگونه اسرائيلی ها در هنگام جنگ ايران و عراق حدود هفت سال تمام برای ايران سلاح تهيه کرده تحويل ايران ميداده اند تا جلو شکست ايران در مقابل عراق را بگيرند. شرح ميدهد که اسرائيلی ها چه مبالغ گزافی برای سلاح های
تحويلی طلب می کرده اند، چه کسانی از جمهوری اسلامی در اين اقدامات شرکت داشته اند و با پول های حاصله و سود پول ها چه کرده اند.
در صفحه 92 کتاب می خوانيم: "بنابراين، ظهور خمينی در ايران، برای اسرائيل موهبتی بود که کمتر در درازای سالهای زياد، در اين منطقه روی داده بود. خمينی يک فرد راديکال، ضد آمريکائی و ضد عرب بود. او گوئی برای انجام هدف های ما روی کار آمده بود و ما باور داشتيم که منافع امنيت ملی ما ايجاب ميکرد که به او کمک و ياری دهيم".
در اين کتاب طرز کار سازمان های اطلاعاتی و اقدامات پشت پرده آنها را در صدها مورد مطالعه می کنيم. نويسنده به تفصيل توضيح ميدهد که اسرائيلی ها چگونه در دوران رژيم گذشته به اطلاعات سری ايرانی ها دست مييافته اند. علت اينکه گروگان های آمريکائی جمهوری اسلامی درست روز روی کار آمدن ريگن رئيس جمهوری سابق آمريکا آزاد ميشوند برای ما روشن ميشود. همچنين در مورد
فروشندگان اسلحه در سراسر دنيا و سودی که آنها از جنگ ايران و عراق بردند می خوانيم.
در آخر دولت اسرائيل پشتيبانی از آری بن مناشه را قطع ميکند و او به اتهام صدور غير مجاز اسلحه در مقابل يک دادگاه آمريکائی قرار ميگيرد. پس از 11 ماه زندانی بودن و آزادي، وی تصميم به نوشتن اين کتاب می گيرد که نام انگليسی آن The profit of War است.
نويسنده کتاب را با اين جمله به پايان می رساند "بديهی است که من هنوز باور دارم که کليمی ها قوم برگزيده خدا هستند. اما ديگر به عقيده ای که پايه و اساس معاملات جنگ افزار با ايرانيها بر آن نهاد شده بود پای بند نيستم. آن عقيده حاکی بود که :"بهتر است جوانان آنها به جای جوانان ما کشته شوند.". افراد انسان همه انسان هستند. همه ما برگزيده هستيم".
23 فروردين 1383
|